Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Felejthetetlen


  

Van egy ilyen címû sorozat az AXN-en mainapság (bár a doki nekem doki marad a Kés/alatt-ból... hüpp), s ez tökéletes most a jelen regémhez.

A hétvégén Esztergomban voltam, ahol is ádventi koncerten jártam
, majd utaztam haza, ahogy ott is írtam, felszerelkezve egy remek adag lekváros kiflivel. Ami azóta sem hagy békén az az utam elsõ etapjához kötõdik, jelesül az Egom-Bp viszonylathoz.
A történés a következõ volt, én szokásommal ellentétben az utolsó pillanatban küzdöttem fel magam a buszra, mert a fuvarosom annyira kiszámolta a csatlakozást, hogy ihaj, de legalább nem fagyoskodtam a megállóban -mert az egomi pályaudvar pont annyira lepukkant mint az egész nagyon is jobb sorsra érdemes  s jelenleg siralmas állapotú szülõvárosom-, így már nemhogy a sérültek helye, de más szabad hely sem nagyon volt, így odatolakodtam valaki mellé a bõrönddel, a sok helyet foglaló lábammal, mankómmal, s mindketten vastag kabátban, így remekül elhelyezkedtünk s már indultunk is.
Ahogy felszálltam, naná, nem volt elõkészítve sem pénz sem a kártyám, mert a zsebembõl könnyen kieshet, s ha a százas lesz hajléktalané, ám legyen, de a kártyám érték, nagyon is, azt iszonyúan sajnálnám, így nem szedem elõ, csak ha már ott vagyok, ám most rohannom kellett az autótól, így nem volt idõm elõkészíteni, vagyis a sofõrakvárium elõtt szobrozva kotortam elõ a dolgaim.
Addig nem adta ki a jegyet a sofõr, amíg meg nem nézte s el nem olvasta a kártyámat. Ebbõl láttam, hogy ez az ember nagyon lelkiismeretes, kérdeztem is, hogy a személyimet is elõvegyem-e, mert azt nem kötelezõ felmutatni az utazási kártyához minden alkalommal, de tudom, hogy kérhetõ, hiszen a kártya nem fényképes, csak adatok vannak rajta, ám nem kérte (pedig az már igazán nem lett volna macera, hisz szomszédok õk ketten a tárcámban. No, mindegy. Szóval, megkaptam a jegyem, megkerestem a helyem, letelepedtem, szokásos körök: lábam elhelyez, telefon rádióra állít, utazásra kész vagyok.
Ahogy végigértem ezen szertartáson mentünk is.

Mondom, tele volt a csuklós busz, álltak is nem egyen.
Én hallgattam a rádiót, s egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy nem megyünk, pedig se megálló, se lámpa, se semmi...
Én a menetiránynak háttal ültem, így csak elõbb hallottam, amint valaki kiabál. Kivettem a rádióvéget a fülembõl és figyelni kezdtem, gondoltam, valami baj van. elterelés vagy valami hasonlóképpen engem heveny lábrázásra sarkalló esemény, de nem.
Csak hallottam, mert kabátom és XXXXL méreteim nem engedtek hátrafordulnom ültömben -no meg helyre legózott, bõrönddel kidekázott formábva rendezett lábam sem-, hogy a sofõr az akváriumûból kedves, de határozott hangon elbõdül:

- A srác, aki kesztölci elágig vett diákjegyet vagy vegyen kiegészítõ jegyet vagy most szálljon le!

Némmá mondom!
Elõbb nem is igazán értettem, mert az rögtön leesett, hogy ez csak akkor lehet, ha a sofõr emlékszik rá, hogy valaki meddig vett jegyet s arra is -pláne-, hogy az a valaki ott, ahool a jegyvásárlás okán kellett volna, nem szállt le.
Szóval nem értettem, hogy ez most komoly? Csak ültem, oszt néztem ki a fejembõl...
Percek teltek el némán, majd a sofõr elõbújt... hátrasétált és már közben mondta:

- A kesztölci elágot elhagytuk, tudom, hogy addig szól a jegyed, úgyhogy vagy vegyél kiegészítõt vagy szállj le most!
Sétált hátra, az ajtók végig nyitva a buszon, nem nézett senkire, csak mondta, majd visszaballagott a helyére, s hozzátette:

- Én ráérek. Gondolod az utasok is?

Ekkor egy fiatalember jött elõre, és már közben mondta:
- Rám gondolt? Nekem beszélt? Nekem Vörösvárig szól a jegyem!
Ahogy odaért, mondta neki a sofõr, hogy nem róla van szó, üljön vissza, majd ismét hangosabban:

- Engem többet nem büntetnek meg! Úgyhogy vagy gyere ide, mondd, hogy bocs, nincs pénzem, de szeretnék továbbutazni, akkor meghívlak a saját pénzembõl, vagy szállj le!

Újabb csend cirka fél percig.

Majd a hátsó ajtón leugrott egy srác.

Egy szó se hangzott el több, ajtók becsuk, busz indul tovább.

Riszpekt. Totális riszpekt.
Azért is, mert így emlékezett, s azért nem kevésbé, ahogy intézte a dolgot.





A memória ugye, nem az erõsségem, s ezen a szinten nem is volt soha.
Hûûû...


  2011-12-08
  ~~DISCUSSION~~
buszsofõr memória talema

felejthetetlen

Töröltek"A fidesz fejlõdõképes."