Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Záróra, megint


  

Taxidermia. Most már meg kell néznem. Ma Mundruczó Kornéllal beszélgetett Veiszer Alinda.


Semmi rendszeresség az életemben. Illetve persze, némi adódik, de olyasmi, hogy valami sorozat a tévében mikor és hol megy, na, az tökéletesen esélytelen a megjegyzésre, pedig némely darabnál azért nem ártana.
Ha csak a könnyed mûfajt nézzük, már abban is ez-az adódik, például az összesfajta helyszínelõk, vagy az X akták, vagy a Gyilkos elmék és van még néhány, de ezek nem hiányoznak igazán, ráadásul mindegyiket vagy nyolcszor adják a szatyornyi csatorna valamelyikén, tehát akarva-akaratlanul is belefutnék. Viszont olyan is akad (sajna szép számmal), amit szeretnék, de sajna nem tudok megjegyezni, s ezek egyik legfájóbb darabaja az M1 Záróra címû adása.
Egyszerûen lenyûgöz a mûsorvezetõ határtalan érdeklõdése és felkészültsége, amivel a mindenkori beszélgetõtársat szóval a nézõt pedig figyelemmel tartja.

Na, most kicsit keresgéltem és ugyan nem találtam meg a ma látott adást, de valami nagyon fontosat igen.
Ez is a semmi sem véletlen tézist igazolja, hiszen Feldmár András éppen arról beszél, hogy miképpen reagál az ember egy klönlegesen nehéz, nem hétköznapi helyzetre. Hogy a pszichiátria milyen vizsonyban van magával a betegséggel és a beteggel. Íme:



De amiért tényleg nekikezdtem ennek, az a Taxidermia címû film. Én azt még nem láttam, de ezután a beszélgetés után bekerült a kötelezõ darabok közé.

Mundruczó Kornél arról beszélt, hogy meg kell újítani a magyar filmet, mint olyat. Meg kell találni azt az utat, ami ránk jellemzõ, és megmutatja, milyenek vagyunk, rólunk mesél, általunk. Ennek a kezdeményezésnek remek példájaként említette ezt a filmet, mint alapdarabot. Meg kell néznem. Ha valaki már látta, meséljen nekem róla!


  2009-09-08
  ~~DISCUSSION~~
film talema taxidermia záróra

zarora_megint_1

Pozitív gondolkodás - akár árthat is...Ügyintézés