Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Roki-humor


  

Ilyen is van... (Röhögsz, vagy elmenekülsz? Ja, nem tud a roki elmenekülni, mert mondjuk nincs hozzá meg már a lába? Mi a teendõ ilyenkor? Gondolj, gondolj...! ... Megvan! KI KELL RÖHÖGNI AZ EGÉSZ NYOMORULT HELYZETET!) Így könnyebb megtanulni az új szabályokat.

Az apropó

Illetve ezen belül az utolsó 2-3 hsz.

Már néhányszor írtam a rehabról, illetve az ott eltöltött kemény idõkrõl. (Az ortopédián végigküzdött hónapok nem voltak egy hajszálnyival sem könnyebbek, de minõségében mást jelentettek. Itt (János kórház, Ortopédia, 4. (szeptikus) kórterem): küzdelem a puszta életben maradásért... leginkább magammal, de akkor csak halványan vettem részt a munkában, csak az alapanyagot biztosítottam a sok-sok mûtéthez. Aztán a rehab, ahol már nem volt kérdés, hogy élek-e. TÚLÉLTEM és passz. Meg kellett tanulnom a szabályokat.

Olyan dolgokkal szembesültem, amikkel az egész ember soha nem találkozik, és itt most tulajdonképpen kicsikrõl beszélek, amik az életben nem bírnak önálló jelentõséggel, mégis, ha kiesik az ezekhez szükséges rutin, felborul az egész mindenség. (Alapvetõ a kanál súlya, aztán a saját fejem súlya, mindkettõnél ugyanaz a probléma: nem bírtam el õket, aztán, mikor már elbírtam a kanalat, nem találtam a számat...:) Én már ezekrõl nyugodtan beszélhetek, hisz biztonságos távolságból szemlélhetem azt az idõt, s abban azt a %u2019majdnemembert%u2019, aki ágyhoz kötve (mondom, egy ideig szó szerint, hogy ne tépjem ki magamból az infúziót) csak várta, hogy zörögjön a kötözõskocsi... távolodva az ágyamtól... TÁVOLODVA...

Szóval, összeraktak. János kórház, Ortopédia, Fazekas doki, 4. kórterem, nõvérek, orvosok, gyógytornászok, aneszteziológusok, pszichológus. Köszönöm!

Aztán, mikor már fel tudtam emelni a fejem, átkerültem a rehabra. OORI, 7. pavilon. Gyógytorna, ergoterápia%u2026 Megtanultam élni.

András, Péter és elsõsorban Anikó.

Anikótól megkaptam az erõm felismerésének képességét, azt, hogy akkor is élnem kell ezzel, ha széthullok a fájdalomtól, ha úgy érzem, hogy nem bírom el a lábam, ha úgy érzem, nem elég a mantrám, amit a járni tanulás közben suttogtam: "DorkaFanniBerta".

András és Péter, és kettejük közül leginkább András (Péter kevesebb idõt szerepelt az én rehabomban, de a mosolygós életszeretetet, a lehetõségek kiaknázásának biztos tudatát neki is köszönhetem). A segítségükkel szimplán megtanultam élni. Élni a megmaradt lehetõségekkel, élni az új szabályok közé szorítva, élni úgy, hogy észrevegyem a jót is, ne felejtsem, ahonnan jövök, de tudjam, hogy ez az élet is lehet ÉLHETÕ.

Aztán ott sok-sok betegtárssal ismerkedtem össze. Ez már a második rehabos idõm alatt volt, mert akkor már ki tudtam menni a szobából, a társalgóba, folyosóra...(nagy öröm ez 1 tökéletesen ágyhoz kötött embernek:) Sok-sok amputált túlélõ, sok-sok élet... Szinte kivétel nélkül mindenki mosolygós. Van aki morog mindenen, magába zárkózik, s még a sorstársakba is szíve szerint belerúgna (ha lenne mivel soxor...jaj, errõl beszélek...) De így nem lehet. Szerintem az egyetlen út, ami valahogy kivezethet az önsajnálatból, az ha kiröhögöm az egészet. Nem lehet nem tudomást venni a tényekrõl, mert ha így teszek, na akkor leszek megkeseredett, morgós, mindenbe belekötõs nyomorék de, ha elfogadom, hogy ez van, így élek, de ÉLEK :), akkor már marhára röhöghetek is a dolgokon, s akkor jöhet az, hogy nem nyomorék vagyok, hanem "roki" Ott ismerkedtem össze egy 40 körüli egyláb-amputált túlélõvel, aki több mint 10 éve gyûjti az ehhez "kapcsolódó" vicceket. A kedvence: "Egyik lábam itt, a másik ott!" Hmmm... elõször, mikor a kerekesszékében ülve, vigyorogva mesélte ezt, azt gondoltam, hogy, a búbánatba lehet éppen neki ilyet mondania?? Aztán rájöttem: Õ (mi, akik ezen az oldalon vagyunk) mondhat(unk) ilyet, sõt röhöghet(ünk) is ezen, sokkal jobban, mint azok, akik nem értik ennek az igazi mélységét. Aki, ha ezt hallja, arra gondol, hogy sietni fog.

Mi pedig a mûtétekre, a mûlábra, a fájdalomra%u2026 és arra, hogy ezekkel is van

ÉLET

(Ha akarom észreveszem, ha nem, kereshetem azt is, amit mindenki más tart életnek, de nem fogom megtalálni, hisz az már másik dimenzió.)

(Na, ez itten most minden lett, csak nem humoros... de nekem tetszik:)

Mint ahogy ez is:

(...és mi, ezen az oldalon nagyon is röhöghetünk ezen...:)


  2006-04-18
  ~~DISCUSSION~~
humor roki talema

rokihumor

Másodrendû állampolgár jelentiGratulálok! +