Hipp-hopp, Woock is coming

1289-2.jpgÉrdekeseket mesél az Index az új Vuk-filmről, ami egész Európának készül, mert csak ők tudják kifizetni, és háromdés lesz, nem Tás meg Iny lesz benne, hanem Belladonna meg Carramba, nem Fekete István könyvéből készül, hanem az amerikai ifjabb Fekete István könyvéből, és ha Gát Györgynek lesz igaza, akkor Vuk mobiltelefonálni és internetezni fog. Viszont már nem gonosz a szeme, mint az első verzióé, hurrá.
  

1289-1.jpg
   Ja, európai piacra készül ám, mert Magyarországnak nincs rá pénze, hogy megfizesse. Az ember fölcsahol örömében, amiért annak idején Fekete István könyvére Magyarországnak volt elég pénze. Persze olcsóbb is volt a költségvetés, a könyvben Vuknak egyszerűen csak testrészei vannak, az új filmben viszont mangából van a szeme, selymesen lágy hatású a bundája (rajta a mosószer emblémájával), de legalább nem rappel. Azt a varjú fogja csinálni. Június végére azt is megtudjuk, hogy Emma Hermione Grainger Thompson vállal-e szerepet a filmben. És lesz belőle mercsandize, bár hogy az mi a frász, azt nem tudom. De fájdalmas lehet, mert rányomják szegényt a cipőjükre.
  
1289-3.jpg
   Dargay Attila nem vállal közreműködést a filmben, enyhe kifejezés, hogy nem. Arra még nem volt képes a film, hogy elszórakoztassa a tévénézőket és profitot csináljon a cégnek, de arra már igen, hogy összeugrasszon két évtizedes hírnevű rendezőt. Vuk azért nem hasonlít régi önmagára, mert az jogvédett termék, és nem tudták megvenni a jogokat, így hát jogvédetlen Vukot kellett termékelniük. Európában amúgy se nincsen nosztalgiaértéke.

Eszembe jutott Ilf és Petrov egyik írása a húszas évekből, amikor az író elviszi regényötletét a kiadóhoz. Egy Robinson-történet, Robinsont kiveti a hullám a lakatlan szigeten, vele együtt mindenféle szerszámokat, fegyvert, hasznos dolgokat, és éldegél a szigeten. A kiadónak nagyon tetszik az ötlet, csak mond egypár változtatást, többen legyenek, kell egy pártszervezet is, írógép meg titkárnő, ja és kell egy páncélszekrény, amiben a tagdíjakat tartják.
  – De hát ennyi mindent nem vethet ki a hullám!
  – Milyen hullám? Van ez a szép kis sziget, vagy még jobb, ha félsziget. Itt éldegélnek az emberek és építik a szocializmust. Ja igen. Az elejéről azt a hajótöröttet, azt a Robinsont dobja ki. Idejét múlt alak.
  A szerző mindent ért, csüggedten távozik, a kiadó pedig elégedetten összedörzsöli a tenyerét.
  – Végre lesz egy igazi, vérbeli kalandregényem!

»»»»»»