Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Ziccer

Reggel a barátom kent egy sajtos zsömlét. A sajtos tömlő végét összecsavarta. Én nem szoktam összecsavarni.
  Nyilván otthon is összecsavarja. Vagyis abból az egyszerű tényből, hogy nálunk más nem szokott tömlős kenősajtot enni, csak ő meg én, következik, hogy ő ette azt a sajtot. Vagyis ha Columbo itt járt volna nálunk, meg őnáluk is, és mindkét helyen lát egy megkezdett kenősajtot, akkor le tudná vonni a következtetést, hogy ő itt járt. Sőt ha megnézi a munkahelyi naptárát november 25-éig (akkor jár le a sajt szavatossága), azt is kiderítheti, hogy mikor.
  Remek nyomozásra nyílt volna alkalom – csakhogy Columbo csak akkor jön, ha megölnek valakit. De nálunk nem öltek meg senkit.
  Igazán kár volt ezt a ziccert kihagyni.


Láng Attila D., 2019.9.19., 20:02:54

Columbo krimi

FázomLáng Attila D. blogja
Fázom

1949
  
  – Fázom.
  – Én is.

1979
  
  – Fázom.
  – Hát csavard följebb a fűtést.

2019
  
  – Fázom. Rohadék mocskos svédek, aljas szemétláda valamennyi, hogy dögöljenek meg!
  – Mert?!
  – Hát nem érted? Celsius svéd volt! HÁT ITT AZ ÖSSZEFÜGGÉS!


Láng Attila D., 2019.9.19., 20:01:03

politika

Nagy házban van az otthonunkLáng Attila D. blogja
Nagy házban van az otthonunk

A Laulupesa (lásd az előző cikket meg ezt) hazájában sem egyedülálló. Taisi énekes gyerekei, a Taisi Laululapsed nemrég jöttek szembe, és rögtön lecsaptam rájuk. Tessék a legjobb klipjeik. Illetve az egyik csak audiófelvétel, de szenzációs.

Úgyhogy most már van egy szó, amit az egész világon csak két nyelven tudok, magyarul és észtül, semmi más nyelven nem ismerem. Uka-uka!


Láng Attila D., 2019.9.18., 04:47:19

Ära anna alla Laulupesa Meil on kodu suures majas Suvelava Taisi Laululapsed Uka-uka Viib meid tee

A frizuraLáng Attila D. blogja
A frizura

Termékenyek. Airi Liiva sok dalt ír és a Laulupesa-gyerekek el is éneklik őket. Három hónapja múlt, hogy megtaláltam őket és a zenéjüket, és azóta megjelent öt daluk.

Kettő a fiúké, a kézilabdáról, illetve a szünnapról, nekem ez utóbbi jön be inkább, ez sokkal Airi Liivá-sabb és laulupesásabb a másiknál. Két hét se volt a kiadásuk között, de a második dalt alig kilenc nappal követte a következő, Loore All új dala, amiből igazi népünnepélyt csináltak, arról szól, hogy mindenkinek megvan a sajátja. Hogy mije, azt nem tudom, de ez a legjobb az öt közül. Egy hétre rá újabb dal, ezt a kicsik éneklik, és pontosan arról is szól, kicsi dolgok kicsi lányoknak; én nem vagyok annyira oda érte, de hát istenkém, nem én vagyok a célközönség.
  Aztán „hosszú” szünet, gondolom, mindenki elment nyaralni, és most itt a Frizuraszamba, benne mindenki, Krislin Sallo, Loore All, Stella Ristioja, Gloria Raudjärv, csak akiket már ismerek, és most derítettem ki, hogy Kristiin Pärnamäe az, aki a csütörtököt énekli. Sajnos Liisa Liiva viszont hiányzik, érdekelt volna, hogy alakul az énektudása… no jó, a Sinu moodi is csak négy hónapja készült.


Láng Attila D., 2019.9.18., 04:29:16

All‚ Loore Kõigil oma Kossulaul Laulupesa Liiva‚ Airi Liiva‚ Liisa Pärnamäe‚ Kristiin Raudjärv‚ Gloria Ristioja‚ Stella Sallo‚ Krislin Sinu moodi Soengusamba Vaba päev Väikeste tüdrukute väikesed asjad zene

Teljesszövegű keresésLáng Attila D. blogja
Teljesszövegű keresés

Hirtelen jöttem rá, hogy a Ninda-programomban nincsen teljesszövegű keresés, ami pedig kellene, mert a negyedik résznél tartok és mindegyik rész külön dokumentum, vagyis valamit az egész szövegben megkeresni az négy művelet. Úgyhogy megírtam. Nagyon megszenvedtem ezzel is, de csoda cuki lett.
  nindatszk.jpg
  Ez egy részlet a szindor hosszú dupla zenei hangsúlyos magánhangzókra való keresésből, ami valójában nem ilyen előkelően néz ki, csak szimplán ([aeiouwy])\1 regexp nyelven, vagyis a hétféle szindor magánhangzóra keresünk rá megduplázva. Így persze kiad olyan szavakat is, mint odaad, beleegyezik. Igen, mert a keresés nem egészen Unicode-kompatibilis, konkrétan a preg_match_all nem képes a PREG_OFFSET_CAPTURE-rel karakteroffszeteket visszaadni, csak byte-offszeteket, és ezért nekem a könyv szövegét is meg a keresőkifejezést is le kell konvertálnom ékezet nélkülivé, de úgy ám, hogy a szöveg hossza ne változzon, mert különben szétesik az egész. Ezért ékezetérzéketlenül kell keresnünk, de ennek is van előnye. A gyakrabban előforduló szindor neveket már tudom kívülről, de például hogy hogy hívják Åmmaĩt barátnőjét, mármint pontosan milyen ékezetekkel, azt nem. Vagy ha igen, akkor az ékezetérzéketlen kereséssel tudom ellenőrizni, hogy mindenhol jó ékezeteket használtam-e.

Utóirat. Juszt is megoldottam egy órán belül, de megtartottam a kettős funkciót a kapcsolóval.


Láng Attila D., 2019.9.17., 00:34:41

irodalom Ninda számtech

Hat könyvLáng Attila D. blogja


↞korábbi cikkek

A blog mérete: 1702 cikk, 8275749 betű, 1667437 szó