Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




NK '16- 6. /Aszta/


  Több tekintetben is, de legfőképpen esőileg aszta... Már a második hetet taposom, vagyis kezdtem ma taposni -ímé mondom néked a pínteket, ni: http://lattilad.org/vicky/doku.php/talema/blog#nk_16-5-, és a meteonéni ill -bácsi szerint e héten még a negyvenközeli fok kellene, hogy kísérjen, ehhez képest épp a zoknimból facsartam kifele a vizet... hogy egyéb alsóneműt ne említsek, csakis a kispolgári prüdériám okán, ugye...
  Tegnapelőtt jártam Füreden egy édes-gyönyörűséges -ha ezek a megfelelő szavak erre, de nekem ezek passzolnak a kedvességgel, jókedvvel, ahogy ott engem fogadtak- garázsvásáron. Tényleg, elmondhatatlanul kedvesen fogadtak, mintha valaki lennék... Valaki, akit szeretnek... és én ezt élvezem, bármennyire is ... bármennyire is kispolgári ez... kerekedik a lelkem ilyenkor. Szóval, beszereztem egy rakás fontos holmit, ettem egy remek lecsót, megittam vagy öccá csésze kávét és annyi citromos vizet, amennyit csak belém tudtak diktálni... Órákig ott voltam, és szívem szerint maradtam is volna, csak a csípőim kánonban tiltakoztak, úgyhogy haza kellett hoznom iket... Meg pl Énonokám Tomika-gyűjteményébe két könyvet, valamint egy igen jelentős -súlyában is- mesegyűjteményt -http://www.port.hu/antikvar_konyv_-_777_magyar_nepmese/pls/w/document.document_page?i_document_id=129860- gondolván, legyen Énonokám Őanyukájának és Őapukájának esti meseolvasás-pótlása, nehogy elfogyatkozzon a még újként fellelhető ilyetén darab.
  Osztán másnap iparkodtam székes fővárosunkba, mert nagyon fontos Lucinap volt. S Ezért jól meglepte itet nagyon okos és végtelenül kedves barátnője, aki megszervezte, hogy vagy egy tucatnyi Lucibarát, meglepetésszerűen szálljon hajóra itt-ott, melyen már mit sem sejtve ott ül az ünnepelt, majd aki így sokkot kap, együtt elsétáljunk egy szép_ződ_gyep közelébe, ahol is piknikeljünk egyet.
  Óriási ötlet, pazar kimódolás, és az nem kifejezés, hogy számomra mennyire megható módon még engem is belevettek ebbe. Mármint a szervezésbe nem, csak a meghívottak listájába, és abba, hogy minden segítséget megkapjak az akadályok leküzdésében. (Tsinos matróz besegített, majd ki is a hajóba/be, Magda hozta a kerekesszékem, melyben én a többiek fölött mintegy lebegve piknikeltem, hiszen ők, ahogy kell, a füvön, takarókon... Torta, bor, pezsgő, pogácsa, süti, ilyen szósz, olyan mártogatós... és én nem tudtam megjegyezni egynek a nevét sem... zaratusztra... nekem mindig ez ugrik be a valós név helyére, pedig eléggé valószínűtlen, hogy Zarathustra -http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/zarathustra.html- lett volna a kaja személyesen... Jóformán éjjel értem haza, és dögfáradtan, ám nagyon is kerek és csillogó lélekkel. Köszönöm!
  Tehát ilyetén hétvége után ma reggel 6:55-kor indulás. Csak velem mentünk, így igenyest Keszire vettük az irányt.
  Meglepően korán értem ma be, hirtelen azt sem tudtam,mit kezdjek magammal, nemhogy rögtön kartornára kellett menni, de még mikor leraktam a pakkom is maradt bő 10 percem. Cö.
  Szóval aztán kartorna, ma Niki tartotta, mert a héten nincs Zsuzsi. Ebben az új épületben kisebb a tornaterem, így elkerülhetetlenül időnként egymásba akadunk, de megoldjuk.
  Innen amint kimentem Kati el is kapott és ma én avattam munkába az elektroterápiás mütymütöt. Ott is csak én voltam, beszélgettünk végig.
  Aztán tébláboltam és Hédi csapott le rám, s elvitt masszázsra.
  Onnan bokatornára mentem, Adrián, egy ifjú titán tartotta, volt benne zoknival integetés, labda rugdosása egymásnak, meg ilyesmi fiatalos blikfangok...
  Átugrottam -uszkve 10-15 perc alatt- a fürdőruhámba, mert ebédelni mentünk ezután, majd még egy kávé is belefért, de aztán víz következett.
  Nagyon jó volt. Csak ijesztően bedagadt a végére a lábam és azon a területen ahol éveken át gyógyulni képtelen fekély volt, most vészjóslóan határozott s sötét folt lett.... nem tudom. Holnap megmutatom Főorvosasszonynak az NRSZH-tól kapott jegyzőkönyveket is amik pénteken érkeztek meg, és a lábamat is... a dagadás lehet a bot miatti túlterheléstől is, de majd ő jól megmondja.
  Már nem is volt sok idő a hazaindulásig, de egy cukormentes süti még belefért.
  Itthon csak feljöttem, összeszedtem a csekkeket és indultam is a postára.
  Szép új -szombaton a garázsvásáron vett Igazgyöngy /http://shop.igazgyongy-alapitvany.hu/taskak/ -táskám, aztán elhelyeztem a moci kosarában és elindultam. Tesco, ott posta, csekk, aztán árutér... nem sokat tébláboltam, indultam is hazafelé, de még a dm-be be akartam nézni, tekintve a tusfürdő-mennyiséget itthon, ezért nagy kanyart tettem. Ez csak azért fontos, mert így elmentemben megláttam egy épp elvesztett embert, akin azt láttam, hogy viszont örül a találkozásnak, így az éppen szemerkélni kezdő esőben egy fa alá húzódva nagyon jót beszélgettünk. Még jó, hogy ott belebújtam az Edittől -minden gyógytornászok leggyógytornászabbika- kapott esőkabátba. Mondom még jó, mert ez a lépés egyenesen életmentőnek bizonyult. Nemhogy tusfürdőt nem vettem, de alig találtam haza! Volt olyan szakasz ahol felért az alvázig a víz, tehát a cipőm már a vízen gyött, mert csak azért nem úszott a mocim, mert le volt súlyozva általam.

160912_es%C5%91.jpg

Talemanéni égszakadásból hazaérvén
  ...s a bizonság a zidőjárási anomáliáról...

2016.09.12., 20:45
  ~~DISCUSSION~~

dézsa eső garázsvásár nk oori piknik talema zivatar

nk_16_6_aszta

...balhüvelykem bizsereg...A szipirtyóság marad