Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Egy, csak egy maradhat! - Jobbik hitvallás


  

Meghallgattam, majd kijegyzeteltem Vona Gábor ünnepi beszédét.

Azóta meg nézek ki a fejembõl és elemezgetem a mondatait.

Az egyik roki listán kaptam a linket, ahol aztán megnéztem a beszédet.
Majd pihentettem a dolgot magamban, de lehet ennek a következménye volt, hogy ma meddõ s méltatlan vitába keveredtem egy csendes rajongómmal, ki csalódott bennem... lehet, ha nem látom ezt a videót, nem megyek bele a stilisztikai vitába, sõt, lehet, ha Nagyi sárga és csilingel, akkor õ nem nagymama, hanem villamos a körúton...

Aztá újra nekifutottam, majd ismét, mert akkor már jegyzeteltem is.
Íme az általam említésreméltónak tartott, s mindenképpen ütõsnek szánt elemek:

„A Jobbik nem a harmadik, nem a második... az ország jelenlegi helyzetében nem vagyunk hajlandóak más célt kitûzni, csak a gyõzelmet! Gyõzni akarunk és gyõzni fogunk!” Hatalmas és dicséretes önbizalomra vall ez a mondat. Egy megmérettetésnek nem is érdemes más ambíciókkal nekimenni.

"A gyõzelem után pedig nem maszatolni, nem mellébeszélni, nem hazudozni, nem lufikat fújni mit az eddigiek... hanem rendbe fogjuk teni Magyarországot!" Ismét egy mondat, mely valóban megmozgathat tömegeket.

"Egyedül a Jobbik felelõs nekdtek, önöknek….és ezért gyakorlatilag ellenünk a nagykoalíció összeállt, a FIDESZ-nek és az MSZP-nek már a Jobbikk a legfontosabb ellensége." Ellenségkép? Nem hiszem, hogy ez az lenne, erre sokkal inkább más, sorok közé rejtett utalások vonatkoznak, ez "csak" a pillanatnyi mumus felvázolása.

"Jön a jobboik és áprilistól borítja a bilit…tudják, h a jobbik országgyûlésbe jutása majd nem azt jelenti, hogy eggyel több párt lesz, hanem néhány hónap múlva azt fogja jelenteni, hogy néggyel kevesebb…." Hogy is? És onnantól mi lesz? Kommunizmus? Mert ugye az egypártrendszer mintha arra hajazna. S az kinek is lesz jó? A magyaroknak?* 

"Eltöröljük a mentelmi jogot, a politikusok által elkövetett bûncselekményekre dupla büntetést fogunk kiszabni…" Az ötlet elsõ hallásra jó. Majd kéretik elgondolkodni azon, hogy mennyit kell járnia bíróságra annak a képviselõnek,. aki ilyen-olyan csoportok érdekeivel szemben politizál s feszt feljelentgetik. Csak egy csendes gondolat.

"A Jobbik kormány…" Hát, nem kispálya. Ez már döfi, kérem szépen!!

S egy elõrejelzés bõ egy évnyi távlatba:


"2011 májusa, napsütés, gyenge szellõ lengedez és a rónán feltûnik egy német állampolgár akit a történet kedvéért, most csak hívjunk Salamonnak… Salamon földet akar venni... hát akkor van néhány feltételünk
az elsõ feltétel, Sali, hogy igazold, h 10 éve magyarországon élsz…és 10 éve mezõgazdaságból is élsz
Nem Sukoró nem Páty környékén bújtál elõ a bokorból hanem a mezõgazdaság a hivatásod, igazold azt, hogy a Rigó utcában gárdista nyelvvizsga biztosok elõtt letettél egy felsõfokú magyar nyelvvizsgát; végezz el egy mezõgazdasági fõiskolát, melynek a vizsgaszabályzatát még kitaláljuk. A beugrókérdés már megvan, sorold fel az Árpádházi királyokat, évszámmal egy perc alatt, visszafelé és ha mindezzel megvagy, akkor menj fel a köztársasági palotába Dr. Morvai Krisztina vár ott rád akinek két pecsétje van.
Magunkfajta és magukfajta.
És majd eldönti, hogy melyikhez tartozol…

bennünket csak egy dolog érdekel: mit fogtok szólni ti, mit fognak szólni önök, mit fognak szólni a magyar emberek
." Ez itt a leglassabban emészthetõ része az egésznek. Legalábbis számomra. Érthetõ, hogy mit mond? Hol van már Viktor király felsejlõ árnya!! Ugyan! Hiszen itt van a  megoldás minden vélt vagy valós bajunkra.

* Ugye érthetõ, hogy kinek? Akire Dr. Morvai Krisztina ráüti az õ pecsétjét.


Megjegyzem, azt is mondja, csak ezt nem írtam ki betû szerint, hogy mind4enki megkapja ami jár neki. Ki ezt, ki azt. Van aki segítséget, tehát valóban a sérültek kérdését szívén viseli ez a párt.
De engem azóta sem hívtak. Még várok, addig is ezen gondolkodom.


  2010-03-18
  ~~DISCUSSION~~
jobbik politika talema

egy_csak_egy_maradhat_jobbik_hitvallas

Éjszakáim – Tabu II.Itt a tavasz!