Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Hangszál eltávolítás - ha zavar a kutyaugatás


  

Az állatkínzás büntetendõ.
Ezt viszont egyesek nem sorolják oda.

Azzal együtt, hogy nem promotálni akarom ezt a magát klinikának nevezõ helyet, mégis ide kell tennem ezt:

Hangszál eltávolítás kutyánál
Ritkán elõfordul, hogy a kutya az ugatásával a környezetét zavarja. Ha már az állat végleges elaltatása, vagy a hangszálainak eltávolítása között kell választani, inkább a mûtétet javasoljuk.










(A cím megvan nálam, de nem egy nagy kaland ráakadni.)

Miközben arra gondolok, hogy ha zavar a kutyaugatás, akkor minek a kutya, az is eszembe jut, hogy vajon miért vállal ekkora macerát, költséget valaki olyanért, ami láthatóan útjában van csak?

Egy cikk errõl, és én meg vagyok döbbenve. Ez nekem ismét a Taigetoszt juttatja eszembe, azzal a kicsiny különbséggel, hogy ez talán annyiban durvább is, hogy itt még azt az illúziót sem hagyja meg a "gazdi", miszerint ha elpusztul, az az õ baja, hiszen itt tökéletesen az õ döntésén múlik minden, tehát még az sem marad meg, mint annak idején (a legenda szerint) a sérült, idõs, betegnek, hogy ha fenn tudja tartani magát a pusztában, tegye, akkor élhet, de ha nem, akkor pusztulásra van ítélve, de onnantól ez már az õ felelõssége... a közösség mossa kezeit....
Itt, senki nem mos semmit. Humanoid eldönti, hogy kutya túl sokat ugat, pénztárca elõ, telefon felemel, idõpont lebeszél, "állatorvos" mût, eb felébred...

S a TV2 riportjának az utolsó mondata fogott meg igazán mely valahogy így szólt: "A kutya nem érez fájdalmat -mondják a szakértõk legalábbis- és meglepõdni is csak akkor fog, mikor az elsõ ugatásra kerülne a sor."



Õ Amper. És sokszor ugat, sõt, néha szatyorrá lényegül, néha szétszed mindent, s néha, mikor ülök a konyhában és békésen kávéznék barátnéimmal, odajön és mi nem merünk a szemébe nézni, nehogy belekezdjen valami mondókába és baromira röhögünk magunkon... de eszembe nem jutna ilyet tenni, és nem azért mert Am/, Am/, mert õ Csaba kutyája, mert õ a családunk tagja, hanem szimplán azért nem, mert ez embertelen!


  2010-07-29
  ~~DISCUSSION~~
állatkínzás amper talema

hangszal_eltavolitas_ha_zavar_a_kutyaugatas_6

Hangszál eltávolítás - ha zavar a kutyaugatásAz antropomorf kenyér