Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Nem is!


  

Mondom, hogy nem. De tényleg.
Eleve nem is értem, hogy mibõl gondolod ezt?!

20 éve már, hogy utoljára találkoztunk, azóta, sõt, egészen az utóbbi napokig, semmit sem tudtunk egymásról. Néha eszembe jutott, mint a többi helles osztálytársam, de csak annyit könyveltem el a dologról, hogy része az útnak, ismertük egymást valaha, igen hézagos emlékeimben annyit õrzök róla, hogy félelmetesen okos fazon, s meglehetõsen csípõs, jó humorú, persze úgy, ahogy azt az intelligens emberek játszani szokták: nekem, ki iq terén markáns hátránnyal küszködöm, néhány tétova pillanat kell a poén értelmezéséhez, de amint leszállingózott a -amúgy igen súlyos, jól odatett- tantusz, kerekre tágult szemekkel adózom az élc elkövetõjének oltárán.

Tegnap, ahelyett, hogy normális emberhez méltón kialudtam volna -vagy legalább megpróbáltam volna kialudni- magam, nem, én virrasztottam egész éjjel. Aztán persze
amikor már nem lett volna tanácsos, naná, elaludtam. Úgyhogy már jócskán a délelõtt vége felé járt az óra, mikor vizes hajjal végre hozzáláttam a teendõkhöz, hogy mire reményeim szerint megérkeznek a vendégeim, elkészüljek a dolgaimmal.

Annyira, de annyira ügyes vagyok, de komolyan! Mindennel készen lettem, Berta fel is söpört, hogy Amper "hajzuhatagát" legalább kis idõre letudottnak tekinthessük, úgyhogy gondoltam, van még egy majd' fél órám, hogy kipihenjem a szoros ritmusban véghezvitt munka fáradalmait, mert Attila felhívott korábban, hogy pontosan 14:18-kor érkeznek a házunk elé. (Mire én közöltem, hogy remek, várom õket szeretettel, erre mi volt a válasz? Na? Hát ez: "Most már 14:19-re módosult." Höhö... precíz egy alak, mi?:)
Tehát akkor joggal gondoltam, hogy ledõlök kicsit és szundítok, mert még csak 13:50 volt, vagy valahol annak környékén ténfergett az idõ.
Erre mi történik? Hát nem megjönnek a vendégek?!
:))

Kicsit cidriztem, hogy milyen lesz. Azért ez nagyon hosszú idõ, az az ember, aki valaha voltam, aki valaha helles diák volt, s Attila osztálytársa, már nem is létezik.
De Attila semmit sem változott. Gyakorlatilag ugyanaz a ficak nyújtotta át nekem a csokor rózsát s mutatta be a feleségét, akitõl 20 éve elköszöntem. Már persze, hogy ugyanaz... de szó szerint ugyanaz. Érted? Érted????

Nem volt feszélyezett a beszélgetés. A sütimbe nem pusztultak bele, botos látványomtól nem ájultak elfele, témánk pedig akadt, aztán karitatív megmozdulásként beszállítottak az Ebatta kultúrkocsmába (amely helyet én nagyon szeretek és minden erre tévedõ gyanútlan lelket igyexem rábeszélni egy ott elfogyasztandó kávéra példul), ahol tovább is beszélgettünk.

Aztán persze hazafuvaroztak, majd azzal búcsúztunk, hogy akár meg is ismételhetjük ezt, vagy akár én is elmehetnék hozzájuk látogatóba (bár ezt csak Attila mondta, még a k-kocsmában, míg a neje az orrát púderozta, de gondolom, õ sem tiltakozik egy ilyen felvetés ellen, de pláne azért, hisz köbö annyi az esély rá, hogy én elvetõdöm feléjük, mint a lottó5ösnek...), de mindenképpen levelezzünk.

Hogy nekem mi a tanulsága a mai napnak?
Hát, tanulság az nem van.
Csak elégedetten tudom könyvelni, hogy ismét kaptam egy adagot az oly régen nem tapasztalt lélek-erõsítõ esszenciából.
Köszönöm Attila, hogy eljöttetek!

Ja, a cím. Már megint, csak a lényeget nem írom le, ahogy szoktam, ugye? :) Azt mondtad, szomorú vagyok. Nem igaz.
Legfeljebb lényeglátó és realista.

De most nagyon kisimult lélekkel megyek aludni, kicsit sem vagyok szomorú, még látszólag sem. A szemem, ha mélyen belenézel, lehet, hogy mégis megmutatja ezt, hisz van amit soha nem lehet vidámmá tenni, de ahogy mondtam, s ahogy egyet is értettünk ebben, a rossztól lesz teljessé a kép, mert ha van, azzal nem teszem szebbé az egészet, ha nem veszek róla tudomást. Ezzel legfeljebb hiányossá tenném a kirakót.

Na, megint kezdek úgy csinálni, mintha lenne szürkeállomány a hajam alatt. Pedig csak meg akartam köszönni ezt a délutánt Nektek!






Höhö...
Valami ilyesmit érzek a mai délutántól!








  2008-09-21
  ~~DISCUSSION~~
barátság hell talema

nem_is

Érdemes?Ez mekkora!