Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Magyar vagyok, de nem fideszes!


  

Ideje van a felidézésnek. Ideje van, hiszen nyilvánvalóvá vált most már kvázi mindenkinek, hogy ov megoszt. Nem elégszik meg a társadalmi csoportok egymás ellen uszításával, nem elégszik meg a gyenge, érdekérvényesítésre nem, vagy csak alig képes rétegek kiirtásával vagy arra tett kísérlettel, hanem össztársadalmi kirekesztésnek ad hangot. S teszi ezt mára leplezetlenül.

Ezt régen írtam, mikor kimentettem a náciktól hemzsegõ helyrõl az bõ másfél éve volt, de az eredeti dátumát nem tudom már, nem is számít. Ami számít, az az, hogy
MAGYAR VAGYOK, NEM fideszes..

"Magyar vs. magyaros


Elsõre azt gondolnám, hogy ez olyan páros, mint az udvarias-modoros; okos-okoskodó; vagy jelen helyzetünkben a szakmailag_megfelelõ_sikeres-unortodox...

De más is, vagy talán a valódi, netán eredeti értelmezése is ilyesmi, hiszen ma ismét összeakadtam a magyar motívumok divatban való alkalmazásával, s ezt így ki is hangsúlyozták ott: magsyar s nem magyaros motívumokkal operálnak. Hétköznapi darabokon éppúgy, mint akár munkaruhákon, cégek formaruháin, vagy kiegészítõkön.





/Paprikapiros borvirág, innen/



/Trenditatyó ehun lakik, ni/



/Bõ választék ihun, e/



/Snájdig formaruhák ímhol, ni/

A trend, a magyarság, a nemzeti öntudat ilyenformán való kifejezésre juttatása nekem nagyon tetszik. Sõt!
De legalább ennyire fontosnak tartom az ebben megbúvó, ezzel párhuzamos létezõ -hisz e kérdés hívja életre ezt a vonalat is, vagy fordítva, de egyik nincs meg a másik nélkül, talán- veszélyt, azt, hogy nagyon könnyû átesni ama lónak a túlsó oldalára.

S ott bizony, elvesztek az értékek, s marad pusztán a kérdõjel, s miután a kérdés maga unortodox volt, hát válasz sem adódik rá egykönnyen.






A helyzet az, hogy a magyar, unortodox maneken piss nem kizárólag önmagát, hanem minket, mindannyiunkat aláz a porba és évtizedekkel, ha nem századokkal -kúriák és társaik- ránt vissza a fejlõdésben.
No, ez nem magyar virtus, ez nagyon is a magyaros....

(És tudom, én meg monomániás vagyok, hogy egy szoknyakorcról is a viktoriánus elmeháborodott kor jut eszembe, de ennyi hagy legyen már nekem....)"


  2013-10-25
  ~~DISCUSSION~~
magyar vagyok orbán viktor talema

magyar_vagyok_de_nem_fideszes

Nokérem!Napséta - akár ZENEMA is lehet