Őrjöngészet

Kaptam egy levelet; Goldner egyik samesza dörrent rá egy mozgássérültre, akit a Vezér már egy ideje kijelölt a nép ellenségévé. Az előzmény a szokásos: Goldner listákon rágalmazta M-et (mint mozgássérült), aki megkérte, hogy ezt legyen szíves ne csinálni, amire Goldner rögtön ráuszította a bulldogját. Új csahos, régi stílus – íme:

Érdeklődnék, hogy miért panaszkodik rád egy ALF listatag, amikor a címed nincs is az ALF listán?

Avagy hogyan is jutnak el hozzád egy zártkörű levelezőfórum üzenetei, amire reagálsz az adott levél írójának? Ki is az, aki megszegi a zártkörűség etikettjét?!!!! Elárulnád, hogy kitilthassam szabályszegés miatt?

Nem kéne vagy visszafognod magad, vagy a lista nyilvánossága előtt bemutatkoznod, bemutatnod, hogy mit is tettél le eddig az asztalra?:

Az ALF lista a bizalmi elvre épül. Ha ezt a bizalmi elvet lerombolod, tuttira nem az autizmus ügyének érdekében teszel, Te azthiszed, hogy hűdejó, hogy támadsz valakit, miközben észe nem veszed, hogy egy önsegítő csoportot rombolsz szét?

Mi is a célod ezzel????

Várom kitárulkozó megnyilvánulásodat!!!!!

Hát igen, ez jó kérdés: miért is panaszkodik egy listatag. Talán tőle kellene megkérdezni, de Cs (mint csahos) a goldneri elvek szerint először is kijelenti, hogy M bűnös minden elképzelhető és el nem képzelhető bűntényben, aztán kérdőre vonja, hogy miért az. Az a kérdés, hogy bűnös-e, elmarad.
  Az is jó kérdés, hogy hogyan jutnak el hozzá a zártkörű fórum üzenetei. Ez Goldner nagy keresztje. Szegény fejét megverte az ég, egy fogyatékos gyerekkel küszködik, egy intoleráns, közönyös, ellenséges kormányzat ellen harcol évtizedek óta, az élete egy harc a törvénykezés ellen, és akkor ráadásul még folyton ki is szivárognak a zártkörű listák titkai. Rettenetes.
  A kérdésre mindazonáltal tudok válaszolni: M-hez (meg másokhoz) úgy jutnak el az üzenetek, hogy még egy Goldner-listán is vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy ha valahol valakit mocskolnak, akkor arról az illetőnek joga van tudni. És továbbítják neki. Én is gondoltam már egyszer-kétszer, hogy föliratkozom erre a listára, de nem volt rá szükség, mindig továbbította valaki az olyan leveleket, amik érdekelhetnek. Néha ketten-hárman is.
  Zártkörűség etikettje, kitiltás szabályszegésért… Goldner és csahosai tényleg már valami szektába mentek át, titkos kézjelekkel üdvözlik egymást, három rövidet és két hosszút kopognak az ajtón, gyűléseiken piros fezt viselnek és meghúzogatják egymás fülét. Elgondolni is rossz, mi történik, ha kiderül, ki szivárogtatta ki a hétpecsétes titkokat. Hajnalban felvonul majd a Goldner-Gárda fekete köpönyegekben, a fekete kalapot viselő Alvezér komor hangon felolvassa a Verdiktet a bűnös előtt, aztán letépik vállairól a G betűs parolit, és kitaszítják a hideg hajnali ködbe.
  Az persze probléma, hogy ezt az egészet semmiféle ország törvényei nem tolerálják, és bármikor bármelyik kitiltott beperelheti Goldnert és a sameszát, de mindent megúsznak, mert senki nem vacakol vele, hogy beperelje őket.
  Azt, hogy M mit tett le eddig az asztalra, Goldner pontosan tudja, én is kaptam példányt az őt gyalázó egyik levélből, gondolom, volt több is.
  A bizalmi elv lerombolása nagyon érdekes ötlet, M valószínűleg most megrettenve szűköl a sarokban, amiért ő lerombolja az ALF lista bizalmi elvét, csak hát ő ugye eredetileg nem támadott, hanem védekezni szeretett volna, de a Mocskoló Hadjáratok Szabályzata kimondja, hogy a fogyatékosokat olyan listákon kell mocskolni, ahol ők nem védekezhetnek.
  S a végén a parancs: azonnal tárulkozz ki megnyilvánulólag, különben FP-alvezéri hatalmamnál fogva a legteljesebb szigorral fogok eljárni! Irgumburgum, dörr-dörr!
  Közben a párt honlapja még mindig lendületesen készül a 2006-os választásokra.
  

»»»»»»