Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools

  

Láng Attila D.–Láng Krisztina

Kissy

nincs_.jpg
  

2006–2022

A könyvről
 
A Kissy egy csapat francia tizenéves története, akik a neten ismerkednek össze, s miután egyiküket megtámadják, megkeresik az illetőt és rendőrkézre adják. Így személyesen is találkoznak, összejöveteleket kezdenek tartani, baráti társasággá alakulnak, szerelmek szövődnek soraikban. Szüleikkel társulva létrehozzák a Jerry Alapítványt, amelynek célja a netes pedofil bűnözők (az ő szakkifejezésükkel shindyk) leleplezése, de a későbbiekben másféle bűnözőket is elkapnak, például zsebtolvajt, betörőt, autótolvajt.
  A csapat alapító tagjai a neten használt nickjükkel: Kissy, Mohamed, Niala, Nimbostratus, Pi, Süni. A történetet Kissy szemszögéből látjuk, aki a történet kezdetén tizenhárom éves, álmodozó természetű, nem mindennapi fantáziával. De az igazi főszereplő Vanessa, akinek hányatott életútja a csapat életének középpontjába kerül, ugyanakkor sajátos világnézetével meghatározza a csapat felfogását. Ennek része, hogy felveszik a kisegér identitást: egérkének szólítják egymást, feszült viszonyban állnak a macskákkal és sok sajtot esznek. Mert olyanok ellen harcolnak, akik sokkal nagyobbak náluk, és a tét az életük – akárcsak az egerek és a macskák harcában.
  A fontosabb helyszínek: Franconville, Neuilly, Nizza, Párizs, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Vaucresson, és mindenekelőtt Beaulieu-sur-Mer, a Côte d’Azur kis ékszerdoboza, amelynek szépsége drámai fordulatot eredményez a történetben. De eljutnak az ország más részeire és külföldre is. Megnézik az Eiffel-tornyot, Versailles-t, a grenoble-i Bastille-t és más nevezetességeket. Sok életet megmentenek, miközben maguk is élik az életüket, iskolába járnak, barátságokat kötnek, szerelmesek lesznek, sok zenét hallgatnak, jókat esznek és jó a humoruk.
  Csúcstechnológiával látják el magukat, saját számítógép-hálózatot építenek ki, amin a saját szoftverrendszerük fut, különlegesen átalakított kocsin közlekednek, helikoptereket használnak. Félelmetes verekedőkké képezik ki magukat, sőt fegyvert (csúzlit) is hordanak. Saját morzeábécét készítenek, fedőneveket használnak, igazi krimibe illő rejtélyeket oldanak meg. Megtanulnak autót és motorbiciklit vezetni, sőt repülőgépet is, kitanulják a szakácsművészetet, sportolnak, nyelveket beszélnek, számítógépet programoznak, regényt írnak, zenét szereznek, filmeket néznek, de forgatnak is. Kiskutyát és kiscicát nevelnek, egér létükre, de összebarátkoznak tengerimalaccal, békával is. Igazi modern fiatalok lesznek belőlük, okosak, találékonyak, műveltek, magabiztosak.

*

2006 óta készül eddigi legnagyobb regényem, egyúttal a leghosszabb magyar nyelvű regény; 2022 októberében, a huszonkilencedik résszel már átlépte az egymillió szót. Ez a példány – a borítón is jeleztem – ezt a huszonkilenc részt tartalmazza.
  
 
In English
 
Spoiler Alert: don’t read this if you understand Hungarian and plan to read the book (valid for novels only)

click here


Letöltés, olvasás
 
A5 (3661 oldal)
online olvasható változat
 
Archive.org
Google Drive