Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






"Lelőni mindet!"


  No, íme a "remek" alkalom, hogy elmeséljem a mai kalandom.
  Mert ugye, azt tudjuk, hogy egy nyomoréknak, kaland az élete... én pedig még kekec is vagyok, így hatványozottan kalandozom...
  Történt vala, hogy én szeretett gépecském -emitten említém meg vala: http://lattilad.org/vicky/doku.php/talema/blog/linoleum?s[]=g%C3%A9pem-, teljesen dögrovásra került, merthogy citált jegyzet után kiderültek bajai -zárlatocska, alaplaphiba...- és azóta is ezekkel a bajaival szolgál engem, tehát mostanra eléggé megfáradt szeginka... hasonlít rám, ugye... de vissza a fősodorhoz. Tehát megfáradt s nekem ismét keresnem kellett hozzá szervizt, ahol értenek is hozzá, mert én ehhez se. Ugye. Maszkimum vírusirtok, meg töredezettség-mentesítek, eseteg ha valami egyértelműen szemétcucc épül be, számomra is láthatóan, azt már meg tudom keresni s törölni, de ezen kívül semmit nem tudok tenni. Most meg pláne, hiszen szét kellett szedni is, és fizikailag kiporszívózni, mert eleve nincs hűtése szeginkámnak, de pláne még a beköltözött por mennyiség is melegíti, így ez már erősen kívánatossá lett. Momentán nincs házhoz járó pc-segítségem -mert elkopnak az ilyen ismeretségek-, így örömmel konstatáltam, hogy nem is messze tőlem, gyalogtávon túl de moci-távon jócskán bévül, van egy szerviz, ahová tegnapelőtt be is mentem, s rákérdeztem a dologra.
  Elmondtam a hp630 létét, a macerákat véle, a felmerülő feladatot s kérdeztem annak teljesíthetőségét illetve árát, amennyiben... S lám, nékem tetsző választ kaptam, így másnap be is vittem. Jegyzettel, melyen a jelszavak illetve a kívánalmaim voltak felsorolva ez ügyben. Szaki azt mondta, még aznap készen lesz, de mondtam, hogy nem leszek itthon, tehát úgyis csak másnap tudok érte menni, így nem hajt a tatár... Nos, délután -éppen úton voltam Pest felé, Falus Ferenc fórumára, majd ezt is jegyeznem kell, csak még nincs hozzá agyam...-, mikor telefonált, hogy macera van és tényleg csak reggelre lesz kész, de nem nagy bajról van szó, csak tovább tart. Mivel én
  éppen autóban ültem és elfelé robogtunk -ez is nagyon érdekes részlet, mert elveszettnek hitt barátném, Virgács, előkerült!!!!!! el se tudom mondani, mennyire örülök neki!!!-, nos nem éltem ezt meg tragédiaként. Rákérdeztem ismét az árra, ez is biztató volt, tehát, gondoltam, ha rendben lesz a gép, megtaláltam a szervizt, amire időnként szükségem van.
  Ma tehát ismét telefonált a szaki, hogy most lett kész, mehetek érte. Én pedig mentem.
  Mocival be ugyan nem tudok menni az üzletbe, de közvetlenül az ajtó előtt tudok megállni vele, s az már egy kerítés mögötti védett terület, tehát mindent egybevetve remek hely adottságilag. Bementem. Gép rendben, kifizettem, már jöttem volna el, mikor még eszembe jutott egy kérdés -mobil, nem pc, de feltettem-, arra is megkaptam a választ -csakúgy kimerítően és rendben- s már nem is tudom, miképp, de valamire azt mondta szaki: "Mint a migránsozás!" -ja már tudom, a kötelező hűségidő kapcsán-, én ezen a ponton csak hümmögtem, s már el is köszöntem, egyik kezemben a laptop-táska, másikban meg a rövid távra elegendő egy mankó...
  Senkit nem akarok meggyőzni... persze, mondom a magamét, pláne itt a padomon ülve, meg bárhol, de nem erőltetem a véleményem... egészen addig a pontig amíg valamivel be nem pöccentenek... Mert én buta vagyok. De pláne meg határozott. Mellesleg meg liberális. Első mindent elmond, második pontosít, a harmadikat pedig szeretném ebben a konstellációban megvilágítani: itt, a liberalizmusom -mint általában az, de itt pláne-, azt jelenti, hogy azt gondolsz, amit csak bírsz, amire képes vagy, ami kitelik agyi képességeidből... ha kérdezel, elmondom a véleményem, vagy ha nem is kérdezel, de felhergelsz, esetleg... úgy vigyázz!!, egészen addig a pontig, amíg a tápcsatornád felső végén kiadott hangjaidból össze nem áll valami fekália-szerű embertelen "értelmezhető" hangsor....
  Szaki biztosan jó pc-guru.. halovány gőzöm sincs erről, biztosan remek ember... bár efelől már van némi kétségem, de továbbra is gőzömsincs állapot van, ugye... néha próbáltam közbeszólni a meséjébe, melynek taglalása alatt hangereje elérte a hajókürtét, de ahányszor kiejtettem a számon egy-egy szótagot -mint mondandóm kezdetét- újabb strófát nyitott, immáron ismét egy vagy egy tucat izévelmibenmérikahangerőt decibellel??? hangosabban és hergeltebb állapotban okádta rám az "Én nem vagyok rasszista, de..." kezdetű s refrénű zsoltárját -már ha abban van refrén, hát tudok én ilyet??? cccc- én ott álltam, s mivel a kilincsen megtámaszkodhattam, másik kezemmel meg a mankómmal háromszögelhetem ki magam, így még nem veszélyeztetett a felborulás, úgyhogy türelmesen, mosolyogva vártam, hogy mi lesz... nos, ugye a mosolyomat nem kell illusztrálnom... ahogy erőltetnem sem kell soha. Évekig egyáltalán nem tudtam szabályozni az érzelmek egyértelmű kiütközését az arcomon, ma pedig már -höhö, ma, vagy 10 éve- nem is akarom, tehát fölényes türelemmel mosolyogtam.
  Akkor markoltam erősebben a kilincset,mikor elhangzott a következő "érv":
  -Én határőr voltam!- s hatásszünet,mélyen szemembe nézett, vagyis asszem, mert a meg a zén hemügénk is útjában állt szúrós tekintetének, majd kisvártatva, folytatta-Úgyhogy én tudom! A határ azért van! De a migráns állattya csak átjön és menne ahova akar! Én mindet lelőném, azonnal!
  Itten már felemeltem addig várakozón félig lehajtott s mosolyomtól nehéz fejem, s már nem a követ bámultam, hanem okos embert ott előttem, ki épp csak nem okádott indulatában... mert folyamatosan hergelte magát továbbra is.
  -Ide akarják behozni a nem keresztény világukat! Szíriából!
  -Háború elől??? Esetleg...?- néha magamat is meglepem, mennyire de mennyire türelmes vagyok a menthetetlenekkel szemben is... persze lehet, többnyire azokkal.... bakker...
  -Ööö... de Pakisztánban nincs háború....-tromfolt azonnal éleseszűke.
  -Jah, az éhínség az nem ok, igaz, hogy csak egyet mondjak... s tudja mit? ...

-...Olvasson kicsit utána a dolognak aztán pofázzon! És baromira sajnálom, hogy azt hittem megtaláltam a szervizt ahová hozhatom a gépem, ha bajom van vele. Üdv!

Furcsálltam, hogy nem szólt semmit... nem folytattam volna, de ez ritka reakciótlnaság, mert hasonló esetben még nem kussolt be senki. Bár tény, mondom, én befejeztem, de asszem meglepődött szaki. Mert tán azt hitte, rokonlélekre, hasonnácira talált.
  Mellesleg aztán, hogy benézhetett a gépembe s még a jelszó sem egyeztethető össze a kirekesztő elvekkel, bár tény, hogy ennek felismeréséhez szükségeltetik némi lexikális tudás... netán irodalmi műveltség, így még meglepőbb ha engem potenciális nácinak kezel. Hát,spongyát rá.
  Hergeld csak magad, kedves szaki! Ha ennyire vagy képes, ez legyen a legnagyobb örömed idén, rendben?

Még jó, hogy nem akkor derült ez ki, mikor ott hagytam szép, okos, kedves hp630-amat. Egy mázlista vagyok!!!

2016.05.04., 13:35
  ~~DISCUSSION~~

hp630 kirekesztés menekült náci pc talema

leloni_mindet

ZanzaKÉZFOGÓ - megint