Tartalom



A zsiráf nyaka hosszú, a gyereké meg szexi

Van néhány baj. Erősen kellemetlen mellékhatásokkal járó oldalt tett közzé a Burda, és egymást követő bajok sora fakadt belőle.
  burdaszexi.jpg

Első baj: a szexi hasíték a nyolcéves nyakán

Ezt írta a Burda a képen középen látható ruháról: „Sima kerek nyak, az eleje közepén szexi hasítékkal, gumival behúzott háromnegyedes ujjával: hát igen, ezt Anyu is megirigyelhetné! Kicsit hosszabbra hagyva leggingshez is hordható miniruhává alakítható. Tippünk: a nyakán elfér egy keskeny kézi vagy gépi hímzés.”
  Igen, a Burda szerint a nyolcéves nyakán a kivágás, tehát a nyaka az lehet szexi. Mivel a LAttilaD.org olvasói kétségtelenül mentesek a pedofíliától, ezt tovább nem is taglalnám.

Második baj: még meg is kérdezték

Itt kezdődnek a bajok. A Burda beleállt a dologba és nagy ártatlanul megkérdezte, hogy mi ezzel a gond.
  burdaszexi2.jpg
  A képet a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány oldaláról hoztam, mert miután az első képet levettem a Burda oldaláról, akkor nekem még volt félórácska elintéznivalóm, s mire hozzáláttam a cikket is megírni, addigra a Burda oldaláról eltűnt. De amikor még ott volt, akkor százával sorakoztak alatta az anyázások, hogy mit nem lehet ezen érteni, ezt csak egy pedofil nem érti, és így tovább.

Harmadik baj: a durci alapállás

Már a poszt hangneme is ezzel nyit, ahogy zárójelben megjegyzi, hogy periférikus volt a gyerekjogi szervezet, eleve megpróbálja megsemmisíteni a véleményt annak elkövetőjével együtt. Hiszen csak egy periférikus szervezet, és durván csinálta! Aztán a második felvonás: hogy kommunikáció helyett, például egy tisztességes bocsánatkérés helyett leveszi a posztot, abban a reményben, hogy a Burda olvasói nem olvasnak mást, csak Burdát – ha nincs az oldalunkon, nem létezik a probléma, mehetünk a főszerkesztői fültővakargatásért.
  Ha lennének a Burdánál kommunikációs partnerek, én azért megérdeklődném, hogy mit jelent az a periférikus gyerekjogi szervezet. Egy határ menti falucskában üzemel? Gondolom, nem. Vagy talán létezik mainstream gyerekjogvédelem és periférikus?

Negyedik baj: mire megnő, akkor is baj lesz

Nézzük meg, mi van, ha ez a ruci nagy kislányon van (azt hiszem, burdául így mondanák). Nem nyolc-, hanem tizen-huszon-harmincnyolc évesen. Akkor már lehet nyugodtan szexi. De szexi?
  Hát nem. Ez egy kis kivágás a ruha nyakán, semmi eget rengető. Le kellene végre kattanni arról, hogy egy nőnek néhány négyzetcentiméterrel több látható bőre az hűha meg fúha meg juhé, faszok föl, viii-gyázz! Ez gyerekeknél pedofília, felnőtteknél pedig a nő szexuális céltárggyá (ahogy Vanessa mondja, zsákmányállattá) ledegradálása,1 és nagyon itt volna már az ideje lejönni erről az anyagról. Az egésznek teljesen az a szaga van, akkor is, ha felnőttön van az a ruha, mint azoknak a bulvárcikkeknek, amikben „villantanak”, ami azt jelenti, hogy valakinek látszik fél centi a melltartójából, és akkor hű, de izgis. Ezeknek a szerzői azok, akiket nem szabad beengedni az áruházak nőiruha-osztályaira. Gyerekeknél is volt már ilyen: A Narancsszem-botrány.

Az első baj még egyszer, juszt is

Természetesen nem feltételezem, hogy a blogot és a LAttilaD.org többi írását pedofilok is olvassák, nem lehet kellemes nekik, viszont akadhat, aki ideológiailag nem eléggé képzett. Például mert szerkesztő a Burdánál, vagy éppen Narancsszem. Az ő kedvükért alkotta meg a LAttilaD.org Alapvető Ismeretek és Diliház Ügyosztálya az AHA Szabályt. Ennek segítségével bárki meg tudja különböztetni a gyereket a felnőttől.

AHA: Attila Hármas Aranyszabálya


  1. Kérdezd meg az életkorát. Vonj ki belőle tizennyolcat. Ha a kapott szám negatív: gyerek.
  2. Ha nem mondja meg, akkor kérdezd meg, hogy érdeklik-e a nyuszikák meg a kismackók. Ha igen: gyerek. (Vagy zoológus, de ennyi margót vállalni kell.)
  3. Ha ezek a módszerek nem segítenek, kérdezz meg valakit, aki látott már emberi lényeket.
  A végén birtokába jutsz az AHA-felismerésnek:
  a) Aha! Ez egy gyerek! Akkor nem szexuális zsákmányállat!
  vagy pedig
  b) Aha! Ez már nem gyerek! Akkor sem szexuális zsákmányállat!

Plusz egy baj: ez amúgy egy sajtótermék

A baj a középső ruhával van – de azért kimásolom a bal oldali ruha leírásának egy részletét is.
  „[…] máris nekiláthat ennek a semmivel sem kevésbé mutatós, de sportosabb karakterű, kimondottan kis hölgyek számára tervezett, elöl végiggombolt, svédzsebes változatba.”
  Tetszik tudni, én időnként szerkesztő vagyok itt-ott. Ha egy ilyen bent hagyok, addig voltam szerkesztő.

»»»»»»

1 igen, van olyan szó, hogy ledegradál, kérném nem hisztizni emiatt, tudom, hogy a de- latinul azt jelenti, hogy le, csak mi magyarul beszélünk, nem latinul, a magyarban a de- nem képző, ha az lenne, akkor létezhetne fölgradál meg kigradál meg simán gradál