Kivéve a gyevi papot

Az istentől fölkenekedett szent kaotikus anyaszentegyház kijelentette, hogy ő márpedig szent misebort itat szent papjaival, ámen, és ezért a szonda elszíneződhetik, és ha ezért elveszik a szent jogosítványt, akkor sértve van a szent vallásgyakorlás, ámen.
  Az ember azt hinné, hogy csak meleg, egzotikus égövek alatt vannak olyan országok, ahol egy százalék ortodox miatt nem járhat szombaton a villamos vagy nem árusíthatnak alkoholt az üzletekben, de nem. A szent misebor márpedig fölötte áll a törvényeknek, a nagy Manitu misebort parancsolt, akkor márpedig szent misebor leszen, ámen.
  Bízom benne, hogy a kaotikus anyaszentegyház két cédulát fog adni szent papjainak, ámen. Egy meg lett ígérve, arról, hogy ő naponta miséztetik, ámen, és ezért állandóan az enyhe illumináltság szent állapotában leledzik, ámen. (Azt hiszem, már értem, miért beszélnek ennyi hülyeséget a kaotikus papok. Ámen. A misebor az oka.) De én akarok egy másik cédulát is, miszerint a szent misebor nem ütközik a fizika törvényeibe sem, és az a szent kaotikus pap, aki bemiseborozott állapotban szent autóját vezeti, ámen, biztosan nem fog balesetet okozni, mert egyrészt hozzá van szokva szent szervezete, másrészt a misebor amúgy sem árt, harmadrészt ha netán ártana (rossz évjárat, legyengült szent immunrendszer, akármi), akkor meg úgyis ott repül a szent pap szent autója fölött őszentsége Gábriel arkangyal valamelyik szent kisinasa, és a megfelelő pillanatban visszatekeri a szent kormányt a menetirány szerinti jobb oldalra, ámen. Még szent lábával is rátapos a szent fékpedálra, ha szükséges, ámen.
  Érdekes, hogy a prostestáns egyházak még eddig nem sivalkodtak, pedig ők is alaposan isszák a szent bort, csak nem miséhez, hanem az úrvacsora desszertjeként, csak hát havonta egyszer is bőven elég, ha netán pont másnap kapja el őket a rendőr. Este beúrvacsorázik, másnap reggel már nincs meg a szent jogosítványa. Úrreggeli még rosszabb, akkor már aznap odaveszhet. De ők eddig még csöndben vannak, és én tudom az okát. Azt lehetne hinni, hogy vendéglátó-ipari módszerrel dolgoznak, küldi a vendég az extrát, a lányok francia márkát számolnak, de a zongorista teát kap – dehogyis. Bor az, csak a prostestáns egyházak nem rémülnek meg attól az eshetőségtől, hogy valaki netán nem zuhan hasra előttük és nem csókdossa a szent cipőtalpjukat, ámen. Ők nem hiszik magukat minden létező fölött állónak, beérik a saját birkáikkal. No meg persze nem is isznak annyit, mint a kaotikus papok, reggel is, este is, mindennap, ámen. Böf.
  Érdekes amúgy, hogy milyen gyorsan reagált a kaotikus anyaszentegyház, két hete hallani a jogsik bevonásáról, három napja kezdik gyűjteni a jogsiakat, és máris itt a szent lenyilatkozás, ámen. Galileinek ötszáz évet kellett várnia arra, hogy rehabilitálja a kaotikus anyaszentegyház, na jó, egye fene, ámen.
  Van egy javaslatom szent kaotikus papjaink számára. Azzal elő se hozakodok, hogy járjanak biciklivel, mert az lesz a válasz, hogy honnan telne a szeeeegény kaotikus anyaszentegyháznak annyi rengeteg biciklire, amikor csak abból a pénzből vehetnék, amit a szent Mercijeik eladásával koldulhatnának össze. Más közlekedési eszközt se javasolhatok, ami tradicionális lehetne pedig a kaotikus anyaszentegyháznál, mert semmi kedvem szamárszarral telehintett utakon közlekedni. Úgyhogy más javaslatom van.
  Tartsanak muszlim sofőröket, ámen.

»»»»»»