Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




A gőzkutya

Dr. Hátakövi harmincéves segédügyvéd volt, amikor a gőzkutya ötletét felszedte. Hogy honnan jutott eszébe, azt senki sem tudta. Barátainak sokat mesélt róla. Egy kutya, fémből, ami ugyanúgy fut, ugrál és csóválja a farkát, mint az igazi, és gőz hajtja. És nem nagyobb, mint egy eleven kutya. De hogy mi ezzel a célja, azt nem értette senki, bár készségesen tartott róla hosszú és bonyolult előadásokat.
  Tíz évig ezen dolgozott minden szabadidejében. Közben önállósította magát, gazdag emberek válópereit vitte, volt pénze a projektre. Bérelt egy műhelyt, ott dolgozott minden hétvégén. Tíz év alatt elkészült az első prototípus. Már fel tudta emelni bármelyik lábát, percenként félméteres sebességgel, vagyis három percig tartott, amíg a hasa alá ért vele. Nyolc méter magas volt és negyven tonnát nyomott, de dr. Hátakövinek egyelőre nem is volt célja, hogy lekicsinyítse. Előbb legyen kész nagyban, tudjon mindent, amit kell, aztán jöhet az életnagyságú változat.
  Csakhogy amikor bekapcsolta a farkcsóválást – számításai szerint a kutya percenként húsz csóválásra volt képes –, akkor a farok fülsiketítő zúgással és csikorgással, körülbelül öt perc alatt elfordult középsőből szélső állásba, és az egész felrobbant.
  Dr. Hátakövinek az mentette meg az életét, hogy a robbanás az egész épületet szétvetette, így a járókelők felfigyeltek rá és hívták a tűzoltókat. Két évig tartott, amíg felépült sérüléseiből és újra dolgozni kezdett. A gőzkutya tervével nem foglalkozott többet, barátai azonban nem kérdezősködtek, mert már évek óta egyetlen barátja sem volt.
  Politizálni kezdett. Hatvanéves korában képviselő lett, majd bekerült a kormányba. Miniszterként adott első interjújában kijelentette: gőzkutyákra van szükség, a nemzetnek létérdeke, hogy gőzkutyák legyenek, és ő mindent meg is fog tenni ennek érdekében, mert őt ezért állították erre a posztra, és ez őneki gőzkutya kötelessége.
  Bevitték az elmeosztályra, mert ez egy kitalált történet, nem a valóság.

»»»»»»