Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


A permisszionárius

Át akarok vinni egy csomó bazinagy file-t a nagy gépről a kicsire. A Windowsban az illetékes meghajtó már meg van osztva, belépek a hálózaton át. Abba a könyvtárba nem lép be. Egy csomó könyvtárba igen, néhányba nem. Nincsen rá engedélyem, nincsen rá engedélyem! Akkor nézzük Webdavval. Nem tudok belépni! Nincsen rá engedélyem, nincsen rá engedélyem! Akkor átvisszük a file-okat máshová, ahova be tud lépni, és onnan visszük át. Mozgatással, hiszen a másodpéldányok a wincsin nem kellenek. Átviszi az első file-t, aztán ijedten leáll. Törölni kellene a forrásfile-t, és nem tudom! Nincsen rá engedélyem, nincsen rá engedélyem! Akkor újraindítjuk a műveletet sima másolással. Felülírjam az első file-t? Ne, minek. De akkor az egész könyvtár másolását nem csinálja meg, tehát felül kell írni a bazinagy első file-t, és csak aztán lehet másolni a másodikat.
  Akkor kellett volna nagy durungokkal ütlegelni a programozókat, amikor mindent engedélyek millióihoz kötöttek, és vadparanoid módon rettegni kezdtek attól, hogy egy embernek lehetnek különböző gépei, amik egymással totál nyugiban kommunikálhatnak. Jaj! Kalózok! Terrrrrrrorrrrrrrristák! Engedélyt! Engedélyt! Engedélyt!


Láng Attila D., 2018.11.9., 21:17:29

biztonságtechnika számtech

Jön az Új FényLáng Attila D. blogja
Jön az Új Fény

Én azonnal nagybetűsítettem. Jauna gaisma… Jaunā Gaisma, az Új Fény!
  Az Új Fényt Loreta Reidének hívják, őt öleli körül és belőle árad, körülötte forog és fordul meg. És ő kinyitja a szemét, hogy lásson, mert jön az Új Fény, és látni akar minket.
  És fölteszi a fekete sityakját.
  Ezért volt Loreta annyira blasé az utóbbi időben küldött fényképein. Mert ezt írta. Zene és szöveg. És fény.
  Ideje megkérdeznem magamtól: vajon ha Keita nem tesz föl fekete sityakot, elkezdtem volna valaha tanulni?
  Azt hiszem, nem.
  És ha Dārta nem tesz föl fekete sityakot, megírtam volna valaha a Míla és Vilit?
  Biztosan nem.
  S most itt a harmadik fekete sityak, és vele minden, ami jó a Loretát körülvevő kicsiny világban. A Mamma mani apēdīs-hangzást megkapta a hangszerelést vállaló Jānis Ķirsistől, a gondolatképeket Guntars Račstól (aki maga bár nincs feltüntetve bármiféle közreműködőként, mégis hat munkájával, létével, gondolataival), a tekintet erejét Keita Krūmiņától, a Loreta körül lassan aláhulló múltat abból, ahogy Dārta Stepanova újraélte Ariana Grande dalát, az alapot, hogy filozófiai eszmecseréket táncdalnak álcázva juttassunk el a közönséghez, a NANDO-tól Agate Albekeitéig mindenhonnan, és az eredmény egy hamisítatlan Loreta-dal, ami csak ő és már senki más.
  Azt mondta, ha ő meg tudja csinálni, akkor én is, és rám mutatott a képernyőről, hát fogtam magam és írtam egy verset.


Láng Attila D., 2018.10.29., 19:46:29

Albekeite‚ Agate Focus Grande‚ Ariana Jauna gaisma Ķirsis‚ Jānis Krūmiņa‚ Keita Mamma mani apēdīs Míla és Vili NANDO Reide‚ Loreta Stepanova‚ Dārta zene

Költő vagyok?A permisszionárius
Költő vagyok?

Éjjel nem tudtam aludni, és írtam egy igazi szeeeerelmes verset. Attól igazi, hogy rímel és tartja a szótagszámot, meg igazi gondolatok vannak benne, meg úgy egyáltalán. Majd elmesélem, hogy miből lett, de az egy másik történet.

Vai tam ir jēga?

Es dziedu dziesmas
Es gaidu gaismas
Es laidu liesmas
Mani aplenkt

Atveru ausis
Dzirdamas balsis
Sapņainas naktis
Pavadīsim

Ar tevi kopā
Visā Eiropā
Ideju stropā
Skūpstīšoties

Tu manas ausmas
Tu lielas šausmas
Man nav ne jausmas
Ko daru es

Mūs visas dienas
Kā aukstas sienas
Mūs laiki skrienas
Mīlestībā

Tu mana jūra
Pie aizsargmūra
Sirdis aizkūra
Un kā vairāk?


Láng Attila D., 2018.10.29., 13:59:15

irodalom latviešu valodā lett vers

Folyóiratkötegszkenneléstechnika-leírásJön az Új Fény
Folyóiratkötegszkenneléstechnika-leírás

Mostanában sok folyóirat jön ki a szkennerből (amibe nem én rakom őket, hanem Zsófi). Nem egyenként mosom őket ScanTailorban, hanem típusonként. Például a Tudomány tizenkilenc számát egyetlen, több mint kilencszáz oldalas kötet gyanánt.
  Egy könyvtárba vannak berakva, darabonként mindegyik egy-egy könyvtár, vagyis tudomany/198502, tudomany/198503 stb. Total Commanderrel végzem a szervezést. A tudomany könyvtárban nyomok egy Ctrl-B-t, az egészet kijelölöm és átnevezem (Ctrl-M), névnek azt kapják, hogy [C]_[=shelldetails.Folder name], ugyanis van benne ShellDetails plugin. Innentől a file-jaimat úgy hívják, hogy 001_198502, 017_198503, 127_199102 stb. Egy könyvtáron, azaz lapszámon belül sorban lesznek, de nem okvetlenül az egész kötegen belül, az mindegy. Így összerakom egy könyvtárba és ezt etetem meg a ScanTailorral. Amikor kész, az eredményt úgy kapom (ha kétoldalas szkennelés volt), hogy 001_198502_1L, 001_198502_2R, ezeket átnevezem úgy, hogy [N5-10]_[N1-3]_[N12], vagyis 198502_001_1, rendes sorrendben lesznek. Szétrakom őket könyvtárakba megint, és mehetnek pdf-be.


Láng Attila D., 2018.10.23., 17:59:27

ScanTailor számtech szkennelés Total Commander

A hajléktalanság megoldása állami feladatKöltő vagyok?
A hajléktalanság megoldása állami feladat

1.

Az állam köteles az adófizetők pénzéből létrehozni és működtetni egy országos intézményt, amely az alábbiakban leírtakat megvalósítja. Az állam köteles az ehhez szükséges anyagi forrásokat biztosítani.
  1. A meglevő hajléktalanszállókat át kell alakítani olyanokká, ahová a hajléktalanok be mernek menni és hosszabb ideig ott mernek maradni. Az új hajléktalanszállókat már eszerint kell kialakítani. Rendészeti eszközöknek egyedül itt van helye: a többi hajléktalant meglopó, terrorizáló, az ott-tartózkodást ellehetetlenítő embereket a rendőrség köteles megfegyelmezni. Szükség esetén köteles huszonnégy órás biztonsági őrséget biztosítani.
  2. Ezzel egyidejűleg meg kell kezdeni a hajléktalanok tartós lakhatásának megoldását. Az országszerte sokhelyütt megtalálható lakatlan, eladhatatlan lakásokat és házakat meg kell venni tulajdonosaiktól, rendbe kell őket hozni, és új épületeket is kell emelni. Ezekbe a lakásokba kell a hajléktalanokat beköltöztetni. Ha szükséges, új utcákat vagy akár új településeket is létre kell hozni.
  3. A továbbiakban biztosítani kell a volt hajléktalanok megélhetését. Aki dolgozni tud, annak munkát kell adni, aki nem, annak nyugdíjat vagy egyéb ellátást.
  4. Ugyanezen a módon kell kezelni mindazok problémáját, akik hivatalosan nem számítanak hajléktalannak, mert házban élnek, ahová be vannak jelentve, de életkörülményeik nem egyeztethetőek össze a huszonegyedik századi európai normákkal.
  5. Záros határidőn belül el kell érni, hogy az országban senki ne éljen egy független szakértők által meghatározott minimum alatt, amelybe beletartozik a közművesített lakás és a napi minimális kalóriabevitel. Az a hely, ahol ezt a minimumot az egyén megkapja, csak akkor lehet a börtön, ha az illető egyént a bíróság bűncselekményért jogerősen elítélte. A hajléktalanság nem bűncselekmény.

2.

Mégpedig mindezeket az állam azért köteles elvégezni, mert az államapparátus – a kormány, a minisztériumok, azok alárendelt szervei, az állami intézmények és cégek, és a mindezeket elméletileg felügyelő parlament – a társadalom eszközei arra, hogy általuk biztosítsa olyan feladatok ellátását, amikre az egyén és az alkalomszerűen szerveződő embercsoport nem képes. A társadalom, amelyet neveznek országnak, hazának, nemzetnek, népnek és közösségnek is, azért hozta létre ezeket az intézményeket és ad munkát a bennük dolgozó embereknek, hogy szolgálják őt, a társadalmat, segítsenek megvalósítani a társadalom különféle céljait.
  Ezek a célok különböztetik meg az embert az állattól, amely máról holnapra él, és a jövőre vonatkozó elképzelései nem mutatnak túl a fészeképítésen vagy télire élelem gyűjtésén. Az ember egyik fontos célja a létbiztonságra való törekvés, számos különböző szempont szerint. Azért építünk házat, mert biztonságban akarunk lenni az időjárástól, állatok és emberek támadásától, és a házban akarjuk tartani tárgyainkat, amiket további céljaink megvalósítására használunk. A létbiztonságnak az ember számára az is része, hogy biztonságban akarja tudni jövőjét és gyermekei jövőjét, így például biztos akar lenni abban, hogy a jövőben is lesz hol laknia, neki és gyermekeinek is.
  Házakat építeni nem az állam feladata, hanem kőműveseké, építőipari cégeké. Az államnak az a feladata, hogy a társadalom nagyszabású céljait megvalósítsa. A társadalom az országban élő összes embert jelenti, a hajléktalanokat, a börtönben levőket, a gyerekeket, a szavazati jogukat bármiért elveszítetteket is. Az állam azért köteles gondoskodni a hajléktalanok problémájának (és számos egyéb problémának) emberhez, a huszonegyedik század emberéhez méltó megoldásáról, mert ezt követeli tőle a társadalom, amely az államot megalkotta, fenntartását fizeti és személyi utánpótlását biztosítja.
  Az állam nem ura a társadalomnak, hanem szolgája. Az az állami vezető – legyen a ranglétra bármilyen magas vagy alacsony pontján, országos vagy helyi szinten –, aki az „egyszerű állampolgárt” maga alatt állóként kezeli, lenézi, az rossz szolga, és el kell csapni.

3.

Mindez nem valamely konkrét ország sajátossága, hanem társadalomtudományi alapismeret, és a világ valamennyi országára érvényes. És egy szó sincsen benne, amit én találtam volna ki – én csak leírtam a tényeket.


Láng Attila D., 2018.10.23., 12:36:50

filozófia hajléktalanok jog politika

Elkezdtem egy új regénytFolyóiratkötegszkenneléstechnika-leírás


↞korábbi cikkek

A blog mérete: 1599 cikk, 7,9 millió betű, 1,58 millió szó