Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




SZDSZ-Fidesz. Koalíció?


  Azóta is csak levegõ után kapkodok, pedig néhány napja már van annak, hogy hallottam ezt.
Hirtelen nem is tudok ehhez fogható -számomra elképzelhetetlen- egészségtelen, kifacsart párosításra analógiát mondani.
Nekem ez nem tûnik kivitelezhetõnek. És most erõsen kétlem, hogy akár egyik, akár másik oldalról tudnának olyan érveket felsorolni, amik számomra elfogadhatóvá tennék ezt az alternatívát.

Értem, hogy MSZP és Fidesz a két pólus most a hazai politika planétáján. És számomra az is tiszta, hogy ezen kettõ közül még mindig az elõbbi áll közelebb a liberális gondolkodáshoz, mint az utóbbi.
Még akkor is így gondolom, ha ezen a ponton bõsz vitára adok okot bizonyos embereknél*. (A liberalizmus melyik oldalon is áll?)

Az MSZP mellé kell egy ellenpont a baloldalon belül, ami azon igyexik, hogy megfelelõ irányban tartsa így a kormány hajóját.
Talán ha a Fidesz mellett is lenne ilyen, akkor nem lenne ennyire elszállt, "istenszerû" a viselkedésük. De tudom, ez olyan, ha a nagyim sárga lett volna és csöngetett volna, akkor õ lett volna a villamos a körúton...

Nem tudom elképzelni, hogy hatékonyan tudna együttmûködni az SZDSZ és a Fidesz, legyen az akár egy Orbán Viktor nélküli felállásban is.

De figyelek. Mint mondtam korábban többször is, határozott, de nem elvakult, tehát észérvekkel meggyõzhetõ vagyok.
Mert azt persze látom, hogy az SZDSZ távolodik az MSZP-tõl. De hogy közeledne a Fideszhez? Na, azt viszont nem látom, sõt mi több, erõsen kétlem.



Talán arra is pazarolhatnék néhány szót, hogy OV egy napja bekerült a nagy testvér archivumába. De nem, ezt mégsem teszem. Láttam, amit láttam. Elég volt,  és a véleményemen sem pro sem kontra nem változtatott, hogy megtudhattam a reggeli menetrendjét például.




(* akiket elsõ összeugrásunk után sikerült beillesztenem az általam majdhogynem alig ismert, de mégis valamiképp tisztelt emberek közé... így kitalálható? Nagyon költõi lett ez, pedig csak arról van szó, hogy értelmesen lehet vele vitázni. Illetve az én szintemen is értelmesen (tehát úgy kommunikál, hogy kicsiny agyam is megértse a mondandóját), és fõleg nem abból áll vele a vita, hogy igyexik minél hatékonyabban lealázni... s ez valljuk be, ezen a tájon manapság igen üdítõ kuriózum...Na, így hogy ennyire szemérmetlenül körbedícsértem, már elárulom, hogy legnkább Hanterrõl van szó.:)

  2007-11-09
  ~~DISCUSSION~~
fidesz politika szdsz talema

szdszfidesz_koalicio

Viktor a grál-lovagEgy fecske nem csinál kisfecskét