Átlagéletkoruk kilenc és egyharmad

Angliában két tízéves fiút gyanúsítanak egy nyolcéves kislány megerőszakolásával, ami nekem számos szöget üt a fejembe. A vád is, mert a cikkben „megerőszakolták”, „molesztálták” és „erőszakoskodtak vele”, ez a három pedig teljesen különbözik egymástól. Szóval nagy kérdés, hogy (a vád szerint) voltaképpen mi történt.
  Az is érdekes körülmény, hogy a kislányt először magukkal vitték egy ház legfelső emeletére, aztán pedig egy autó megzavarta őket. Hát tényleg elég zavaró lehetett, amikor hirtelen fölbukkant a legfelső emeleten. Lehet, hogy még tülkölt is.
  De igazából a bíróság viselkedése az, ami engem zavar. Levették a parókát meg a talarat. Furcsa. Én eddig szentül abba voltam, hogy a bíróság nem tud bíróság lenni, ha nincs neki parókája meg talara, ezek éppoly nélkülözhetetlen használati tárgyak, mint valamirevaló tévéostromhoz a csíkos zászlók. Az is zavar, hogy a fejüket viszont a nyakukon hagyták, mégse működött. Merthogy tudtommal a tízéves gyerekek náluk se büntethetők. Akkor minek? What are they making szarakod for?
  Érzékelem, hogy a cél az volt, hogy a fiúk ne kapjanak sikítófrászt a bíróság látványától. Ez klassz. Isten óvja a királynőt. De ezek szerint a paróka, a talár és a magas pódium célja más tárgyalásokon az, hogy a vádlottak sikítófrászt kapjanak? Ez már nem annyira klassz. Isten ettől függetlenül óvja a királynőt.
  Arra mindazonáltal kíváncsi voltam, hogy mi történt voltaképpen, mondhatjuk, hogy szakmai érdeklődésből, ámbár az ügy nem mondható pedofil jellegűnek, mindenesetre rákerestem a részletekre. Rögtön megtudtam, hogy a tízévesek bizony már büntethetők, ez máris válasz egy csomó kérdésre. Azt is megtudtam, hogy az erőszak megtörtént.
  De az nem derült ki, mit keresett az autó a legfelső emeleten.

»»»»»»