Változatok Süsüre

1.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor lépett elő a bátor királyfi és legyőzte a sárkányt. Már tervezték az esküvőt a királylánnyal, amikor kiderült, hogy a sárkány védett állat volt. A királyfit lecsukták.

2.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor lépett elő a bátor királyfi és legyőzte a sárkányt. Adminisztrációs hiba miatt azonban az egész királyságot és a fele lányt kapta meg.

3.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a szegény ember legkisebb fia és egy szál gyufával legyőzte a sárkányt. Szerencsére papírsárkány volt.

4.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi és legyőzte a sárkányt. A királylány szíve megesett a sebesült sárkányon, meggyógyította és hozzáment feleségül. A királyfi továbbállt egy birodalommal.

5.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. A birodalom visszavág.

6.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi és legyőzte a sárkányt. Megkapta a fele királyságot és a királylány kezét. Aztán kiderült, hogy a királylány is sárkány.

7.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi és legyőzte a sárkányt. Az álnok király csak ezután árulta el, hogy nincs is lánya.

8.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a szegény ember legkisebb fia és legyőzte a sárkányt. A fele királyságot és a királylány kezét azonban a királyfi kapta meg, mert ez egy realista mese.

9.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a szegény ember legkisebb fia és legyőzte a sárkányt. Megkapta a fele királyságot és a királylány kezét, mert ez egy irrealista mese.

10.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a szegény ember legkisebb fia és legyőzte a sárkányt. A királylány hozzáment feleségül, a király pedig kitagadta, mert ez egy neorealista mese.

11.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi. Feleségül vette a királylányt és megkapta a fele királyságot. A sárkány azóta is háborítatlanul pusztít a másik felében.

12.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi. Feleségül vette a királylányt és ő lett az új király. A sárkány az egész birodalomban háborítatlanul pusztít, a királyi családot ez nem érdekli.

13.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a gyáva királyfi, és az egész mese zátonyra futott.

14.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi, és le akarta győzni a sárkányt, de ekkor előállt a még bátrabb királyfi, és ő is le akarta győzni a sárkányt, de ekkor előállt a még bátrabb királyfi…

15.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi, de a sárkány legyőzte őt. Feleségül vette a királylányt és megkapta a fele királyságot. Most sárkányságnak hívják.

16.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi, de a sárkány legyőzte őt. Innentől senki nem tudott mihez kezdeni, mert a főemlősök és a gyíkfélék nem párosodhatnak egymással.

17.

A félelmetes párkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi és legyőzte a párkányt. Feleségül vette a királylányt és megkapta a fele birodalmat. A sajtóhibát soha senki nem vette észre.

18.

A félelmetes Sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Torontál Simonnal szövetkezve kiderítette Sándor Mátyás titkát, de ekkor előállt a bátor királyfi és legyőzte Sárkányt. A királyfi, a királylány, az öreg király és Torontál Simon most próbálják szétbogozni a két mesét.

19.

A félelmetes sárkány belépett a birodalomba, és hozzálátott, hogy rettegésbe döntse. Sok-sok városon áthaladt, és sehol senki nem dőlt rettegésbe. Már az egész mesének vége volt, amikor a sárkánynak szóltak, hogy az a Kínai Birodalom, ahol senki nem fél a sárkányoktól.

20.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi és hozott egy még félelmetesebb sárkányt. A félelmetes sárkány nyüszítve menekült.

21.

A félelmetes sárkány rettegésbe döntötte a birodalmat. Ekkor állt elő a bátor királyfi, de a sárkány legyőzte őt. Aztán kiderült, hogy előre megbeszélték az egészet. A királyfi feleségül vette a királylányt és megkapta a királyságot. A sárkányt megtartotta házisárkánynak, és felkérte Szabó Attilát, hogy rendezzen zenés bábfilmet az életükről.

»»»»»»