Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Légcsavar


  Ez nem is igazán illik a 'Mit jelent nekem' sorba, de mindenképpen említésre méltó, tehát idekerül. (Merthogy ez egy énblog a javából.:)

A 10%-omban tartottam egy ideje ezt a filmet, persze nem emlékeztem a konkrét okra, amiért a mindenképpen megnézendõk közé tettem, de az biztos pontként élt, hogy látnom kell. Most megvan, itt van a fiókban, és már meg is néztem.

Tehát, úgy ültem le, hogy csak annyit tudtam errõl, hogy Jodie Foster a fõszereplõ benne, és nekem látnom kell.

Az eleje akár egy sima másodkategóriás trillert is sejtethetne, de kicsit többet várva maradtam a fotelban, annál is inkább, hogy ez a tyúk, már a bárányok közötti csendben is olyan hangulatban sétált, ami nekem nagyon bejött, szóval, türelmesen vártam.

Aztán felébredt a hosszú repülõút közbeni szendergésébõl.

Na, innentõl már nem volt kérdés, hogy hová is tartozik nálam ez a film. Ide. :)

...és folyamatosan dübörgött a fejemben a kérdés: "Mi van?" Mindenki normális, és Jodie a hülye (meg én)? Vagy mindenki hülye, a látszattal ellentétben, s csak õ -meg persze én- a normális??

Az a kép, amikor a kislány látszik... (azt nem találtam meg, kár, szinte elementáris erõvel hatott rám, ahogy ott alszik, összegömbölyödve...)

Aztán a végén az éteri magasságokból visszakecmereg a film a valóság trilleres, zsarolós, alaposan és aljasan kitervelt világába. De már meg sem közelíti a 'B', 'C' kategóriát.

Ha triller, hát akkor az.

De milyen jó kis film!!

 

""

 

 

Cikkek a filmrõl:

http://www.fangoria.hu/kritika/film/3.htm

http://www.sg.hu/cikkek/40432

http://www.moziplussz.hu/film.php?id=1089

...és a Légcsavar hivatalos honlapja:

http://video.movies.go.com/flightplan/

 

 


  2006-07-09
  ~~DISCUSSION~~
film légcsavar talema

legcsavar

Moszkva térÁrvíz