Nem árusít, csak zaklat

Van egy Magyar Áruk Áruháza nevű intézmény, ami szemlátomást azon az elven alapul, hogy az embereket érdekli egy bögre vagy egy sörnyitó készítőjének genetikai hovatartozása, avagy hogy milyen nyelven káromkodik, amikor megvágja az ujját fogkefetartó-gyártás közben. Ez tényleg fontos szempont, a múltkor fél tucat ruhacsipeszt kellett kidobnunk, mert a DNS-vizsgálat kimutatta, hogy a rugójukat olasz gyártmányú fogóval hajlították, szégyenszemre.
  No, történt, hogy Krisznek szüksége lett volna egy bizonyos fajta bögrére, és netes turkálásai közepett ebben a trancsöndes magyar áruházban talált rá. Nagyon megörült, de mivel nagyon messze vannak (egy német nevű zsidó orvosról elnevezett utcában, egy amerikai milliomosról elnevezett szálloda közelében, szóval echte magyar környéken), ezért megkértük egy barátunkat, ugyan ugrana be és venne féltucat bögrét. Közölték, hogy nincs, meg kell rendelni. Megrendeltük. Erre küldtek egy visszaigazolást, ami kicsit meglepett minket, mert egy darab hatszáz forintos bögre volt rajta, hat darab százforintos bögre helyett. Visszakérdeztünk, megnyugtattak, hat bögre az, százával.
  Barátunk pár nap múlva megint odalátogatott, közölték, hogy bögre nincs, a szállítónál van. Hát ilyen nagy ország Magyarország, tetszik látni, napokig utazik az áru. Barátunk visszament akkor, amikorra ígérték, de ekkor nem találták a rendelést. Ekkor úgy döntöttünk, hogy előbb-utóbb úgyis fognak erre járni polinéz vándor bögreárusok, és közöltük a céggel, hogy akasszák fel magukat.
  Ám a cég még kalimpál. Regisztrálni ugyebár csak emailcím megadásával, hát ők ezt kihasználják és folyamatosan ölelgetik az embert, mint aki mostantól az ő keblüknek édes magzati, mert bögrét akart venni. (Vajon mi lett volna, ha tényleg meg is tudjuk venni a bögréjüket?) Mutatvány az utóbbi időben küldött leveleikből (nem éreztem magam feljogosítva, hogy kijavítsam a magyar nyelv rovására elkövetett töméntelen helyesírási hibát):
  Magyar Árukért Szövetség alakuló gyűlésének tervezett programja
  Helyszín: Budapest V., Semmelweis u. 1-3. Magyarok Háza
  Időpont: 2006. április 27. 18:00 óra
  1)Bemutatkozik a HMO Kft. a Magyar Áruk Áruháza (Nagyernyei-Kullmann Gyula)
  2)Bemutatkozik a Premium Hungaricum Egyesület (Habenczius Péter)
  3)Bemutatkozik a "Válaszd a magyart!" mozgalom alapítója Éliás Tibor, és egyik társalapítója Dr. Rihmer István
  4)2005-ös Magyar Áruk díj kiosztása
  5)Magyar Árukért Szövetség céljai:
  Részletes konzultáció:
  magyar termékek piacra juttatása,
  magyar áruk marketing stratégiájának felvázolása,
  "Magyar Árukért" ingyenes havi hírlevél létrehozása,
  országos túra a magyar áruk bemutatására,
  Magyar Áruk Utcája az Astoriánál (egész nyáron),
  első Magyar Áruk Áruházának létrehozása.
  Amint látható, aki egyszer bögrét akart venni, az onnantól a magyar áruk árusításának elkötelezett élharcosának érzi magát, ha mégsem érzi, akkor majd éreztetik vele, kuss, nem pofázunk, beállunk a sorba!
  Egy másik:
  Sziasztok!
  Szerdán ismét tájékoztató, termékbemutató, rendszerismertető, kereseti lehetőség.
  Várunk mindenkit és vendégeiket!
  Szóval már tegeződünk az exbögrevásárlóval, aki olyannyira bennfentes a dolgokban, hogy nem is kell elmondani neki, hol lesz a tájékoztató és hova várnak mindenkit és vendégeiket. Jelzem, soha nem fordult még elő, hogy egy üzletben azt tapasztaltam volna, hogy az életben egyszer látott vásárlót letegezték volna, ha mégis, az a cég addig él.
  A harmadikból kiderül, hogy már szövetségi tagok vagyunk:
  Kedves Szövetségi tag!
  Kérünk minden magyar állampolgárt, AKI részt vesz a gazdaságunk felődésében, hogy regisztráljon be a http://www.hmo.hu/masz címen.
  A regisztrációnál a kis lakat állítgatásával lehet néhány adatot publikussá illetve titkossá tenni.
  Várjuk az AKTIV embereket!
  A SZÖVETSÉG
  Azt nem lehet tudni, hogy milyen szövetségnek vagyunk tagjai, én a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségére asszociálok, ott volt szokásban, hogy eldöntötték, hogy én mit óhajtok. De ott legalább megtanulták a magyar helyesírást és nem írták rövid i-vel az aktívot.
  Reklamálni nem lehet. Tessék az emailcímek, ahonnan ez a három levél jött:
  e2006​h04.n23
  e2006​h05.n01
  e2006​h05.n02
  Azt hiszem, talán nem csodálkoznak a tisztelt szövetségben, ha ezentúl inkább szingaléz árut vásárolunk. Lehet, hogy kevesebb lesz az olvasnivalónk, de először is kiszolgálnak, azután pedig megköszönik a vásárlást és várják, hogy mikor jövünk legközelebb. És nem próbálják az árujukat olyan marhaságokkal ránk tukmálni, mint
  
  Szerintem a kulturális fejlődés ott kezdődik, hogy veszünk egy helyesírási szabályzatot (az is magyar áru ám!) és megtanuljuk belőle, hogyan kell írni azt a szót, hogy kulturális.

»»»»»»