Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Cafat


  

Azonnal mennem kell, mert jelenésem van ismét, újfent, mert nekem nem elég az ingyenélõ nyugdíjasok henyélõ élete.

Most éppen Degas-tól Picassóig fogok nézelõdni, de errõl majd késõbb. A lényeg, hogy fel kell jutnom Pestig, a Népliget buszvégig, ahol is kedves, okos, szép bloggerina, Luciferina összeszed és megyünk együtt a képek élvezetéig. S teszem ezt majd busszal, ugye, hiszen vonattal nem vagyok képes utazni (hacsak nem a kis piros, de mávék nem tartják már számon, hogy melyik járat milyen színû, így elõre nem lehet tudni, lutrihoz meg öreg vagyok már), autóm meg nem van.
S ingyenélõ nyugdíjas lévén -amint azt már mondtam- egy sor kedvezményre vagyok jogosult. Ezek egyike az utazási kedvezmény, amit minden év február végén szoktam megkapni, s következõ év március végéig érvényes. Egy papír, melyen számozott karikák jelzik a pecsétek s dátumok helyét, melyekkel jelzik, mikor használtam el egy-egy lehetõséget.
Na, ezzel szoktam utazni, amíg tart. Mert már nagyon fürge vagyok, utazgatok feszt, jövök-megyek, úgyhogy nyár végére rendre elfogynak a likak rajta, de addig is 50 netán 90%-kal kevesebbet fizetek egy-egy úton. S ez mondjuk egy Batta Esztergom távon tetemes összeget jelent. Most megjött már az új, így ma is ezzel akartam menni, de néhány napja nem találom a szelvényem.
Tulajdonképpen meg is békéltem, ha elhagytam hát elhagytam, bakker, ez van. Most öltöztem és belenyúlok a nadrágom zsebébe, s lám, egy cafat akad a kezembe.

Bakker! Hát nem kimostam a gyakorlatilag szûz vagy majdnem szûz (vagy olyan nincs is, hogy majdnem szûz? ehhhh.... kötexik csak megint az a nem is létezõ eszem....) szelvényt?!
Most itt állok egy tized méretûre ázott cafatokban lógó papírkával....

De most szaladok, mert ettõl még ingyenélõ nyugdíjas vagyok és meg kell néznem, hogy a Boticelli óta felpumpálták-e a Szépmûvészetiben a kerekesszék kerekét, vagy megint erõpróba lesz a kiállításon való végigmenetel (de így még mindig jobb, mintha gyalog kellene végigmennem, mert úgy aztán tuti-fúró-kukker, hogy nem bírnám csak max a feléig...).
Kölcsön kértem Ketteske szelvényét, mert azt gyám és gyámolt megosztva használhatja. Na. Most szaladok.
Picasso és nem utolsósorban Luci' nem vár.


  2010-04-01
  ~~DISCUSSION~~
méreg talema

cafat

55Utolsó aktus a Földön