Oldalszám

Most először készítettem egy teljes pdf-be tördelést a Nindából, vagyis végigmentem az egész szövegen és amennyire csak tudtam, rendbehoztam. Szerintem szép lett.
  783 oldal (az nf–26-ossal ér véget), ami nagyon nem stimmel össze a programom oldalszámlálójával, mert az 976-ot mutat. Úgyhogy mivel nekem a pdf tetszik, inkább a számlálót állítom át… pillanat…
  Így jobb. 42 soros, 53 karakteres számításnál 773-at mutat, a különbözet betudható annak, hogy a tördelésnél nemegyszer jókora, akár fél oldalnyi kimenetet hagyok, mert a sómirok teljes fejlécét, a nem ritkán terjedelmes idézetet és az időbélyegzőt együtt tartom a sómir első bekezdésével, ami ugye nem lehet árva sor, tehát ez simán lehet tizenhét sor, egy találomra kikeresett példán ennyit találtam. De a lenti képre egy másik oldalt tettem.
  Mindazonáltal a tördeléssel valamit még mindig csinálnom kell, mert ez piszok hosszadalmas. A stíluslapokat megigazítom, mert nem mindenben értettük egymást, de hát ettől még ugyanígy végig kell menni az egészen.
  

»»»»»»