Átváltozás

Van Kis Guczi Balázs. Éli a maga csendes kis életét. Van neki véleménye dolgokról, és amikor emberekkel beszélget, azt időnként elmondja. Néha egyetértenek vele, néha nem. Vannak dolgok, amikben modern az álláspontja, és vannak, amikben elmaradott nézeteket vall. De hát amúgy elvan.
  Aztán egyszer csak felmerül, hogy kinevezhetik egy Befolyásos Felsőbbségnek, és egyszerre csak megváltozik minden. Felülvizsgálja nézeteit, és mindent, ami modern, kihajít belőle. Csak az elmaradott, évtizedekkel-évszázadokkal ezelőtt túlhaladott, káros nézeteket tartja meg. Így egykettőre megkapja az álomállást, és ettől kezdve ezeket a nézeteket mint Befolyásos Felsőbbség kezdi szétlocsolni. Ha a hatalma elég nagy, kötelezővé teszi őket, mert milyen az már, hogy lehessen valaki, aki nem ugyanazt gondolja. Ha erre nincsen hatalma, akkor is igyekszik minél hangosabban propagálni ósdi nézeteit, elsősorban azokban a tárgykörökben, amiknek semmi köze ahhoz, ami miatt őt fizetik. Igyekszik minél jobban ellehetetleníteni azokat az embereket, akik neki nem szimpatikusak, ha már egyszer úgy adatott, nagy fájdalmára, hogy nem öletheti halomra őket.

Mindez arról jutott eszembe, hogy Miloš Zeman undorítónak nevezte a transzneműeket. Ő a cseh államelnök. Ezt fontosnak tartom leírni ide, mert ez a kis cikk még létezni fog, amikor már senki sem emlékszik Miloš Zeman államelnökségére.
  A transzneműek meg még akkor is létezni fognak, amikor már énrám sem emlékszik senki.

»»»»»»