Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Egy óvatos kérdés...


  ... mert a vezérhangya, amelyik itten él, már megint elindult...

Ugyan csak fél füllel, de hallgattam a Tényeket. Szó volt a villamos mizériáról, hogy ugyebár egy rakás pénzért felújították/felújítják a megállókat, új kocsikat vettek/vesznek, s ennek a beruházásnak az egyik legfõbb célja a mozgáskorlátozottak (mi, rokik:) életének, közlekedésének megkönnyítése. Mert ugye, a "hagyományos", megszokott megállók, villamosok nem használhatók még annak sem, aki mondjuk 2 mankóval jár, pláne járókerettel, s nem beszélve a kerekesszékesekrõl.

A hírhez kapcsolódó cikk: http://www.tv2.hu/tenyek/cikk/130207/

 Csak egy csendes, hozzá nem értésemmel tökéletesen tisztában lévõen feltett, óvatos kérdés:

A megállónak csak bizonyos szakaszát, néhány méteren át, nem lehetne megemelni azzal az ominózus 7 centivel, ami szükséges lenne ahhoz, hogy a roki a székével, idegentõl való segítség kérése nélkül fel tudjon szállni??

 

Mert az indok az említett szintkülönbségre a kocsi alá csúsztatandó "izé", aminek segítségével fel tudják emelni szükség esetén a szerelvényt.

Ha úgy oldanák meg, ahogy én (buta, 10% aggyal mûködõ rokinyugdíjas) gondolom, akkor a kecske is jóllakna (a roki fel s le tudna közlekedni EGYEDÜL -igaz, csak a mondjuk sárgával felfestett x méteren- a villamosra/ról) s a káposzta is megmaradna (az összes többi x méteren megmaradna a lehetõsége a saru beillesztésének).

 

Vagy megint hülyetyúk vagyok? 

  


  2006-06-03
  ~~DISCUSSION~~
nemelehetnee rokiság talema

egy_ovatos_kerdes_1

Döme és KoziEgy óvatos kérdés...