…ntírásszentírásszentírásszentírásszentírássze…

2005-ös adat szerint a világ népességének 16%-a hitetlen, de szerintem ehhez hozzá kell még adni a 33% keresztényből 32%-ot, a 21% muszlimból 20%-ot, a 14% hinduból 10%-ot és így tovább, mert azok csak látszathívők. Mint av Rana úr. Ha a világ hitetlen kisebbsége, akik eszerint 78%-ot tesznek ki, olyan toleráns lenne, mint amilyennek a hívek láttatják magukat, akkor az av Rana úréhoz hasonló magatartásra visszakézből meglenne a válasz.
  Av Rana úr ugyanis nem volt hajlandó egy asztalhoz ülni Jóhanna Sigurðardóttirral és a feleségével (tessék hagyni a csodába ezt az „azonos nemű házastárs” hülyeséget), mert nem egyeztethető össze a Szentírással. Amivel éppenséggel könnyű alátámasztani. Bár ugye a Fóbiák könyve hatodik fejezetének negyvenkettedik versében az, hogy „Annakokáért az ki leszbikus külhoni miniszterelnök aszszonyi állat az feleségével házadba jövend, ővéle egyazon asztaljnál emdülleni ne merészeljél, mert útálatosság lészen az én arczomnak előtte” nem áll, mert ilyen vers egyáltalán nem is létezik. Avagy a Fóbiák könyve hetedik fejezetének nyolcvanhatodik versében úgyszintén nincsen az, hogy „Minekutána az Miðflokkurin elnökének tégedet megválasztandanak, az leszbikusokat penig mint az tüzet kerüljed, mert eljövend hozzád az Úrnak Angyala, és úgy kupán ver, hogy tsillagokat látandasz”.
  Azért nincsen, mert a Fóbiák könyve nem is létezik. Most találtam ki. De lehet, hogy érdemes lenne megírni és utólag betenni a Szentírásba, sőt helyette. Úgyis csak ezt használják.
  Ha viszont a 78%-nyi hitetlen kisebbség ugyanolyan toleráns lenne, mint az 1%-nyi keresztény többség, akkor most a feröeri hitetlenek nekilátnának publikálni av Rana úr múltjának egyéb kereszténytelen részleteit, megkérdezve, hogy Hví sérð þú flísina í auga bróður þíns, en tekur ekki eftir bjálkanum í auga sjálfs þín? Ez izlandiul van, feröeri szöveget nem tudtam szerezni, de a két nyelv leírva eléggé hasonlít egymásra, velem már megesett, hogy fél percig tanulmányoztam izlandinak hitt szöveget, amikor észrevettem, hogy feröeriül van. (Hát azért nem értettem!) Szóval ezt kérdeznék a hitetlenek, ha vennék maguknak a fárad- vagy bátorságot, hogy ők egy ilyen köztiszteletben álló úriembert lehetetlenné tegyenek pusztán azért, mert egy seggfej. Ja, az idézetet nem fordítom le, szemeket tartalmaz, szálkákat meg gerendákat és rohadtul elcsépelt.
  Elnézést, ha én nem vagyok olyan udvarias, mint Arni Zachariassen, aki nyílt levelet írt Jóhannának, közölve, hogy av Rana csak egy kis csoportot képviselő szélsőséges, és kérte a miniszterelnököt, hogy ne őróla ítélje meg a feröeri rokonokat. Mely kérésével meggyőződésem szerint nyitott kapukat dönget, Jóhanna ugyanis leszbikus, következésképpen toleráns. Az csak a gyűlölködők vágyálma, hogy őket a másmilyenek ugyanúgy visszagyűlölködik, és akkor jól elellenségeskedhetnek, a valóság úgy fest, hogy az av Ranák, ha tehetnék, halomra gyilkolásznák a Jóhannákat, a Jóhannák viszont, ha tehetnék, akkor se gyilkolásznák az av Ranákat halomra, ezért tart ott a világ, ahol.
  Szóval én nem vagyok olyan udvarias, és azt gondolom, hogy aki gyűlölködik, az nem keresztény, aki pedig hazudik, az se keresztény. Mert a képmutatás hazugság, és av Rana minimum háromszor hazudott.
  1. Azt mondta, hogy azért nem eszik Jóhannával és Jónínával, mert nem ér rá, holott frászfütyit, ha engem meghívnak egy külföldi miniszterelnökkel vacsorázni és el akarok menni, akkor annál fontosabb legfeljebb egy még nagyobb miniszterelnök lehet. Ha pedig valaki azt mondja, hogy a tizenkilencezer lakosú Tórshavnban egyszerre két külföldi miniszterelnök tart külön-külön vacsorát, akkor minden tiszteletem kinyilvánítása mellett muszáj röhögni.
  2. Azzal, hogy nem hajlandó velük enni, közölte, hogy szerinte ez a két javakorabeli hölgy kefélni fog a diplomáciai környezetben rendezett vacsorán, holott tudnia kellett, hogy nem. Nyugat-Európában a pártelnököknek nem illik részegen véleményt nyilvánítani, úgyhogy marad az, hogy hazudott. Mert az, hogy egy tőlem nyolcszáz kilométerre élő vadidegennek nem tetszik az életmódja, az a saját privát hülyeségem, de az, hogy emiatt nem ülök le vele egy asztalhoz, az egyrészt modortalanság, másrészt idiotizmus, harmadrészt hazugság. Dehogynem ül le vele egy asztalhoz, amint úgy kívánja az érdeke, habozás nélkül. Most nem kívánta úgy az érdeke, szabad folyást engedhetett a keresztény hagyományok megkövetelte szennyes fantáziájának, amiből persze a sajtóval csak annyit közölt, hogy nem ér rá.
  3. Szálkagerendológiailag kétségbevonhatatlan tény, hogy av Rana az ősi keresztény hagyományok pontos követője. Vagyis káromkodik, baszik, Isten nevét (feröeriül) hiába a szájára veszi, nem tartja meg az Úr ünnepét és egyáltalában véve ugyanolyan, mint azok, akiket gyűlöl. Legfeljebb ő heteroszexuális, de bűnös. Amazok viszont nem bűnösek, mert az ő szent elveit, amiket ő naponta megszeg, a nem keresztények egyáltalán nem tekintik alapelveknek.
  De a lényeg az, hogy megállás nélkül ömöljön a szánkból, hogy szentírás. Akkor megint megválasztanak minket, ami hatalmat és hasznot jelent. Mert mondotta volt Jézus Krisztus: „Az hatalmat és az hasznot hajhásszátok, evégett akár az képet is mutassátok, semmi disznóságtól vissza ne riadjatok.” Szóról szóra, ugye?

»»»»»»