Dohánybolt

Találkoztam máma a dohámbót előtt három mikro-XX orgonasípok, várták aput, aki kihozott nekik valami innivalót, visszamönt, bent intézködött, vásárolt, odabe volt vagy öt percet. Sőt többet, mert énelőttem már ott voltak, és amikor eljöttem, még ott voltak.
  Én értem, hogy nem szabad nekik bémönni, mert meghümmeszti őket a brüsszel. Csak arra gondoltam, hogy aki ezt kitalálta, annak mindenképpen szükséges lenne análisan koitálni lóval. Úgy megtippeltem, hogy egy ilyen minihumán nyom mondjuk tizenkét kilót, ezt egy gyors járású embör csak fölkapi, autóba belöki, kolléga indít, és már messze járnak, mire apu kihippad az ajtón. Ez egy. Kettő. A dohámbótnak van egy teteje neki, ott fölül. Lehet, hogy nem a Sixtus-kápolna, de árnyékot ád. Aki úgy gondolja, hogy a gyerek ácsingózzon ott a harmincöt fokos enyhe mikrosütőben, az gondoljon még egyszer, de valami mást.
  Ui. Vagy a mínusz harmincötben, fél év múlva.

2. Mi történik akkor, ha a fogyasztó a felszólítás ellenére mégis bent marad az üzletben? Ez esetben törvényi tilalom került meghatározásra a vállalkozásra nézve: sem dohányterméket, sem pedig a Dohtv. alapján a dohányboltban forgalmazható egyéb terméket nem adhat el, míg a fogyasztó bent van az üzletben – azaz nem szolgálhatja ki még az arra jogosult másik, 18 éven felüli vásárlót sem. A dohányboltban forgalmazható egyéb terméknek minősül például a Dohtv. 3. § 8. pontja alapján a sorsolásos játék és fogadás bonyolításával kapcsolatos termék (sorsjegy), szeszes ital, energiaital, ásványvíz és üdítőital, jégkrém és fagylalt, újság és egyéb folyóirat.

Baszd meg, apám. Kitörik a jégeső, dinnyényi jégek zuhognak, család három gyerekkel bemenekül dohánybolt, bent harminc vevő karba tett kézzel áll négy óra hosszat, mert Lujzika csak hároméves, és akkor a hetvenéves Vanyerák Ödön főpilóta nem öhet egy fagylajtot, mert ott van Lujzika és rákerült a törvényi tilalom a meghatározásra. Ezeket egyből így gyártják, ekkora barmoknak futószalagon?

3. Végül a dohánytermék-kiskereskedőnek abban az esetben is meg kell tagadnia a nagykorú fogyasztó kiszolgálását, ha fennáll annak a gyanúja, hogy azt 18 éven aluli fogyasztó részére kívánja megvásárolni.

Akkor a törvény most megszegült! Mert a milkséket meg a gyümilét a három mikro-XX kapta, akik nincsenek tizennyolc még összeadva se. Ide az van írva, hogy kiszolgálását. Az nem van írva, hogy milyen áruval való kiszolgálását, és az előző bekezdés alapján kábé minden árucikkre érvényes, ha benne vannak a dohányboltban értékesítésileg.

»»»»»»