Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site ToolsMelléklet

Az Ötlet folyóirat 1985-ben cikksorozatot indított TV–BASIC címmel, amely eleinte a tévésorozat tartalmát követte, ezért az 5. résszel indul, mert az első négy adáshoz még nem volt cikk. A tévésorozat befejezésével a cikksorozat megmaradt; segített felkészülni a tanfolyam vizsgájára, majd közölte a vizsgakérdéseket és azok megoldását, és további hasznos cikkeket jelentetett meg. A rovatszerkesztő Hegyi István, a tévésorozat szerkesztője volt, a cikkek többségét a tévésorozat tanárai írták.
  Néhány hónappal könyvem lezárása után sikerült megvennem az Ötlet 1985-ös évfolyamát. Beszkenneltem, kiválogattam a TV–BASIC rovatot és néhány kapcsolódó cikket tartalmazó oldalakat, és a mellékelt, 88 oldalas PDF-et készítettem belőle. A sorozat nem ért véget, 1986-ban is folytatódott, s hogy még meddig, azt nem tudom – talán egyszer sikerül megszerezni a későbbieket is.
  A cikkek sorszámozásában egy helyen törés van: a 33. rész után a 36. következik, de mint az oldalak alján látható dátumok mutatják, a lapszámok folyamatosak, egyhetes időközökben következnek. A magyarázat az, hogy a 36. rész szeptember 5-én, az év 36. hetén jelent meg.