Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Vandulás

Na idefigyelj, cserebogár, te, aki ezeket a szoftvereket írod. Először is ugye megcsördül a telefon, és fölvered vele a polgárt, aki éppen alszik, eszik, politikusgyönyörködtető magyarvérű gyereket csinál, úgyhogy első lépésben már fölkúrtad az agyát, de rohan fölvenni, mert fontos hívást vár a dílerétől. Aztán először is beiktattál öt másodperc szünetet, ezalatt a csóka hallózik bele a baszkuratívába, mint a jó gyerek, és már még följebb kúrtad az agyát. Aztán megszólal a behízelgőnek szánt női hang, uncsihúgodat a nyolcadikról nagy ívben, és elkezd vonyítani, hogy mit a szentfaszt akar. Persze másodjára már tudjuk. Na most ide vigyázz, cserebogár, te nagyon hülye. Rád basszák a telefont. Értem? A pék lovának a nagy büdös fasza nem akar egy automatával társalogni, ha nem muszáj, a Vandát is csak addig viseljük el, amíg muszáj. Utáljuk, mint a szart, rabolja az időnket és nem jó semmire. Persze te erre kitaláltad a nagyon tutit, hogy az automata újrahív meg megint újra meg megint újra, te barom, átgondoltad ezt-e, mondjad már?! Értékeljem a hívást?
  Hát először is nálatok a Matávnál értelmes problémamegoldást még ember nem látott, abban merül ki az egész, hogy először tíz percig szajkózom a Vandának, hogy IGEN meg NEM meg NINCS NET!!!, aztán végre kapcsol valakit, aki látszatra ember, akkor azzal még egyszer, mert a kurva Vanda a faszért nem szólna, hogy mit akartam tőle, bár amíg ülök és az ocsmány zenéteket hallgatom, bőven lenne idejük megdumálni. De akkor még megkérdezi a nevemet, miután bemutatkoztam, meg hogy mikor születtem, mondjad már meg, hogy mi a faszomért, jó?! Rettegsz, hogy a szomszédom orvul megjavíttatja helyettem a szétszakadt netet? Te marha, hát tízezer ember tudja, hogy mikor születtem! 1971-ben, tessék, most majd még tízezer fogja tudni! Ki a szentfasz a te céged, hogy engem ellenőrizgessen?
  Másodszor pedig ezzel az állandó zsarolással, hogy de válaszoljakválaszoljakválaszoljak, biztosítod, hogy úgy elküldjelek a picsába, mint Orbán Viktor a magyar zembereket. Most is kaptál egy halom rossz jegyet. A problémát nem oldottátok meg, ellenben egy órát elvettetek az életemből, amíg a Vandával kínlódtam meg zenét hallgattam meg ötezerszer az elnézéskérést, és akkor még jön az automata zsarolni. Most akkor majd még nagyra fogom értékelni a becses szolgáltatást, mi?
  Amúgy is ugye az alap értékelés onnan indul, hogy szar. Hiszen a hibabejelentőt hívtam. Tudod, hogy mikor hívja a csóka a hibabejelentőt, nagyeszű sündisznócska? Nahátakkor.
  A fő baj azonban ezzel az egésszel az, hogy ha tönkre is teszem az illúzióidat, el kell árulnom, hogy a te népszerűségi közvélemény-kutatásodat a polgár leszarja. Értem? Te kitaláltad a nagyonfrankót, hogy majd jól megkutatod a közvéleményt és a cég elnöke fogja csókolgatni a faszodat, hogy milyen tutira meg lett a vélemény kutatva. De a polgárt ez nem érdekli, értem? Leszarja a te statisztikádat meg népszerűségedet. Azt vállalta, hogy fizeti a díjat, nem azt, hogy az alattvalód lesz. Úgyhogy ha megmondanád az automatáidnak, hogy kopjanak le, azt megköszönném. Csóközön.


Láng Attila D., 2019.11.13., 13:05:59

fogyasztóvédelem Telekom

Biokémiai kísérletLáng Attila D. blogja
Biokémiai kísérlet

Első kísérletem eredményeit közreadom, hogy más is okulhasson belőle, vagy még inkább én magam.
  Összegzés: a kísérlet alapjában véve sikeres volt, a hibákat leszámítva.
  Hibajegyzék:
  1. Kevés volt a felhasznált hő.
  2. Kevés volt a felhasznált nyersanyag.
  3. Viszont túlságosan ionizáltam.
  Az eredmény tehát egy nagyon kis adag, elsózott zsírban főtt krumpli. De csak egyetlen hasáb maradt tényleg nyers. Teljesen ehető volt.
  Tanulság: még nem jelentkezem a Konyhafőnökbe.


Láng Attila D., 2019.10.29., 18:10:15

konyha

NyomiLáng Attila D. blogja
Nyomi

Szavak, csodálatos szavak: békítenek, lázítanak. Most éppen a nyomi volt az a szó, ami miatt egymásnak mentünk egy csoportban, illetve mielőtt ez bekövetkezett volna, én kiléptem. A csoport ugyanis önmeghatározása szerint metszetszemléletű, az én meghatározásom szerint viszont nem.
  Mi a metszetszemlélet? Tömören és velőscsont az a szemlélet, amikor a világban található rengetegféle embercsoportot egy kalap alá vesszük, vagyis egyik csoportot (illetve az azokba tartozó egyént) sem tekintjük alábbvalónak, nem rekesztjük ki.
  Nem lehetek feminista, ha lenézem a cigányokat. Nem lehetek antifasiszta, ha lenézem a fogyatékosokat. Nem lehetek szövetségese a melegeknek, ha lenézem az arabokat. Nem lehetek toleráns vallásilag, ha intoleráns vagyok a nőkkel. Nem azért, mert ezeknek a csoportoknak bármiféle összeköttetése van (ámbár persze van, hiszen vannak cigány nők, fogyatékos zsidók, meleg arabok, vallásos nők stb.), hanem mert ha a gondolkodásomban helye van annak, hogy szabad valakit lenézni azért, mert valamilyen embercsoportba tartozik, akkor minden ember iránt csak esetleges a toleranciám. Például mert kiderül az illetőről, hogy beletartozik egy olyan csoportba, amivel nem vagyok toleráns, csak elsőre ezt nem tudtam róla (coming out). Vagy később kerül ebbe a csoportba (balesetet szenved és fogyatékos lesz). Vagy éppenséggel változnak a preferenciáim.
  Nos, a magát metszetszemléletűnek tartó csoportban előkerült a címül írt szó mint a mozgássérültek egyik önelnevezése: én használtam. Mert ezt a nyomik használni szokták, tetszik tudni. Más szavakat is. Roki. Mozgi. Béna. Van egy csomó. Ez is közéjük tartozik.
  Az egyik csoporttagot letiltottam, mert meg akart verni, amiért ezt a szót merem használni. Elkezdte firtatni, de bicskanyitogató stílusban, hogy a szembejövő idegent így szólítom-e. Nem, mert ezt nem szokták megszólításnak használni (ellentétben azzal, hogy „csá, nigger, mi a szitu?”, hallható amerikai filmekben fekete srácoktól és magyar városi srácoktól egyaránt, pedig valaha ezért a szóért kiutáltak a társaságból), a nyomi hivatkozási szó. A hivatalok is a nyomikkal packáznak. Mindenkinek van baja, de a legtöbb nekünk nyomiknak. Ezek létező mondatok, ilyeneket emberek szoktak mondani. Azt, hogy „sziasztok, nyomik”, még nem hallottam. (A szónak létezik egy másik jelentése is, a menő ellentéte, lepukkant csávó, untermanó – de kit érdekel?)
  A másik csoporttag rám parancsolt, hogy ha ez a szó a mozgik csoportjaiban használatos, akkor használjam ott, magyarán itt ne merészeljem. Válaszul kiléptem a csoportból.
  Mert az nem metszetszemlélet, ha elvitatjuk egy embercsoporttól az önelnevezését, ezzel az öndefiniálás jogát. Vannak, akiknek a tolókocsi veri ki a biztosítékot, és vannak, akiknek a kerekesszék. Jó elnevezés tehát nincs. Hasonlóképpen vannak, akiknek nem lehet azt mondani, hogy mozgássérült, mert kikéri magának. Ő roki (teszem azt). Másvalaki viszont nyomiként határozza meg önmagát. Éppen úgy, ahogy vannak, akik a cigányhoz ragaszkodnak, és vannak, akik a romához. Ez van. Bármelyiktől elvitatni a jogot arra, hogy saját identitását úgy határozza meg, ahogy neki tetszik – rasszizmus.
  Én a nyomit választottam saját magamra. Mégpedig azért, mert van egy mellékzöngéje, abból a jelentésből, amit föntebb zárójelben említettem. Kifejezi, hogy mindenki velünk csesz ki, mindenki minket üldöz. Most is. Az egyik meg akart verni, a másik parancsot adott, hogy ne merjem a saját önelnevezésemet használni az ő fennkölt társaságában. Én ezt pontosan úgy élem meg, mintha arra köteleznének, hogy izraelitának nevezzem magamat zsidó helyett (én nem vagyok izraelita, az egy vallás, én zsidó vagyok, de hitetlen). Hadd döntsem el én, hogy én mi vagyok, igen?
  A Genderfészek nem metszetszemléletű, mert amint olyan csoportokról esik szó, amik kívül állnak az ő érdekkörükön (nők és LMBT+), cserbenhagyja őket a metszetszemléletük. Nekem ezért nincs ott keresnivalóm, mert én tényleg metszetszemléletű vagyok: se nő nem vagyok, se LMBT+, ciszheteró pasi vagyok, mégis képes vagyok a nőket és LMBT+ embereket annak nevezni, aminek ők óhajtják nevezni magukat. Nem kényszerítem rájuk az elképzeléseimet.


Láng Attila D., 2019.10.27., 22:58:08

cigány fogyatékosok Genderfészek melegek metszetszemlélet vallás

Ádám BélaLáng Attila D. blogja
Ádám Béla

A mai magyar egészségügy legnagyobb vívmánya, hogy az ember ismeretséget köthet Ádám Bélával. Egy héten át figyelheti tevékenységét, tanulmányozhatja, beszélgethet vele. Elvégre ideje bőven van, gyógykezelést nem kap, csak tárolják és időnként veszekednek vele, illetve hallgathatja, ahogy a többi beteggel veszekednek. Ezalatt nagyjából az tölti ki az idejét, hogy Ádám Béla munkálkodását figyeli.
  Ádám Béla a szegedi traumatológia harmincas kórtermének mennyezetén lakó kukac. A nevét mi adtuk neki.
  Köszönöm a figyelmet.


Láng Attila D., 2019.10.25., 14:20:11

egészségügy

KüldeményLáng Attila D. blogja
Küldemény

UPC-nek, akiknek havi harmincezret fizetünk, ment egy megrendelés. Vettünk egy tévét volna. De közben másképpen alakult, el kell utaznunk hosszabb időre, úgyhogy nem kell a tévé. Hát pedig más nem veheti át a küldeményt. Más nem veheti át a küldeményt. Más nem veheti át a küldeményt. Más nem veheti át a küldeményt. Nem az én lemezemen akadt ki a tű, az övéken. Ezt egy darabig ismételték (nem jutott át az a része, hogy „nem kell a tévé”), aztán a negyvenhetedik ügyintéző közölte, hogy hiszen bárki átveheti a küldeményt. Ne má. Akkor tíz percig várakoztat a vonalban, és fölfedezi, hogy igen, a kolléga igazat mondott. De majd beszél a futárszolgálattal és megbeszéli vele, hogy kegyeskedjenek másnak is átadni a küldeményt. NEM! TÖRÖLJE!
  Ezeket hol gyártják ennyire hülyének?


Láng Attila D., 2019.10.17., 17:16:57

fogyasztóvédelem UPC

Kaptunk egy tizennégy évestLáng Attila D. blogja


↞korábbi cikkek

A blog mérete: 1727 cikk, 8378175 betű, 1688640 szó