Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Orbán a teremtés nyertese


  

Mondatot nagybetûvel kezdek. Még én is, ha nem érdemel kiemelést az elsõ szó, akkor is.

Nyomaszt ez engem, s gondolom, sõt tudom, sokakat még. Ez, ez az egész, ami most zajlik, s a "nyomaszt" kifejezés eléggé üres is ehhez. Nem, nem kapkodom fejem, nem estem kétségbe, nem is értetlenkedem, csak úgy belül, halkan, folyamatosan dobol a kérdés bennem, ezt harsogva: MIÉRT???

ITT s benne citáltan már érintettem e kérdést, mert leírni még mindig nem nagyon tudom, egyszerûen csak azért, mert nekem ez, ez itt, ni, a padom, egy saját sorvezetõ és ide igyekszem olyat írni, amit jól megrágtam. E kérdést meg nemhogy nem tudom magam megrágni -így lenyelni pláne nem, kiköpni meg nem lehet-, az rág engem folyton....

Az, hogy miért is? 
Miért is vagyunk mi, mi, európaiak elõrébb az emberhez méltó élet jogában, mint a tõlünk szerencsétlenebbek? Mint azok akik egy kontinenssel arrébb -akár keletre, akár délre- látták meg ebben az életükben a napvilágot? Mint azok, akiket egy rákényszerített klubtagság -legyen az kereszténység vagy iszlám vagy valamely "leányvállalata"- gúzsba köt? Mint azok, akiknek földrészét az ahol éppen most én élek, az õseink teljes mértékben kizsákmányolták??? És itt nem, nem a marxengelsi osztálykülönbségekre, kapitalista kizsákmányolásra -és most nem minõsítem ezt, de másról beszélek-, hanem a nettó lerabló, kisemmizõ, életteret s lehetõségeket semmivé illasztó, a föld, a természeti értékek kegyetlen elrablására gondolok. Miközben semmi, de semmi nem jutott  oda az éppen onnan származó javak által rohamléptekkel fejlõdõ szerencsésebb világrésznyereségébõl.


Szóval, miért is jelentheti ki egy Napóleon-komplexusos vezír -ehhez kerestem, de pont ilyet nem, ellenben EZT meg de, találtam s eeeezazamit nem lehet megunni...-, hogy az európaiság, mint olyan, egyenlõ a kereszténységgel? Hogy a MULTIKULTURALIZMUS veszélyes? Hogy a menekültek, akik neki nem felelnek meg, MENJENEK ODA AHONNAN JÖTTEK? Mert õ, maga, a teremtés nyertese, s mindenki aki hozzá hasonló... -vagyis aki egy maroknyi érdekkörhöz tartozik, de lám, onnan is ki lehet esni, kérdezd meg simicskától...- még belefér, aki pedig hajlandó vele menetelni ideig-óráig kedvezményezettnek érezheti magát, de mindenki más mehet ahonnan jött -hiszen aki magyar, kokárdát visel, s akin kokárda van, az fideszes -UGYE-...????

Európa, európainak lenni, az egy nyeremény? Egy kiváltság? Melyet születés jogán lehet elérni. (Jogos, én most utoljára vagyok itt, s épp most bírtam idecseppenni....de többet ide -már a bolygóra- kavicsként se, ezt megígérhetem...)
Félreértés ne essék, értem én a határokat -dehogy-, értem én a szabályozást -messze nem mindig-, értem én a hon- és gazdasági védelem fogalmát -dehogy, egy frászt, buta vagyok ehhez végképp-, de nem értem a jogot, mely egy tengerbe fulladt s ott kínhalálát lelt kicsiny gyerek teste említésére kiváltja az elefántcsonttoronyba zárkózás emberhez méltatlan reflexét...


/Korábban a padomon már mutittam ezt a beteget így

Szóval, hogy "megvédjük" az európaiságot, jogunk van európaihoz méltatlanul, embertelenül cselekedni?


/CIKKbõl e kép/




/Utolsó zipzárfok innen, ni/


Breaking News: õszinte szavak vikitõl. Itt: "Meggyõzõdését fejezte ki, hogy jólétben élni és ezzel egy idõben "liberális módon jónak látni magunkat" többé Európában nem lehetséges. A legveszélyesebb kombináció, amit ember ismer a történelemben, az – magyarázta –, ha az ember gazdag és gyenge." Innen.


  2015-09-16
  ~~DISCUSSION~~
európaiság határzár menekültek menekültügy orbán talema

orban_a_teremtes_nyertese

Mi így vonulunk be a történelembeAbszurd alak - filmen