Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Boka


  

Nem, ki kell ábrándítsalak, nem BOKA, hanem BOKA. Egészen pontosan bokám.
Meg térdem.
Na.

Történt, hogy ugye néhány éve meguntam a balomon járni feszt, s kénytelen-kelletlen a jobbomat terheltem azóta .amely oldalam ezt baromira kikéri magának folyamatosan, egészen majd 10 hónappal ezelõttig, mikor is már ismét használhatóvá lett majdnem TEPéletessé tett balcsípõm is (ugyi)

Ám, ez az összesen kb három, vagy tán van már több is ennél, év eléggé leamortizálta az ügyes-okos-szép-erõs, de addig is ölíg nyomorult jobb oldalam. Melyen már eddig is legóztak vagy három tucatszor -ebbõl kéttucatnyi kis beavatkozás volt, hiszen csak a cirka kéttenyérnyi lágyrész-hiányon próbálta Fazekas doki és a team pótolni a bõrt, de ezt énmakacsságom nem nagyon tûrte, úgyhogy kétnaponta ismételni kellett...-, szóval, a mostani helyzet valószínûleg, illetve tuti-fúró-kukker, egy lefelé tartó spirálból egyenesen következõ -ha már képzavar, legyen kövér... ugye...- állapot. Ami pontosan az, hogy van nekem a jobb bokám, amit szintén mûtöttek -asszem- kétszer, és van a térdem, amit szintén -asszem- négyszer és ezek idõnként mindig fájtak, de a terheléstõl az utóbbi idõben rémálommá vált a helyzet.

Gyógytornászom, Edit, a bokámat, lábfejemet lazítja fáradhatatlanul évek óta, s Õ érzi is az állapotokat így, amint igazgatja az ízületet a gyakorlatok közben. Meg neki sorolom folyton az aktuális bajaimat, persze. S mondjuk egy éve jött ehhez a jobb térdem, amolyan instabilitásérzéssel, a folyamatosan tompán jelenlévõ fájdalom -s idõnként, mikor úgy érzem, ugragugrál ott valami cucc, aminek helyén kellene maradnia pedig- mellé, s ilyenkor sikoltozó KÍN-t generálva ott. 
Nos, mostanra eluntam a banánt, mert kétszer nem csak éreztem, hanem valóban kattanással jelzetten kimozdult a térdem a helyérõl -persze bakker, vagymi, az instabilitásának köszönhetõen azonmód vissza is kattant-, valamint a bokám most már érzékelhetõ beakadását, amely azért fura, mert elvileg nincs is benne mozgás, hiszen 2003. novemberében 'Lambrinuddi szerint' merevítette Tanár úr a nemtommelyik ugróízületet, mert leesett a lábfejem... hehe... (ezt nem találtam meg, hanem a lábujjaimat meg de, AZ ugyanis nem is olyan rég volt... vagyis régebben mint a második TEP, illetve a TEPrev, de na...)
Tanár úrhoz legközelebb novemberben kell mennem, hacsaknem valami galiba volna, így ezt a mostanit én nem soroltam ebbe a kategóriába, tehát itt, Battán a traumatológia rendelésen kereste fel DR. JUHÁSZ ANDRÁS-t, akit én régóta tisztelek és szeretek, két lányomat is kezelte -egyiküket mûtötte is- és én mûtéteimnél is segédkezett anno, így bizalommal tettem fel a vizsgálóasztalra a térdem-bokám nála, hogy mondjon róluk véleményt.
10-kor kezdõdik a rendelés, de múlt héten, mikor 3/4 11-kor odaértem, már nem lehetett bejelentkezni, mert már akkor 30-an vártak rá, így tegnap mentem. Már 9 után ott voltam, s így az elõkelõ 12. helyet kaptam.  De ez csak egy hangulatelem volt, a jelenkor egészségügyét illusztrálva, hiszen ez nem egy stadion, na...
Bementem, megvizsgált, megtaszigálta a térdem, bokámat csak próbálta, mert az egész lábfejem olyan, mint egy kõdarab -nagyon jól teljesítõ kõdarab, de akkor is...-, néha visítottam, Õ hümmögött, majd átküldött a röntgenbe.
Ez mindig kaland, hisz tekergetni kell a... a mindenem, hogy megfelelõ felvétel készülhessen, csak ezt az én akaratos alkatrészeim nem nagyon tolerálják, így a mostani féltucat felvétel elkészítése eltartott vagy bõ félórát.
Aztán elromlott a rendszer, mármint a számítógépes hálózat, úgyhogy újra vártunk -immáron mind akik ott voltunk- a folytatásra.

Cirka félóra alatt gatyába rázták a mesterek -a gazdaváltás miatti átállás okozta gixert-, s ismét bemehettem. Doktor úr megnézte az addigra már látható képeket a monitoron, s nekem is megmutatta, amit látni kell. Néhány összenövés a 14 éve darabokban álló szárkapocscsont és az anno 25 cm csonthiány miatt velõûrszeggel támogatott lábszárcsont között, a töréseknél kialakult másodlagos ízületek mentén; aztán a térdemben lévõ "szatyor szemét" -idézet tõle- jelenlétét, melyek porcleválás, csontszilánkok és csontkinõvések, valamint szintén másodlagos ízületek miatt alakultak ki s okozzák együtt az ízület instabilitását; aztán a bokámban a nemtommelyik ugróízületnél szintén egy csontkinövést, valamint itt is "szemét felgyülemlést" talált.
Ezek indokolt fájdalmat okoznak.
Megnyugodtam. Nem vagyok hipomaca.
Kérdeztem, hogy mi lészen akkor most, miközben hûltem elfele egyre jobban, pedig ezek azért nem derült égbõl villámok... ámde amit ezután mondott az meg de, hogy akkor melyiket választom elsõként mûtendõnek... pl melyik fáj jobban?
Ehhh.... vagyis nem méltatlankodó csak meglepett ehh....
Gondolj, gondolj! volt az elsõ reakcióm, majd kiböktem, a bokámat választom, mert erõsségben a térdem "nyer", de a bokám cipel engem egészemben és az már szinte folyamatosan fáj, s azt hiszem, ha az erõre kap, attól a térdem is jobban érzi majd magát.
S lám, Juhász doktor megdicsért, hogy ez támadhatatlan logika, ezt így tanítják is, hogy alulról felfelé ajánlott mûteni ilyenkor, tehát hajrá.

Tehát kaptam egy kazal papírt, és majd ma valamikor hív a koordinátor aki megadja a mûtét idõpontját.

Egynapos sebészet keretén belül megy majd, ARTROSZKÓPIÁVAL, így nem lesz utána gipszelés, fixateur, sem semmi faxni... hanem nagyon bízom benne, nyugi a javából...

Persze, tudom. Ez megint pillanatnyi felfelé szakasz lesz legfeljebb a hullámvasutamon, vagy maximum kis sebességcsökkenés a lefelé száguldó spirálon...


/Lefelé száguldó spirál ehunnan, e/


Mellesleg arra, hogy "LEFELÉ TARTÓ SPIRÁL", egy rakás romlott narancsot ad ki a gugli.. csak az a baj, hogy ezzel együtt rohad a hazánk is...

.........................

Már hívtak is, jûlius 10. Csak éppen szóltam a vérrõl -az nem gond, mert ez nem vérigényes beavatkozás-, ámde a nem altathatóságom, illetve az ellenjavallatom az altatással, kicsit most bekavart, így új kör, mert most azt várom, hogy a hölgy az aneszteziológiával egyeztetve hívjon engem, s menjek megtárgyalni a dolgot. Szóval, haladunk... persze megint ahogy szoktam, kis kurflikkal, de haladunk, na.

...........................
...és akkor a folytatólagos BOKA


  2015-05-19
  ~~DISCUSSION~~
boka macera mûtét talema térd

boka

RehabCriticalMass II. - Másképp, de mindenki képes!Lymphoedema aktuálisan - 1-2.