Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Toborzó


  

Olvasd el, s ha egyetértesz, csatlakozz!

"Közös Célokért Közösen

szervezet

alapító levele

 

Elõszó.

 

Mi, a szervezet tagjai, az egymás közötti egyre szorosabb egység létrehozása érdekében úgy döntünk, hogy a több ezer éves európai fejlõdés során kialakult szellemi és erkölcsi értékeket elfogadjuk.

Saját történelmi örökségük tudatában az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlõség és a szolidaritás oszthatatlan és egyetemes értékeit valljuk.

A demokrácia és a jogállamiság elveire támaszkodva tevékenységeink középpontjába az egyén és a közösség harmóniáját állítjuk és megteremtjük a szabadságon, a biztonságon, a szolidaritáson és a jog érvényesülésén alapuló együttmûködést.

A szervezet ezért az alapító levél szövegébe beleérti ezeket a kinyilvánított jogokat, szabadságokat és elveket.

 

Mi, aki e szervezet tagjai vagyunk, valljuk az alábbi értékeket és elveket:

  1.  Minden ember egyenlõnek született, egyenlõ bánásmód és jogok illetik meg.
  2.  Minden törvényes eszközzel védjük az elnyomottakat, a kisebbségeket, a kirekesztett etnikai, illetve egyéb csoportokat.
  3.  Befogadunk bárkit, aki vallja Magyarországon az összefogás szükségességét a demokrácia visszaállítása és az elnyomó hatalom demokratikus úton történõ eltávolítása érdekében.
  4.  Aktívan részt kívánunk venni a politikai közéletben, mint egy olyan szervezõdés, melynek tagjai hisznek a jogegyenlõségben, a demokráciában, a szociális háló szükségszerûségében, a környezet megóvásában és védelmében.
  5.  Minden erõnkkel a vallásszabadság, szólásszabadság és sajtószabadság visszaállításán munkálkodunk.
  6.  Segítünk az elesetteken, a társadalom perifériájára szorultakon, ugyanakkor valljuk az öngondoskodás ma Magyarországon reális mértékû szükségességét.
  7.  Összefogást kívánunk létrehozni minden demokratával, legyen az magánszemély, civil- vagy politikai szervezet.
  8.  Szervezetünk elutasítja a faji, vallási, etnikai, szexuális, és egyéb hovatartozáson alapuló negatív megkülönböztetést, a szélsõséges politikai megnyilvánulások minden formáját, és elhatárolódik ezek terjesztõitõl.
  9.  Hiszünk abban, hogy politikusnak lenni egyet jelent a hazánknak tett szolgálattal. Elutasítjuk a korrupció bármely formáját. Tiszta és átlátható közélet megteremtése a célunk.

    10.   Valljuk a Köztársaság eszmeiségét, az 1989-es Alkotmány jogfolytonosságát és a demokratikus jogállam visszaállításának szükségességét.

11.   Minden törvényes eszközzel le kívánjuk váltani az Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP kormányt, mivel valljuk, hogy a demokratikus értékeket felrúgva, autoriter hatalmi törekvéseiket viszik véghez, visszaélve a parlamentben szerzett kétharmados többségükkel. Önkényuralmat vezetnek be és e sokat szenvedett országot még jobban a nyomorba taszítják egy szûk réteg támogatásának okán.

12.   Hisszük, hogy a történelem a könyvekbe való. Szomszédjainkkal és az Európai Unió országaival csakúgy, mint bármely demokratikus országgal õszinte, jó kapcsolatokat kívánunk kiépíteni.

13.   Elutasítunk minden nacionalista, revizionista, irredenta szemléletet.

14.   Hisszük, hogy a demokrácia alapja a törvényhozó és a végrehajtó hatalom egymástól való függetlensége.

15.   Valljuk az egyházak és az állam szétválasztásának szükségességét.

16.   Valljuk, hogy minden parlamenti demokráciában szükség van a fékek és ellensúlyok szerepét betöltõ szervezetek létezésére és azok függetlenségére.

17.   Valljuk a jogok mindenkori védelmének szükségszerûségét, a jogvédõ szervezetek létének és szerepének fontosságát.

 

Egyezmény

az emberi jogok és alapvetõ szabadságok védelmérõl*:

http://www.lb.hu/egyezmeny.html 

 

Kelt: 2011. június 19. 

 

Alapítók:

Lee Tara         Móricz Csaba"

A csoport blogja, s keresd a Facebook-on is! Csatlakozz hozzánk, ha egyetértesz!


  2011-06-30
  ~~DISCUSSION~~
közös célokért közösen talema

toborzo

MerevAMIKOR