Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




...és még komolyabb


  

Súlyos vérhiány van, még súlyosabb, mint azt elsõ blikkre hittem, s ez nem jó hír.
Általában sem az, de most konkrétan nekem, kifejezetten rossz. Két hete a VÉRELLÁTÓBAN VOLTAM, majd el is indítottam -illetve Hármaska járt élen ebben- a donor keresést. Akadt is néhány ember -akiknek nem gyõzöm megköszönni ezt-, s adtak a nevemre jóváírandó vért, majd ma reggel mentem a Jánosba az Aneszteziológiai Ambulanciára mûtét elõtti egyeztetésre.

10:20-ra volt idõpontom, de már 8 elõtt ott ültem a folyosón, mert a szállító szolgálat csak így tudott felvinni -tehát vagy fél 7-kor indulok, vagy nem megyek, mert egymagam nem tudok eljutni oda-, s fél 10 felé be is hívtak.
Vittem minden papírom, újakat is és régieket is, doktornõ átolvasta mindet -széles mosollyal konstatált néhány örömteli eseményt, mármint halálos közjátékot, sérülés-együttest, melyekbõl láthatóan kicibáltak, s ennek örültünk-, majd megbeszéltük a vért -aminek szintén utánanézett a dokumentációmban, s hümmögött egy sort.
Azt mondta, nem megoldható a mûtét úgy, ahogy most ki van írva, tehát 20-án befekvés, 21-én reggel mûtét, mert nekem a friss irreguláris ellenanyagszûrés eredménye szerint már két alfaktor is különleges -tehát nemhogy az az egy is valami anomália miatt lett volna, ami a 2003-as eredményen volt látható, hanem azóta lett még egy-, és ennyi idõ alatt már a saját vér levétel sem lehetséges, mert nagyon vérszegény lennék a mûtétig, s akkor meg azért halasztódna, tehát az egyetlen út a "nagyon választott vér" -ezt többször is így, ezekkel a szavakkal hangsúlyozta doktornõ- ami nem megy olyan egyszerûen. Tekintve, hogy négynapos ünnep után lesz a mûtét.
Azt mondta, ír ajánlást a háziorvosomnak, hogy spec vérhígítót írjon ki nekem, s kezdjem el hasbadöfködni vele magam, valamint hasonlóképp Tanár úrnak néhány szívhez szóló sort, miszerint a befekvést szervezze át nekem. Ezen a ponton rákérdeztem a belsõ szállításra, mert a szolgálat járta a várost s csak ha végeztem jöttek értem, így lemenni az ortopédiára egyedül nekem esélytelen volt, de kiderült a Jánosban -ahogy semmilyen diéta sincs, mert erre is rákérdeztem a lymphoedema okán- a szállítás sem megoldott, így doktornõ felhívta Tanár urat s megbeszélte vele a macerám.
Tehát kicsit -csak egy pöttyet- megint módosult a dolog, mert nem 20-án este fekszem be, hanem 21-én reggel 7- negyed 8-ra kell ott lennem, s nem 21-én, hanem 22-én délelõtt lesz a mûtét.
Vér meg nincs.
Súlyos vérhiány dúl most az országban, ezért most is nyomatékosan megkért a doktornõ is -pláne látva a macerásságom alfaktorilag- s tekintve a jelen A+ kifejezett hiányt mutató voltát, hogy amennyi embert csak tudok vegyek rá, hogy menjen el vért adni, bármilyen vércsoporttal, bármilyen faktorral, de ha lehet a nevemre s ezzel nõ a mûtétem esélye.

Tehát, ismét:

"...
választott vérrel megoldható a dolog, így kérjek meg minden embert akit elérek, s aki mozog, s van lelke hozzá és nem okoz gondot neki -ezt én teszem hozzá-, menjen el a következõ címre:

Közép-magyarországi Regionális Vérellátó Központ
Cím: 1113 Budapest, Karolina út 19-21.
Telefon: +36 1 372 4200, +36 80 324 244
Véradási idõpont:
Hétköznap: 7.00-19.00



A feltüntetett idõpontokban és ha tud, IRÁNYÍTOTT VÉRADÁS keretében adjon le vért, a nevemre, az adataim feltüntetésével. (Ezeket magánban köszönettel megadom, annak aki hajlandó erre.)
Elsõsorban A+ vér kell, hiszen az én vércsoportom ez, de mivel választott készítmény kell nekem, így bárki adhat, bármilyen vércsoporttal, faktorral, s úgy rakják össze a számomra kellõ pakkot.
"

Szóval, emilben kérdés, én küldöm adataim, s óriási köszönetem is mellé a felajánlott bármilyen vércsoportú vérért!

Holnap háziorvos, s estétõl fragminutód -a nevére nem emlékszem, de megkérdeztem, ez valami fragmin-klón, amit én évekig kaptam/adtam magamnak-, pénteken pedig Tanár úr, utolsó egyeztetés a mûtét elõtt.

Hazafelé elaludtam a kisbuszban, olyan fáradt voltam, aztán itthon is aludtam vagy három órát, de legalább közeledem a mûtéthez, illetve az azutáni fájdalommentes, nyugis idõszakhoz.


  2013-08-13
  ~~DISCUSSION~~
jános kórház mûtét talema tep vér

es_meg_komolyabb

A gyûlölet - La haine; 1995. - másodmegjelenés itt2. TEP