Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Szexpiac és EU?


  

Tudom, én például nem adózom. Vagyis nem szja-t, mert, hogy ugye szj-m nekem nincs, mármint adóköteles szj-m. Ám a szexmunkásoknak van, vagy az örömlányok -örömfiúk, vagy mi a szöszök- nem tartoznak a mindenkibe?

Ez a kérdés csak mint egy mellékszál került elõ, miután olvastam egy hírt a  nemrég nekem járó Nõi Napozó hírportál hírlevelében.
Ez így hangzik:

"EU-s támogatással tréningezik a szexmunkásokat
2010. 08. 31.

Idén 10 éves a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete. A szervezet nevet váltott, tavasz óta Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének nevezik, és másfél éve egy EU-s Támop projekt keretein belül 47,7 millió forintot költ tréningekkel, jogsegélyszolgálattal arra, hogy a korábbinál is alkalmasabban segíthesse szexmunkás nõket és férfiakat. A pályázati pénzbõl azon dolgoznak, hogy a magyar társadalom minél inkább elfogadja a prostituáltak emberi jogait és csökkenjen a kiszolgáltatottságuk."


S tovább egy link erre az oldalra, ahonnan az én vezérhangyám eljutott egy kérdésig, miszerint adóznak-e a szexipar dolgozói.
Egy további részlet a cikkbõl:
„Amikor elkezdtem, éppen technikusi iskolába jártam, és vidékrõl kellett ingáznom. Elfogyott a pénzem, és Havas Henrik riportkönyvébõl alaposan megtudtam, hogyan mûködik ez a világ. Az Expresszben találtam egy hirdetést, ahol azonnali hostessmunkát ígértek, és jelentkeztem. Három hónap alatt összespóroltam egy lakásbérletre, azóta önfenntartó vagyok” – mondja Anna. Õ nem ad senkinek a keresetébõl, mégis jól jött neki a szexmunkás egyesület segítsége. „Még az elején találkoztam az egyesület munkatársaival, és tõlük tudtam meg, hogy nem illegális, amit csinálok. Addig folyamatosan aggódtam"

Valóban rendezni kell a kérdést. Tudom, hogy létezõ iparág, tudom, hogy szükségük van az érdekképviseletre az ebben dolgozóknak, tudom, hogy jelen pillanatban az EU feneketlen forrásnak tetszik néha támogatások terén, néha meg zsugori vén f.sznak... tudom, hogy az út mellett dolgozó lányok, a stricik által erõszakkal kényszerített nõk védelemre szorulnak, mindezt nem vitatom, tudom, hogy a tájékoztatásra szükség van, minden téren, így ebben is, mind egészségügyi, mind jogi, mind emberi téren.

  /Dolgozó lány innen/

És egy -szerintem- nagyon jó cikk ezzel kapcsolatban: A legális szexpiac közös érdek

De a kérdés, akkor is itt dobol: egy lány/fiú aki ebbõl él, vajon adózik?  


  2010-09-04
  ~~DISCUSSION~~
demagóg vagyok szexpiac talema

szexpiac_es_eu

Nincs autóm + szövegHány fogam van?