Upload failed. Maybe wrong permissions?
Kissy Android

User Tools

Site Tools
Makrózok

A Dokuwiki és pluginjainak eredeti szerzői itt-ott már nem ismernének rá Vicky mostani kódjára. Szépnek nem mondhatók a kiegészítések, amiket írtam hozzá, viszont remélhetőleg működnek. Mostanára kisebb programnyelvvé nőtte ki magát az a Macros plugin, amit egyszerű szövegreprodukálásra szántak. Tettek bele ugyanis két előre definiált makrót, amik az oldalon nincsenek is dokumentálva, és ezen a ponton nekem lehetőséget adtak újakat írni. Nem egyszerű, mert mindenért föl kell túrni a teljes kódot, hogy különféle feladatokra milyen függvényeket írtak és azokat hogyan használják, de mindenesetre már vagy huszonöt parancsot írtam hozzá. Például kezelnek változókat, akár fejezeteket is sorszámoznak, 1., 2., 3., 4., én ide nem számokat írtam ám, hanem egy makróparancsot négyszer, Unicode-karaktereket írnak ki (இ), mindenféle adatokat megadnak Vicky oldalairól (ennek a mostaninak például blog:makrozok az azonosítója és Makrózok a címe), az oldalakat megszámolják, összegezik a méreteiket, szövegrészt számolnak bennük, ez utóbbiak segítségével a blog főoldalán (legalul) ki tudjuk már íratni, hogy a blog jelenleg mekkora, és remélhetőleg tényleg akkora. A jó múltkorában pedig megállapítottam, hogy a Dokuwikihez nincsen olyan plugin, ami azt tudná, ami a Kissy meg a Login oldalainak alján is van, egy olyan lapozóka, aminek én mondom meg, hogy az oldalak milyen sorrendben jöjjenek – ilyen van csak, de hát ez nem jó, az azonosító ábécérendje szerint lapoz, nekem meg úgy kell, ahogy a fejezetek logikusan következnek. Tehát írtam egy PAGING parancsot, akinek meg lehet adni a lapozásban részt vevő oldalak listáját meg némi formázási opciókat, és szépen megcsinálja.
  Korábban a Tag plugint bővítgettem, részben még a Vicky-blog publikálása előtt, mert sok minden nem tetszett a címkekezelésében, azt átírtam. A Címkefa készítéséért felelős parancsokat pedig lényegileg magam csináltam. De ennek előbb-utóbb ki kell találni valami újat, mert túl nagyra fog nőni a fa, amikor e sorokat írom, 2879 címke van 7970 példányban, és még 989 cikk nincs is újra-, illetve fölcímkézve. És ez az 1221. cikkünk, vagyis a nyolcvan százalékuk nincs még meg.
  Meg persze kapott saját pluginokat is, ez ügyben a kínai még nagy adósságom, a táblácskákkal valamit majd csinálnom kell, de eddig még nem tudtam elszánni magamat.
  Egyébként elég népszerűek vagyunk ám, ebben a hónapban ezer látogatónk van, akik huszonnyolcezer találattal pörgették meg a szervert és több mint háromszáz mega adatot töltöttek le. Főleg a blogot olvassák, egyes könyveinket és a Kissyt. Tudom, ezek a számok sehol sincsenek a 2006 eleji adatokhoz képest, de akkor botránykrónika voltunk, aki fogyatékos akadt a neten, az mind eljött megnézni, hogyan omlik össze a pártjuk, mostanra viszont ez elmúlt és a LAttilaD.org az lett, aminek lennie kell, „kedves kis naplóm” és a mi kis könyveink megjelenési helye.

2015.05.23., 21:31
Kissy 21.

Elkészült a Kissy huszonegyedik része. Jó szórakozást kívánunk hozzá.

– De nem lehet ez az előadás megtartsátok – riadt meg Elke.
  – Miért, mi baj? – nézett föl Solange.
  – Az, hogy ő nincsen itt – felelte Kissy.
  – Ez az! Vörös hajú nordnémet zsebike nem vanna ott, ha tartsátok előadásat.
  Niala leszamarazta.
  – Szamár. Az iskolába ugyanúgy el tudunk vinni gépen, mint ide a konyhába.
  – Szamárnak is nagyok vannak fülkéi, az nem baj. De hogyan megmutatom gépen shindy lába közé rúgások, célbalöv, késdobál, shindyet orrbarúg, krumplival föltálal?
  – Ilyet mi nem tervezünk… – kezdte Solange.
  – Márpedig shindy köret nélkül nem jó. Hiszjed ezt el kicsi zsebikének.
  – Rendben. Elhiszem. De mi arra gondoltunk, hogy ti csak beszélnétek a munkátokról, gyakorlati demonstrációt nem készülünk tartani.
  – Hát márpedig legkíváncsiabbak gyerekek lesznek csakis a gyakorlati Demonstration, ezt is elhiszheted kicsi zsebikének. Legcélszerűebb előtte egypár shindyet megfogjunk lesz, használni mint olyan baba, akit mérnökek beültetnek autóba, autó nekirohan falnak reccs, babát kiveszik és eltemet, és következő autó lehet megint biztonságosabb. Mikor legyen a Demonstration? Akkorig nekünk shindyeket kell megfogunk. Vagy börtönből kölcsönkérni persze.
  Kissy képzeletét teljesen rabul ejtette a gondolat, hogy az autógyári tesztbabát a törésteszt után eltemetik. Honnan szed ez a gyerek ilyeneket?
  – Nem tudom, mikor tarthatjuk meg, Elke. – Solange-nak sikerült kiválasztania az érdemleges kérdést a csapongó képzelettel előadott szóáradatból. – Még meg kell szervezni, időpontot találni, nyilván olyat, ami nektek is megfelel…
  – Gondolom, néhány hét múlva – mondta Jérôme. – Még azt is ki kell találni, hogy mit fogtok mondani.
  – Ami történt – felelte Vanessa magabiztosan. – Nincs azon mit előre kitalálni. Bemegyünk, elmondjuk, hogy mi a helyzet a shindykkel és hogy kell szakszerűen kicselezni a cicát, kicseréljük a sajtossüti-receptjeinket és kész. Mazsola, túró, citromlé, dióbél kell, meg fahéj, egérke! Ja, kristálycukor is. Egy osztag földarabolja a dióbelet és összekeveri cukorral, a másik mazsolás-citromos túrót készít. Én előkészítem az almákat, igyekezzetek, bármikor megjöhet a cica!
  – Az miért baj? – lepődött meg Jérôme.
  Solange nevetett.
  – Mert akkor nekik iszkolni kell az egérlyukba…


Később. Betettem a szöveget kis statisztikaprogramomba. A könyv mérete most 708 157 szó, avagy 4 837 313 betű. 79 450-féle különböző szót tartalmaz, ebből 47 093 szó csak egyszer fordul elő.
  2015.05.21., 16:55
Login

Írtam egy kis könyvet a számítástechnika történetéről.

2015.05.20., 14:23
A népharag


  Fölgerjedt a népharag, már kushad
  a tolvaj, korrupt politikushad.
  
  Azért lettél képviselő, hogy fölnyald a pénzeket,
  a nép ezért mivel fizet, most majd végignézheted.
  Jobbos-balos, mit bánjuk mi, ha lopkod, mint a szarka,
  ha azt hiszi, hogy a világot az ő vezére szarta.
  Jön hozzá sok szegény ember, elsírja a bánatát,
  ígér fűt-fát, handabandáz, aztán láttuk, mit csinált.
  
  Fölgerjedt a népharag, már kushad
  a tolvaj, korrupt politikushad.
  
  Hoztál törvényt, öregapám, jogszabályt is dögivel,
  minden havert föltápláltál, csak nem csiripörivel.
  Gyárak, földek, intézmények, mindenhol ott a rokon,
  osztálytárs meg jó kapcsolat, akármilyen kis fokon.
  Nem is lenne baj ezekkel, ha nem lenne szemétség:
  aki nincsen bevágódva, annak nem adsz, csak kecskét.
  
  Fölgerjedt a népharag, már kushad
  a tolvaj, korrupt politikushad.
  
  Hát akkor most elég ebből, gyere csak ki a rétre,
  sütünk krumplit, sajtos pizzát, politikust ebédre.
  Tudjuk, milyen nagy a világ, mennyiféle baj van,
  ne izgasson, boldogulunk nélküled a bajban.
  Lesz nagy banzáj, örömünnep, táncolunk, zenélünk,
  csak azt kérjük, tűnj el gyorsan, míg szépen beszélünk.
  
  Fölgerjedt a népharag, már kushad
  a tolvaj, korrupt politikushad.

2015.05.13., 20:58
Kémiai tanulmány

Az itt leírt eljárás jelenleg szabadalmi bejegyzés alatt áll. Szándékunkban áll pályázni vele Nobel-díjra. A művelet veszélyes, kipróbálását csak védőfelszerelés használatával javasoljuk!
  Szükség van egy palack szénmonoxidra, egy palack hidrogénre és egy vasalóra, valamint egy tűzálló, hermetikusan lezárható burára, amely legalább két méter magas és három méter átmérőjű. A burához csatlakoztatjuk a két gázpalack kivezetéseit és elhelyezzük a közepén a vasalót. Kiszivattyúzzuk a levegőt, majd hevíteni kezdjük a vasalót. Amikor izzásba jön, rábocsátjuk a szénmonoxidot és a hidrogént.
  Az ismert összefüggés szerint
  Fe₂O₃ + CO + 2 H₂ → 2 Fe + CO₂ + 2 H₂O
  Ebből következően a művelet végén a burában némi szódavizet (CO₂ + H₂O) fogunk találni, továbbá vasport, és mivel a vasalóból ezzel kivontuk a vasat, találunk egy lovat is. Adjunk neki kockacukrot és nyergeljük meg.

2015.05.09., 20:59


korábbi cikkek >>

A blog mérete: 1221 cikk, 5,2 millió betű, 724 ezer szó