Csak véglegesített ügyfeleknek

Két tévéhíradóban is végighallgattam, hogy hétszer született és hétszer esett át boncoláson az a férfi, akinek nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot is csináltak (remélhetőleg nincs méhnyakrákja szegény úrnak), úgyhogy megjött a kedvem utánanézni, vajon elszámoltak-e a nevemben valamit, amit nem adtak oda vagy nem végeztek el. Ki tudja, lehet, hogy behajthatok rajtuk egy kifizetett gyomortükrözést vagy mandulaműtétet.
  Az Index útmutatását követve eljutottam a csodaszép, kínbonyolult Magyarország.hura, és megtapasztalhattam, hogy az adatvédelmi biztonságtechnikai ügyféladat-kezelési védelmezéstudomány messze sokkal fontosabb, mint a cselekvészet. Rögtön találtam egy TAJ-szolgáltatások linket, amire nyomva megtudhattam, hogy milyen servlet nyújtja a szolgáltatást és milyen URL-paraméterekkel, ez olyan, mint amikor egy katasztrókáról híradótudósított felvétel sarkában ott áll a felirat, Courtesy XYZ Television, mert illik megemlíteni, hogy kitől kapjuk, amit használunk.
  
  Hát ettől a servlettől kapjuk. De a dolog regisztrációt igényel, hát akkor regisztráljunk. A megfelelő linkre nyomva megtudom, hogy háromféle mód létezik, ideiglenes, elektronikus aláírásos és időpontfoglalásos. Mivel okmányirodába eszem ágában sincsen elmenni emiatt, elektronikus aláírásom pedig nincsen, marad az ideiglenes.
  Az űrlap kitöltése elsőre sikerült, leszámítva, hogy a végén ki kellett tölteni egy lejárati dátumot. Megadtam egyet, amire rám ripakodott, hogy az ideiglenes regisztráció csak harminc napig terjedően kerülhet foganatosításra. Any’ pics’. Akkor miért nem töltöd ki saját magadnak? Megadtam október 31-ét. Közölte, hogy kapok egy megerősítő levelet, és parancshatalmilag nyomatékosított figyelmeztetésben történő részesítésre kerültem, hogy harminc napon belül a regisztráció véglegesítése végett megjelenni el ne mulasszak. Mulasztani fogom, gondoltam magamban, nekem bőven elég, ha most megnézem, kit érdekel, hogy véglegesítitek-e a regisztrációmat. Megjött a levélke, rákattintottam, visszabandukoltam a szolgáltatáshoz, újra bejelentkeztem, elindítottam a szolgáltatást.
  
  Anyátok fasza. A tévériportot hárman láttuk a családból és egy órán belül hármunknak támadt kedve ellenőrizni a korrupt, csaló kórházakat. Ha azt hiszitek, hogy ezért be fogunk zarándokolni az önkormányzati ügyfélszolgálat elektronikusügyintézésiazonosító-kiadási főosztályának ráütiapöcsét-ügyintézőjéhez, akkor ellenőrizzétek őket magatok. Ha ti fejből tudjátok, hogy rajtam végeztek-e öt évvel ezelőtt abortuszt, akkor én ehhez nem kellek.
  Megjegyzem, én az OEP-nél véglegesített ügyfél vagyok.

»»»»»»