Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Odassatok, pina, pina!

Van egy hölgyismerősöm, egy nemzetközileg azonosíthatóan nőnemű keresztnévvel. Huszonöt éves. Nyitott egy Facebook-fiókot. Amikor e szavakat írom, kereken négyszáz ismerőse van. Jóval többen jelölték, csak pár tucatnyian közben törölték vagy megszüntették a fiókjukat. A világ minden sarkából érkeznek, szinte kizárólag férfiak, akik a legkülönbözőbb nyelveken próbálnak kommunikálni vele.
  Pedig soha nem jelölt be senkit, soha nem írt semmilyen megnyilvánulást, se az oldalára, se facebookos oldalakra vagy csoportokba, az égvilágon sehová. Nincs fönt az arcképe, semmilyen fényképet nem rakott föl, se egy linket, semmit. Nem válaszol magánüzenetekre. Nem küld képet, amikor kérik. Nem veszi fel a messengeres hívásokat. Semmiféle kommunikációt nem folytat a külvilággal.
  Ugyanis nem létezik. Puszta fikció.
  A fiókot én hoztam létre egy időközben idejétmúlt műszaki probléma megoldására, és soha semmire nem használtam. De egyszer csak, mindössze néhány órával a fiók létrejötte után, valaki bejelölte ismerősnek. Egy férfi. Visszaigazoltam, miért ne? Nem sokkal később már egy csomóan toporogtak a kis piros emberkeikon mögött, és azóta is mindennap jönnek. Van, hogy egytucatnyi új bejelölést találok, amikor bekapcsolom a böngit. És egy csomó magánüzenetet.

A legutóbbi fotót küldött a faszáról. Egyébként egy csomó dögös nő van az ismerősei között, és rajzolt pornó a profilképe. A fotó előtt annyit mondott, hogy biztosan sexy vagyok, küld képet, és küldött. Az arcáról nem, az nem fontos. Talán jobb is. Faszt küldött egyébként más is. Ezeket amúgy följelentem, de nem ütköznek a Facebook közösségi akármijébe.
  Már ketten megkérdezték, hogy milyen kapcsolatot akarok, lazát vagy komolyat-e, de azt nem kérdezték, hogy akarok-e bármiféle kapcsolatot. Vagy netán van-e már. Az egyik pénzt ajánlott, négymilliót, úgyhogy nyilván egy csóró kis nyomoronc, akinek se nője, se pénze.
  Egy úr, aki szexcsetet javasolt, bár semmit az égvilágon nem tud rólam a nőnemű keresztnevemen kívül, civilben amúgy egy legalább hatvanas, lepörhedt öregember, aki néhány kislány fényképét rakta ki a Facebookra, nyilván az unokák.
  Amíg az előző mondatot leírtam, egy másik fazon felhívott videón, amit persze elutasítottam, ez amúgy a sokadik eset. Erre elkezdett pornóképeket küldözgetni. Följelentettem és lekapcsoltam az üzeneteit.
  Vannak, akik napokig mindennap küldtek mosolyt, integető kiskutyát, szívecskéket. De olyan is van, aki elküldte a fényképét, rossz arcú tetkós csávó, na, tetszik-e nekem (hát nem az esetem), mert akkor küld még. Nem feleltem semmit, akkor küldött magáról képet a fürdőkádból, a faszát hab takarja, roppant disztingvált. Nem feleltem semmit, küldött újabb képet, most felöltözve. Nyilván egész gyűjteményem lesz ennek a fazonnak a fényképeiről, mert az ilyen soha nem jön rá, hogy egyszerűen nem kérnek a társaságából.
  Valaki éppen most azt írta, hogy lenne egy kérdése. Mivel választ nem fog kapni, lehet, hogy nem fogom megtudni, mi a kérdés, mert arra vár, hogy „no mongyad”, de hát erre hiába.

És innentől kezdve ez egy kísérlet, hölgyeim és uraim. Szeretnék választ kapni néhány kérdésre.
  1. Vajon mindenkinek, akinek van egy nemzetközileg azonosíthatóan nőnemű keresztneve, elkezdenek ömleni a kéretlen férfiismerősök, akik megállás nélkül öntik a pornót?
  2. Vajon ez életkorfüggő vagy tökmindegy? A tízéves és a kilencvenéves is ezt kapja?
  3. Ez csak facebookos sajátosság vagy ezeknek az életben is minden nő kurva?

Vagy lehet, hogy inkább nem is szeretnék választ kapni ezekre a kérdésekre.
  Arra gondoltam, hátha attól van, hogy rossz társaságba keveredtem. Talán némelyik ismerősömnek az összes ismerőse kurva, és akit az ő ismerőseik között látnak, arról automatikusan föltételezik, hogy ő is kurva. Ezért folytattam a kísérletet: töröltem az ismerőseimet. A kereken négyszázból egy időközben eltűnt, tehát 399 ismerőst egyenként, az utolsó szálig töröltem. Most egyetlen ismerősöm sincs. Titkosítottam a (hamis) születési dátumomat, most már huszonöt éves se vagyok, nincs életkorom. Töröltem az időfolyamon levő két posztot, amiket két ismerős rakott ki, köszönőleg, amiért visszaigazoltam őket.
  És várok.

Utóirat, másnap. Kb. huszonnyolc óra alatt bejelöltek kilencvenhatan.


Láng Attila D., 2018.7.16., 17:03:19

Facebook trágár hangnem

Adattisztítási feladatLáng Attila D. blogja
Adattisztítási feladat

Kell egy irat a hivataloskodástól. Már minden digitális, hát fölhívtam a közeli hivatalt, utánanéztek a távoli hivatalban, de nem biztos, hogy kiadhatják az irat, mert adattisztítási feladat van eszközlésben.
  Hát itt tartunk, kérem. Ennyire koszosak ezek a mi adataink manapság.


Láng Attila D., 2018.7.16., 11:54:12

fogyasztóvédelem ügyintézés

Meghalt a MóniLáng Attila D. blogja
Meghalt a Móni

Egy csomóan voltak, akik Töröknek szólították, de én Móninak. Hosszú ó-val, pedig röviddel írta. Utoljára május 25-én váltottunk pár üzit, én éppen sofőrt kerestem, mint már annyiszor, ő pedig az ország túlsó végéből elkezdett szervezni, de végül nem volt rá szükség, találtunk sofőrt helyben és elhoztuk Amirt. Ő már nem látta. Ja, engem se. Személyesen soha nem találkoztunk, de évek óta ismertük egymást. Most visszapörgettem az üziket a Messengerben, nincsen sok, két és fél éve valamelyik könyvem kiadása kapcsán váltottuk az első leveleket, de akkor már évek óta váltottunk mondatokat itt-ott a Facebookon, olvastam néha a blogját meg a Huppát, ő is olvasta néha az enyémet, volt, hogy vett át tőlem cikket a Huppára, aztán lebarmoltam, mert hibásan írta a nevemet, elmagyaráztam neki, Láng Attila D., pont úgy, ahogy írva van.
  Szerettem a Mónit, mert volt egy feje. És használta. Jó cikkeket írt, azokat előbb ismertem meg, mint Mónit. Készült hozzám tavaly, de aztán minden közbejött, főleg az ikrek, azóta meg nyilván nem is tudott volna jönni.
  Most meg már nem jön. Egyszer csak fekete lesz Kati profilképe, rányomok, hogy mi van már, vannak, akik olyan hülyeségek miatt képesek kifeketíteni a képüket, hogy valami politikusok megint hoztak valami szemétláda törvényt, mintha nem lenne tökmindegy, szóval rányomok és ott a hír, hogy meghalt a Móni. Na ne már. Majd pont a Móni, ötvenhárom évesen? Egyévesek se lehetnek még az ikrek, nekem összefolyik az idő, lehet, hogy már vannak annyiak, tökmindegy, csecsemők még, és most majd nem fogják megismerni?
  Na ne már.
  Amir tetszett volna neki. És ő se fogja megismerni.
  Na ne már, gyerekek. Bassza meg.


Láng Attila D., 2018.7.12., 22:32:54

Amir Huppa nekrológ sajtó Török Mónika

Biztonság! Biztonság! Biztonság!Láng Attila D. blogja
Biztonság! Biztonság! Biztonság!

Belépés a matávhura jelenleg:
  1. beírod az „ügyfél”-azonosítódat
  2. válaszolsz egy (valójában két) kapcsára
  3. küld egy négyjegyű számot SMS-ben, ami elé odanagyképűzik egy hárombetűs akármit
  4. beírod
  5. követel egy emailcímet vagy egy másik telefonszámot
  6. emailben elküld egy újabb négyjegyű számot, ami elé odanagyképűzik egy hárombetűs akármit
  7. beírod
  8. kitöltöd még a profiladataidat is, MINEK? MINEK? A telefonszámla kinek a nevére jön?!
  9. adnod kell szupererős jelszót is, MIT VÉD? nehogy a szomszéd befizesse helyettem a telefonszámlámat?!
  10. adjál meg mobiltelefonszámot, miért, a 3. pontbeli SMS-t hová küldte, a levegőbe?!

Ja, és csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyi a netünk sávszélessége.


Láng Attila D., 2018.7.8., 22:53:48

fogyasztóvédelem

Sweetie-blogLáng Attila D. blogja
Sweetie-blog

Április 12.

Az egyik jelölt kiskutyát nem kaptuk meg, mert fél a tolókocsitól. Ez húsz perce van itthon és ennyire retteg tőle. Azaz már ott a tenyésztőjénél is vidáman körülugráltak a tesójával, aki szintén kutya.
  sweetie412.jpg

Két kijelentést tettem: Magyarországon nem tenyésztenek óriás uszkárt – napokon belül találnom kell egy kiskutyát. Napok alatt azonban nem lehet külföldről szerezni, tehát manifesztálódnia kellett egy tenyésztőnek, akit szavaim erejével teremtettem.
  És lőn.
  Ugyanitt világosság megrendelhető.

Április 13.

Ezt írta Krisztina, az egyik mai kép mellé.

A mese folytatódik… Miután elkezdtük tervezni közös életünket, rájöttünk, hogy szükségünk lesz egy vakvezető kutyára. Hogy miért? A laikus olvasó számára ez nem biztos, hogy olyan egyértelmű. De gondolkodjunk csak kicsit. Adott egy család, két tolókocsissal, egy értelmi fogyatékos autista nagylánnyal és egy vakkal. Ebből a négy emberből egy képes egy tömegközlekedési eszközzel bejutni a legközelebbi városba. Kettő fizikailag képtelen, egyet pedig órákig kerestethetnénk a rendőrséggel, mert elveszne a nagyváros tömegében. Tehát egy ember marad, aki ezt a feladatot meg tudja oldani. Én viszont vak vagyok, és aki ismer, az pontosan tudja, hogy utálom a kiszolgáltatottságot, és segítséget kérni sem igen szeretek. Vagyis marad a vakvezető kutya. Ő az, aki mindig, minden helyzetben készen áll arra, hogy önzetlenül segítsen nekem a közlekedésben. Igen ám, csakhogy egy vakvezető kutyára éveket kell várni, és többnyire labradorok, akik nem kutyaszőr-allergiás gazdiknak valók. Tudom, sokáig éltem labradorokkal, de akkor még nem volt rákom, infarktusom, COPD-m stb. Most már egy ilyen kockázatot nem vállalnék. Tehát döntöttünk. Kell egy óriás uszkár.
  Tudom, volt már Zengő, és azt is, hogy a tőle való megválás örökké fájdalmas marad, de sajnos akkor úgy gondoltam, hogy inkább a férjemet választom a kutya helyett. Rossz döntés volt. Tudtam, hogy Zengőt nem lehet pótolni, és nem is ez volt a cél, de azt tudtam, hogy szükségem van egy óriás uszkárra.
  Elkezdtünk hát óriás uszkárt keresni. A feladat oroszlánrészét Attila vállalta, ennek hétköznapi és érzelmi oka is van. A hétköznapi egyszerű. Ő tud idegen nyelveket. Az érzelmi sem olyan bonyolult, bár csak az emberiség körülbelül egy ezrelékének érthető. Látta rajtam, hogy mennyire szenvedek Zengő hiányától, belátta, hogy mennyire szükségem van egy antidepresszáns és egyben vakvezető kutyára, és ezért eldöntötte, hogy kapok tőle ajándékba egy óriás uszkár babát. Szerintem amikor ezt az ígéretet tette, még nem tudta, mire vállalkozott. Sok-sok visszautasító levélre, amelyben hosszasan ecsetelték, milyen ártalmas egy szegény óriás uszkár babának fogyatékos emberekkel élni, sok feleslegesen megírt levélre, amelyre még válasz sem érkezett, no és persze sok-sok kétezer euró körüli kutyára, akiket persze még ezen felül haza is kellett volna hozni külföldről. De a kedvesem két dologban is olyan, mint én. Az egyik: ha eldönt valamit, azt tűzön-vízen keresztülviszi. A másik: ha megígér valamit, azt meg is tartja. Íme az eredmény. Ő Sweetie, aki huszonnégy órája a családunk tagja. Remélem, hogy olyan boldog lesz ebben a családban, mint amilyen boldog most én vagyok az ő érkezésétől.
  sweetie413.jpg

Április 15.

A kutya előnyei
  Amint hátat fordítasz, viszi a papucsodat. De meghagyja a kocsit, a házat, a bankszámlát, az utcád és a megyéd nevét, és nem rajzol vonalakat a térképre, amiket nem léphetsz át.
  Kutyát tarts, ne politikust!

Április 17.


  – Meg kéne mérni a kiskutya fejét.
  – A fejét?
  – Aha, körben.
  – Minek?
  – Hogy kaphasson saját sapkát AZ ENYÉM HELYETT.

Április 18.

Beszerzett állatok jegyzéke

Házikutya (Canis familiaris), 1 db
  Házimacska (Felis catus), 1 készlet
  Köhögős-prüszkölős vírus (latin neve nem ismert), több milliárd db

Április 20.

Sweetie-nek gondjai vannak a gyere fogalmával. Tegnap este elszaladtam az udvar végéig és mondtam Krisztinának, hogy hívjon. Hívott. Odarohantam hozzá: most dicsérj meg! Megdicsért, hogy jó kutya vagyok, mondom, látod, kiskutya, így kell ezt.
  Sweetie-nek a szobatisztasággal is van még problémája. Krisztina ma kifejezte reményét, hogy nem fogok kijárni az udvarra pisilni…

A mai óra anyaga: „a porszívó nem bántja a kutyákat”. Krisztina letesz egy h-kekszt a kikapcsolt porszívóra, ahonnan Sweetie-nek el kell vennie. Kellene. A fejlődés iramát szemlélve egyhamar nem várható, hogy a kiskutya egyedül kiporszívózza a szobát.

Április 21.

Van egy vezényszó: „Oldd meg!” Ezt kell használni, amikor a kiskutya zavarba ejtő helyzetbe kerül, például rátekeri a pórázt a kerti csapra. Ilyenkor azt mondod: „Oldd meg!”, és átemeled a pórázt a csap fölött. Ezután a kiskutya rátekeri a pórázt egy bokorra. Ekkor azt mondod: „Oldd meg!”, és átemeled a pórázt a bokor fölött. Ezután a kiskutya rátekeri a pórázt a tíz méter magas fenyőfára.

A kutya előnyei
  A kutya viccesebb, mint a bicikli. A kutyát lehet simizni, a biciklit – hát végül is azt is, de minek?
  Viszont a biciklinek sincs ki a négy kereke.

Miután a kutya órák óta öldöste ugyanazokat a gumijátékokat kegyetlen kínzások között, megkérdeztem, lenyugszik-e végre.
  Sweetie megrázza a fejét.
  – Neeem?!

Április 23.

Valószínűleg ma sétáltatunk kutyát utoljára. Aztán leesik az eső, és már csak disznót sétáltathatunk.
  Jellemét tekintve már most is.

Április 24.

Mindazoknak, akik egy órával ezelőtt gondoltak kiskutyánkra: igen, csuklott.

Április 26.

A kutya előnyei
  Két hét alatt még nem fordult elő, hogy hét percen át kellett volna bámulnom egy mozdulatlan feliratot:
  A kutya indítása
  (fölötte a tenyésztő logójával)

Április 27.

Ért valaki a papucsokhoz? Nekem sose volt, nem értek a nevelésükhöz, de Krisztinának igen, és nem tetszik a magatartásuk. Reggel az egész szobát végig kellett kutatni utánuk. Értem én, hogy szükségük van egy kis önállóságra, de hogy lehetne elérni, hogy reggelre visszajöjjenek a helyükre?

Április 29.

Sweetie-t majdnem széttépte egy nagy, iszonyú szaros kutya, akit a Bem utcai kocsmából engedett ki valaki, talán a gazdája, talán nem, nem tudjuk. Mindenesetre nagyon érdekelne, mit szólna egy olyan játékhoz, hogy kétmilliós kártérítési per.

Május 6.

Béééékával aluszik a kiskutya is…
  sweetie506.jpg

Május 9.

Hát a közlekedési gondjaink nem oldódnak meg, de növekedni fog a család bevétele. A kiskutya nem vakvezető lesz, hanem lakberendező.

Május 10.

10,2 kiló kutyánk van.

Május 11.

Azt mondják, ne beszéljek lettül a kiskutyához, mert magyarul sem ért. Szerintem éppen ezért miért ne?
  (Viņas sacīja, es jānerunu latviešu valodā ar suņukam, tāpēc viņš pat ungāru valodā vēl nesaprot. Mans viedoklis ir kā tik par to kāpēc nē?)

Május 12.

A kiskutya pincér lesz! Csak hívni kell – és nem jön.

Május 14.

Valaki tudna küldeni képet egy áthúzott kutyafogról? Rá szeretném másolni Krisztina új papucsára.

Tegnap egy kilométeres sétabéta földúton plusz egy aszfalton (s ugyanez vissza) – ma három kilométer oda, három vissza aszfalton, és a kiskutya még mindig mint az olajozott nikkelbolha.

Kábé negyedóra alatt megtanult labdát visszahozni – ugyanez parlamenti képviselőknek négy év alatt sem sikerül. És az „ül” is egyre jobban megy, csak persze uszkár módra.

Május 15.

A felnőtté válás következő lépcsőfoka: az első fára fölkergetett macska!

Klassz dolog egy ilyen kutya. Most a kikefélt bunda hatására erőteljes, idült macisodásnak indult. Csak a farkincája nyeszlett még egy kicsit.

sweetie515a.jpgsweetie515b.jpg

Május 17.

A mai óra anyaga: ül, lábhoz, marad. Diákjaink többsége (az egy közül egy) nagyon szeretne megfelelni az elvárásoknak, csak még nemigen érti, hogy miről van szó.

Május 18.

41-es női papucsot keresek, ami tápláló és vitamindús.

Május 22.

sweetie522a.jpgsweetie522b.jpgsweetie522c.jpgsweetie522d.jpg

Május 24.

Egy borzasztóan érdekes videó – kiskutyafüllel.

…valamit szaglászik a fán, a csegabegát még nem vette észre… most már észrevette a csegabegát, lelöki a földre a csegabegát, ugrálva hívja játszani a csegabegát, hé! KUTYA! A csegabega nem játszik veled! Kapj már az agyadhoz, akkora sincsen, mint a mancsod! Két hétig mászott fölfelé! És most lelökted!

Május 25.


  – Éles fájdalmakat érzek, és ez még egy hétig így marad.
  – Miért, mi lesz akkor?
  – A kozmetikus végre levágja a kutya karmait!

Május 27.

Annyira jó, hogy kutya, nem katolikus. Különben több ezer miatyánkot kellett volna végighallgatnom a fürdetés és a szárítás alatt.
  sweetie527.jpg
   A folyamat:
  gyapjas koszos maci
  + víz = ázott egér, alapfok
  + kutyasampon = ázott egér, középfok
  + víz + bundabalzsam + víz = ázott egér, felsőfok
  + whiskycsapat = tiszta, bolyhos, bundás, nagy maci
  Ebből lesz aztán a kutyakozmetikusnál tiszta, bolyhos, bundás valami – hogy egér vagy hörcsög vagy maci, azt majd utána megtudom.

Május 29.

A következő vezényszó, amire szükség lesz: „Menj le az ágyról!”

Május 30.

Június 1.

Suns gultā! Most tanul fölugrani az ágyra. Kicsit még sötét a drága. De professzort nem kínáltak megvételre, csak kutyát – és lehet, hogy a professzor is sötét lett volna.

Június 2.

Első nap az óvodában!

Jó ovi. Csak amikor az az instrukcicó, hogy „hívd a kutyát, és amikor rád néz, akkor nyomd meg a klikkert és adj egy jutifalit” – akkor mit kéne lépni?
  Azért van itt más kérdés is. Ha jutifali jár azért, hogy rád néz, akkor mi jár mondjuk egy eldobott labda visszahozásáért? A Szent György-lovagrend nagykeresztje?

Június 3.

A kiskutya holdlakó. Lassan esnek le neki a dolgok.

Novellaötlet: egy lopós természetű kutya, aki tárgyakkal állít haza a szomszédoktól. Egyszer hoz egy öklömnyi gyémántot, amiről soha nem derül ki, hogy honnan hiányzik.

Hát a behívás gyakorlásának fő eredménye, hogy egy hétig párizsiszagú lesz a joystickom is. Hazafelé pedig akkora lietus esött a fejünkre az utolsó ötven méteren, mint két másik. Mire megmosdottunk és elraktunk három tárgyat, el is állt.

Június 5.

Ha a kiskutyával madarat lehetne fogatni,
  a) boldog,
  b) van kéznél madár!

Június 6.

Valaki vakond lehetett a családban…
  Gödrök készülnek a kertben. Azt mondtam, nem hozhatja be őket a házba.

Június 7.

Tegnap esti adat: a csemete súlya 12,8 kiló.

Balról jobbra: Krisztina; Sweetie; hat kötet a kommunista Világtörténetből.
  sweetie707.jpg

Június 10.

Szóval mi sokat beszélgettünk Sweetie-vel a jövőről, hogy milyen lesz az élete, amikor nagy kutya lesz. Elmeséltük neki, mi a dolga egy vakvezető kutyának, ő pedig sokat gondolkodott ezen, és végül azt mondta, hogy ő nem érez elhivatottságot erre a pályára, nem meri vállalni ezt a felelősséget. Szeret minket, de ennyire mégsem. Megértettük a szempontjait. Tegnap összecsomagolta kis motyóját és sok sírás árán visszaköltözött a tenyésztőjéhez, akit a legjobban imád a világon, és ott vele vannak a szülei és a kishúga, akik szintén kutyák.
  Mi pedig fájó szívvel folytatjuk a keresést. Jelöltek már vannak, akik nemcsak a legalapvetőbb minimális követelménynek felelnek meg (kutyának kell lenni hozzá, már eleve születéstől fogva), hanem sok más szempontot is figyelembe vettünk.
  sweetie710.jpg


Láng Attila D., 2018.6.23., 13:16:42

kutya vvq

SztrádaveseLáng Attila D. blogja


↞korábbi cikkek

A blog mérete: 1571 cikk, 7,8 millió betű, 1,57 millió szó