Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Viktor a grál-lovag


  Már megint csak épphogy hallottam, most pedig nem találom. De agyam helyén toporognak ismét csak zárt sorokban a kérdõjelek...
Nem figyeltem oda annyira, amennyire kellett volna, mert -hiába na- ilyen úri huncutságokkal múlatom az idõt, hogy gyerekeim terelgetése, lakás élhetõ szinten tartsa és miegyéb, vagyis csak fél füllel vettem az adást. De hátha itt kapok pontosabb felvilágosítást...

Van ugye a Zuschlag ügy kapcsán beterjesztett (vagy inkább annak apropóján?) Köztisztasági csomag (avagy Fehérítõ program). Ami arra lenne hivatott, hogy valamiképp átláthatóvá tegye a közszférát, beleértve a pártok, azok ifjúsági szervezeteit éppúgy, mint a képviselõk fizetési, költségtérítési adózási "szokásait".





Úgy tûnik ez a kezdeményezés nem mindenkinek -mondhatni szinte senkinek sem- tetszik.
Ki ebbe köt bele, ki abba. (Ismétlem amivel kezdtem, nem hallottam pontosan minden nyilatkozatot, de amit hallottam, az ezt sugallja.)

Orbán Viktor pedig felszólította híveit, hogy ne szavazzák meg a fizetésemelést a képviselõknek. Ez így elsõ blikkre józan gondolkodásra valló tettnek tûnik.

Aztán meg másodikra is.
Csak éppen abban a pillanatban felmerül, hogy rendben, OV nem akarja a fizetésemelést -mondván amikor az ország ilyen helyzetben van, akkor nem veszi ki jól magát, ha a saját pénztárcájukat tömik, és ez dícsértes önmérsékletet mutat-, ámde ezzel gyakorlatilag konzerválná a költségtérítés most fennálló rendszerét. Mely min is alapul?
A képviselõk méltán elvárható szavahihetõségén. Hisz számlát azt nem kell benyújtaniuk semmirõl. Taxi, üzemanyag, szállás, most csak ezek jutnak eszembe, de ez nyilván csak a jéghegy csúcsa.
Szintén csak épphogy hallottam, de mintha OV olyat is mondott volna, hogy "Szavazza meg a kormány! Nekik már úgyis mindegy, nem ront a renoméjukon!"


Vagyis, ha nem kell hozzá neki a nevét adnia, az ötletet magát (s pláne a pénzt) nem utasítja el. Ügyes!


Megjegyzem, én elhiszem Lendvainak, hogy nem lenne több a fizetésük annál amit most felvesznek, viszont a költségtérítést nagyon is megszigorítanák.
Akkor nem értem fideszék ágálását! Vagyis attól tarok értem... mert:

Mi ez kérem?

Parasztvakítás?






/Kép forrása/


  2007-11-07
  ~~DISCUSSION~~
fidesz költségtérítés mszp politika talema

viktor_a_grallovag

Jövök-megyek... mintha intézkednék...SZDSZ-Fidesz. Koalíció?