Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




ZENEMA - Mások könnyei


  

Le kell szögeznem, szeretem a Petõfit*.
Még átnevezési hullám elõtti elõzõ életében valódi nevén ez, ma már mr2-ként leledz, s írnám, hogy mit sem változott, de ez nem igaz.
Klasszisokkal jobb, sõt, JÓ lett. S ezt nagyon értékelem.

* Névelõ nélkül, az eredeti Petõfi , ha lehet így fogalmazni, értékes alakja hazám irodalmának, ikonikus foltja a költészetnek. Ám az is valószínû, hogy ma sürgõs gyorsasággal bezsuppolnák SNI-s osztályba idejekorán, s onnan sima útja lenne a középszerûségbe.
De elkanyarodtam.

Sokat hallgatok rádiót mainapság, mikor buszon utazom felszállástól megérkezésig, és itthon, mikor önkéntes számûzött vagyok a szobámban. Tehát sokat, nagyon sokat. S csak és kizárólag Petõfit.

A viktatúra egyetlen eredményének azt tartom, mikor elfogadták -ügyesen, ha jól emlékszem ezt is péntek este beadva, hétfõn meg áttaposva- a magyar mûsorszórókban a magyar zenék minimum lejátszási százalékát. Tehát egy magyar zene kvótát vittek törvény erõre, ami jó, a médiatörvény amúgy olyan, mint viki minden más dolga.... kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk... mint a fidesznyik narancs... pont annyi köze van hozzánk, mint a narancsnak a hazánkhoz... de sebaj, lesz ez még így se...

Néhány számra rá is kattanok, ahogy kell, és felfedeztem magamnak az általam eddig igazán csak Sting nevével jegyzett nagyzenekari feldolgozások értékét. Tegnap megnéztem a Magyar Rádió Szimfonik Live-ot az M2-n, pedig SzA okán nem nézem a királyi tévét, de erre most kivételt tettem. Érdemes volt. Az Akusztik gyakran szól itt a gépen, némelyik kifejezetten a kedvencem, és amúgy is szeretem a bármilyen mixeket, mert ha valami eredetileg tetszik, érdekel annak az új köntösbe öltöztetett volta is, aztán majd eldõl élhetõ-e vagy kuka az eredmény.

Most ami beette magát agyam helyére, az egy szám. Halvány gõzöm sincs hogy honnan, de valamely formációból ismerem ezt a hangot, de ez nem érdekes. Az a fontos, amit mond. Persze az sem elhanyagolható, ahogy mondja...




Magától nem enged. Viszont egyre biztosabban szorul.


  2011-09-25
  ~~DISCUSSION~~
plútó talema zenema

zenema_masok_konnyei

Mai MÉMAlkonyat