Valódi gyöngysorok

Valódi gyöngysorok, vakító fogsorok, hiszen ez nem Monte Carlo…
  Egy része igen, persze. Van egyetlen képsor, ami biztosan legalábbis Monaco, a rengeteg piros-fehér zászlóval és piros-fehér kockás táblával. Olyanokat a franciák nem raknak ki. De hogy Monte Carlo-e, azt ebből lehetetlen megmondani, a kamera négy másodpercig söpör valahol, és valamicske látszik két épület homlokzatából. Monaco hatalmas ország, vannak helyek, ahol ezerhétszáz méter széles, és tíz percbe is beletelhet hosszában végigautózni rajta, hát ezt a teret én megtalálni nem tudom. Lehet éppen Monte Carlo is.
  De a filmecske lényegi része, a fotózás az úszómedencénél, az itt van nálunk Villefranche-ban. Kivágtam négy képet.

montecarlo1.jpg

Ott a Félsziget és a Saint Hospice-fok. Látszik a L’Espalmador-öböl.

montecarlo2.jpg

Ez a villefranche-i tengerpart a La Darse marinával, jobbra Mont Boron.

montecarlo3.jpg

Itt még jobban látszik a Saint Hospice-hoz vezető földnyelv, aminek a magyar szem számára vicces Puncia a neve, és az Anse La Scaletta.

montecarlo4.jpg

És igen, ez a kép kétségtelenül Monaco. De a klip lényegi része Villefranche-ban készült, elég jól meg lehet mondani, hogy körülbelül a Leopolda magasságából. Az avenue Léopold II-n kapásból találtam egy villát, ami fekvése és jókora medencéje szempontjából éppen megfelelő, bár persze lehettek jó pár száz méterrel arrébb is. De nem errébb. A villa, amit találtam, tőlünk légvonalban lehet talán négyszáz méter. Onnan viszont már a Fourmis-öbölre láttak volna rá, a Félsziget másik partjára.
  Monaco innen jó húsz perc autóút.

»»»»»»