Visszaszámlálás

Terjedelmében még nem a Ninda a legnagyobb könyvem, bár a végére egyike lesz a két leghosszabbnak; a Kissy sincs kész még, nem tudni, hogyan aránylanak majd egymáshoz. De kétségtelenül a Ninda az eddigi legnagyobb irodalmi vállalkozásom.
  A Kissy hét év történetét mondja el ebben a mai köznapi világunkban – a Ninda egy történelmi korszakot rajzol fel és bonyolult filozófiai koncepciókat boncolgat.
  A Kissyhez nem kellett mást megalkotni, mint az egércsapatot a maga sajátos világával, nyelvével, és egy kisváros alternatív valóságát. A Nindához teljes huszonegyedik századunkat, egész földi történelmünket sutba kellett dobni és teremteni hozzá egy sor másik történelmet egy sor másik Földhöz, új népeket, új nyelveket, új népszokásokat, új technológiákat.
  A Kissyhez meg kellett tanulni a pedofília működését, rengeteg földrajzot, a koptervezetést és hasonlókat. Rengetegféle tudományt. A Nindához alapként a filozófiát és a fhangít, még több planetológiát, geológiát, atmoszferológiát, csillagászatot. Szintén rengeteg tudományt, amik egy része nem is létezik.
  A Kissyhez egyetlen jegyzettömböm van, ami alig öt kilobyte. Bár kétségtelenül ráfért volna a részletes jegyzettámogatás. A Nindához külön feldolgozóprogramot írtam, aminek a kódja már 155 kilobyte, és kimeríthetetlen mennyiségű adatot tud szolgáltatni, keres, időegységeket konvertál, jegyzetel, előrenderel, backupol, statisztikát készít.
  A Kissy sok éve fönt van a szerveren, minden egyes újabb részt elkészültekor felrakok. A Ninda titkos, egy-két előkóstolón kívül nem láthatja senki.
  De már csak két hónapig.

»»»»»»