Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Csak továbbadom


  

Mert én rám is csak úgy ragadt. Jobban mondva a lényeget meg kellett kérdeznem, de még ez sem igaz, mert jócskán volt, amit önszántából írta meg nekem valaki(k), aki(k) nem bírták nézni veszett szenvedésem...

Lajoska, kinek neve éppúgy, mint bárki másnak elmesél mindent... :), azt mondja -Keloid kartársnõvel egyetemben-, hogy szívesen meghallgatja tõlem ... ehhh... szóval, tõlem, hogy mégis hogyan lehet ezzel a remek -egyébként tényleg remek, mert érdekes mód más blogportálokon valóban remekül mûködõ- szerkesztõ felülettel megtenni, hogy a bevitt szöveg úgy nézzen ki, ahogy az egyszerû, mezei, nem pc-guru, "csak" némi közléskényszerrel sújtott s idõvel megáldott felhasználó is boldoguljon.

A fent megtett linkelés... mely nem linkelés, hanem komoly tudás eredménye.... nem röhög!! mondom, nem röhög!!... szóval: van ugye, egy kiválasztott oldal, melyet a megnyitott blogszerkesztõt mutató oldal mellett új lapon kezdünk, ez lesz az, amit a szövegbe akarok illeszteni, de nem beszúrt teljes ezersok karakterbõl álló, http:// kezdetû címsor formájában, hanem szépen, okosan, kecsesen a szöveg betûivel mintegy fedetten, de élõ hivatkozásként. Nos, annak a címsorát kimásoljuk a ctrl+c billentyû-kombinációval, majd megyek vissza a közben is élõ szerkibe. Ott írom a szöveget, nem spórolva akár a hangulatelemekkel is :), majd, mikor opaértem a kellõ pontra, ahol van az a szó, illetve szövegrész, ahol alá akarom tenni a hivatkozást, azt a szót -vagy azt a szakaszt- kijelölöm -felnyíl+balegérgomb+visszafelémozgatás- majd rákatt a szerki kezelõ felületében, tehát itt fenn a szövegdoboz feletti gombos sávban a kék földgömb, alatta a láncszemek, vagy inkább végtelen (fekvõnyolcas) ikonnal ellátott gombra, ekkor elõugrik egy ablak (ehhh... nocsak egy window...:), melynek neve a keresztségben: Hivatkozás tulajdonságai.
Nos, ezen alkalmatossághoz hozzá nem nyúlok, mert ugye bízom -velem ellentétben- okos szerkiszerkesztõ urakban és hölgyekben, hogy a rajta lévõ legördülõ listák elsõ, azaz "rögzített" opciójaként a nekem kellõt tették be -s lám, ez így is van- s csak az üres "Webcím" felcímmel ellátott üres sávba másolom -ctrl+v billkomb-bal-z imént vett hosszú, http:// elejû címet.
Majd ha ez megvan, akkor megnyomom ottan a "Rendben" gombot, s lám, legyen meg az én akaratom, ottan van és úgy, ahogy köll a link, mely nagyon is komoly. És mûxik!
Na, nem a szerkiben, ott legfeljebb kipróbálni lehetne, de én ezt sem szoktam, mert csak ha már kitettem, akkor nézem át az egészet, s ellenõrzöm, hoyg amit tettem, azt eredményezte-e amit szándékoztam.

Ezt a tudást is több embernek köszönhetem, a felsorlásom nem teljes, de akkor is: Merkoffó, Marlington, de legfõképp és leges legfõképp Fura Péter. Köszönöm.

Aztán van az, mikor az ember kommentben akar hivatkozást írni. Valaha -nem, tik gyármekek nem is emlékezhettek azokra a múltba veszõ idõkre, mikor a néni már réges rég nyomta a billentyûket a téren...:)- volt még rá lehetõség, hogy így, a hozzászólásban is szöveg alá rejtve jelensójen meg a link, tehát nem címsorként, hanem élõ szövegrészként, de ma már a tér nagyhatalmú és minket semmibevevõ gazdái szellemében ezt nem várhatjuk el, így már csak maximált karakterszámú linket fogad be mûködõ hivatkozásként a kommentdoboz. De sebaj, majd akkor sütünk neki bárányt!! (Öööö... ez most nem volt érthetõ? Hmmm... nekem az... a Bazi nagy görög lagzi egy jelenete ugrott be... :)
Erre a megoldás -már nem a vega võlegényre a báránysült-, a link, mely akár több sor hosszúságú is lehet lerövidítése, majd az eredmény beillesztése a szövegbe.
Vagyis: a találatok például a fenti filmre a youtube-on, kiadnak egy ilyet, ni http://www.youtube.com/results?search_query=bazi+nagy+g%C3%B6r%C3%B6g+lagzi+majd+esz%C3%BCnk+b%C3%A1r%C3%A1nyt&aq=f
Ráadásul ez itt így, a végtelen megnyomása nélkül (vagyis a fentebb ecsetelt lépéssor végigaraszolása nélkül csak egy krixkraxokkal teli izé, ám ebbõl, ehun, ni, tudok ilyet csinálni:
http://href.hu/x/evrl.
Na, eztet már szereti a kommentdoboz is, nem felezi el, nem vágja le a végét, nem töri hatfelé, és mûködik. A menet nem egy nagy kaland, értelemszerûen a hosszú macerát az "Ide rakd a címet" utáni üres sorba illesztem -mondom, vagy ctrl+v-vel, vagy jobbgomb majd beillesztés opcióval- utána pedig a kékmezõs "Gyerünk!" parancsgomb megnyomásával útjára indítom a fogyókúrát.
Oh, be szép a világ.

Ennek szellemében, ha egyéb kérdésed van, válassz engem!! :)



Ja, és betûméret. Az nem mentség, hogy "de én wordben írok". Onnan is muszáj átmásolni ide, s a szerkesztés, a szövegkép szerkesztése nem maradhat el. Kijelölöm itt a szerkiben a bemásolt kész -szövegezésileg s nem formailag kész- bejegyzést, kijelölöm, s a betûformátumot a fenti "Betûtípus" nevezetû kettõ legördülõben változtatom. Tapasztalat kell hozzá, hogy melyik a jó. Ugyanígy a vastagítás, a szín, ilyesmi.
Néhány próbát megér.

Én nem vagyok okos, hozzáértõ meg pláne nem, de kekec az tuti, és ha valami nem megy, azt elfogadom és keresek más utat, de ha megy, csak én vagyok gergya hozzá, akor tökölök vele addig, amíg legalább egy minimális szinten elérem azt, ahol már mondhatom, ige, ez valami olyasmi, amit szeretnék.
Na, ehun van.

Mondom, nem röhög! Értve?!



  2011-03-22
  ~~DISCUSSION~~
nece ööö talema továbbképzés

csak_tovabbadom

Ezt nem bírom kihagyniBig Brother - avagy, füröggyé le! de akkor, amikor én mondom!!