Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Álszent


  

Egy kiscica agóniája.

Merthogy ez, kérem, mûvészet.
Merthogy ez, kérem, mûvészet??

Nem láttam az egész filmet, csak... ("csak"???) azt az egy ominózus részletet, amiben közel 1 perc alatt egy kismacskát belefojtanak egy kád vízbe.
Mûvészet.

Film. Másik. Nagyon szeretem a vámpíros történeteket, olvasni mindenképpen, némelyik pedig filmen is határozottan fogyasztható. Nemrég láttam egyet (valamelyik tv adón volt, de sajna már arra sem emléxem, hogy melyiken, ezért elnézést kérek), aminek egyik jelenetében valaki egy mellékszereplõ hátából falatozott éppen. Nos, igazából nem sorolnám ezt sem a mûvészet szûken vett meghatározásába, de sokkal jobban belefér, mint
Nicolaus Myslicki "alkotása". Mondom, teszem ezt úgy, hogy még nem láttam az egész filmet.

Mert ez szadizmus. Számomra mindenképpen.*
Arra hivatkozni pedig, hogy az a macska gyógyíthatatlan beteg volt, ha nem "szerepel" a filmben, másnak állatorvos altatta volna el, nos, a "mûvészt" minõsíti.
Mindegy? A halál mikéntje mindegy? Ha már úgyis a végét járja, akkor a hogyant kézbe véve bármit megtehetek?

Na, kérem. Itt jön a Tajgetosz. Én? Te? Sárga sapka? Van sapka egyáltalán?

Ja, egy állatvédõ azt mondta -miután megnézte a részletet-, hogy bármit mondanak a cicáról, láthatóan antibiotikumos kezelésre lett volna szüksége, s valószínûleg meggyógyult volna.
De ugye ezt már sosem tudjuk meg? Mert úgyis meghalt volna s így legalább halálával szolgálta az alkotót, aki mûvészetének gyümölcsként gazdagabb lett fél millió forinttal a filmszemlén.

Az alkotók nyilvános válasza a hozzájuk érkezett levelekre


A Filmszemle oldalán a filmrõl

*Egy rendõr (sajna a rendfokozatát nem tudom) szerint, törvényileg is az. Megjegyzem, ha éheztetem a kutyámat, kínozom vagy "csak" nem adok neki vizet, mert mondjuk hetekre magára hagyom a telken, ahol senki nem jár, az állatkínzás. Eljárást von maga után. Ez akkor mi lenne? Szadizmus. Úgy tûnik, nem csak szerintem.


  2007-04-24
  ~~DISCUSSION~~
film talema

alszent

A varrásÖnkritika