Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




SZDSZ - mi lesz veled?


  

Szükség van erre a pólusra. Elengedhetetlen, hogy ez a vonal is mérhetõ mértékben képviseltesse magát a magyar politikában, sokkal fontosabb, mint a Munkáspárt vagy akár az elvakult, szemellenzõs környezetvédõk (segítek, hogy érthetõ legyen: ha csak "valami ellen" dolgozunk, abból nem lesz elõrehaladás, ennél komplexebben kell ezt is kezelni).

Milyen helyzetben is van az SZDSZ? (Hangsúlyozom, nem vagyok politológus, sem szociológus, de még bármily más "lógus" sem, pusztán egy a sok-sok magyar közül.)
Gyakorlatilag most annak örülhet, hogy van. Pusztán, hogy létezik, hogy jegyzik még. És a még remélem, erõs túlzás. Ennek szellemében szól Az SZDSZ-megmaradás törvénye címû cikk. (Akkor is, ha az az oldal nem a balra tartsról, de mégcsak nem is a középre rendezõdés mellé letett voksáról híres.)
Tehát nem tûnik el. Nem egészen. Lesz, mint a KISZ vagy a Bogyósgyümölcs Termelõk Kiskunsági Pártja?
Vagy összeklapja magát és visszaemlékszik arra az idõre, mikor még tudta, hogy miért is van rá nagy-nagy szüksége ennek az országnak. Mert igen, válogatás nélkül mindannyiunknak kell az SZDSZ. Neked is, aki egyetemre jársz, neked is, aki gyárakat tart fenn, neked is, aki óvónõ, neked is, aki olvasni sem tud, neked is, aki árpádsávos zászlót lobogtat, neked is, aki zsidózik, neked is, aki tanítja a gyerekeimet, neked is, aki egy életet végigdolgozva most a nyugdíját számolgatva várja a hó végét, neked is, aki kisvállalkozás tulajdonosaként úgy érzed, hogy a beled kidolgozod, nekem is, aki vörös hajú, szemüveges, nagyszájú, dagi kislányként megtanultam mi a kirekesztés.
Ha már nem emlékszel, itt egy rövidke film. Nézd meg, s aztán mondd, hogy igazam van-e!





Én emlékszem és tudom, mit kell tennem.
Türelmem végtelen, idõm, mint a tenger.

Viszont az SZDSZ ideje -hacsak nem tesz valamit, akit illet- igencsak a végét járja.

Szóval, mi lesz veled SZDSZ?

Mi lesz velem, ha az SZDSZ eltûnik?


.......................................

Eredeti megjelenés: 2009-10-03 16:43. Most sem tudok mást mondani, legfeljebb hozzátennék annyit, hogy már elbizonytalanodtam.

Itt, még talán hittek magukban:


Valóban eltûnt?

Horn Gábor 2008. április 6-án így beszélt a hvg-nek. Érdemes megnézni a videót, és el kell gondolkodni a közelgõ választásra adott jóslatán.


 

 

 


  2010-01-14
  ~~DISCUSSION~~
szdsz talema

szdsz_mi_lesz_veled_1

SztrájkSZDSZ - mi lesz veled?