Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Hullik a hajam


  

Meg a sok elfáradt levél... mert ugye, õsz van. Bakker.

Egy ideje észrevettem, hogy valami nem oké. Új életem elején, mikor még szó szerint ágyhoz voltam kötve és naponta teherautónyi gyógyszert szedtem, s folyamatosan kaptam infúzióban, injekcióban azokat, én egyre jobban lettem, a hajam viszont egyre rosszabbul... vagyis nem is lett.
Egy szakaszon teljes egészében megszûnt létezni, ma is megvan az eredetileg 3x6-7 centis tarkopasz terület emléke, mely az idõ múlásával már nem tökéletes jégpálya, de mégsem olyan, mint a fejem többi részén. (A memóriám hasonlóképp rekonstruálódott: már nem jégmezõ, melyen egyetlen kiszögellés van, de nem is egy buján benõtt dzsungel.)
Majd mikor már fel tudtam emelni a fejem, sõt, oldalt is fordultam az ágyban (ehhez mindösszesen másfél évre volt szükségem, menni már tudtam, de oldalamon feküdni másfél éven át nem), s kevesebb majd már semennyi gyógyszert szedtem, elkezdett újra gatyába rázódni a hajam is.
Megállt az a nem túl kellemes folyamat, hogy mikor felkeltem az ágyból, a párna mintáját eltakarta a rajta maradó rengeteg hajszál, s a zuhanyozásnál a tálca szûrõjébõl marékszámra kellett -nem túl jó érzésekkel- kidobálni az abban összegyûlt vörösesbarna gubancot (de inkább elvégeztem én ezt -már, ha le tudtam hajolni-, mint a lefolyót fulladásra ítéljem).
Vagyis újra rögzültek, s stabilan tartották magukat fejemen a hajszálak. Kezdett újra olyan lenni, mint valaha volt. Ha már más soha már, legalább ez.

De most megint az van, hogy elég a hajkefével közelítenem a fejkemhez és szatyorszám menekülnek a hajszálak.

Öregszem?
Igen.
De ettõl még nem kellene meg is kopaszodnom!


/kép innen/

A barátnõm azt mondja, hogy szedjek C vitamint. OK.
Egyéb ötlet?

Azon kívül, hogy vegyek szebbnél szebb kalapokat...


  2009-10-18
  ~~DISCUSSION~~
hajhullás talema

hullik_a_hajam

Mazochista vagyokNigella - az élelmiszerpornó királynõje - Ildikének