Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




A tehén és én


   Mit is gondol egy roki a roki-tehénrõl...

Az ihletet adó Mark'yhennon bejegyzése most.

Ahol is említést kap egy bizonyos tehén a sok közül. Én "élõben" egyetlen egyet sem láttam, bár a hír elért idáig...

Ott arról esett szó, hogy a sok között, akad egy kerekes tehén, s hogy ez mennyire borzolja bizonyos jóérzésû polgárok kedélyét. Egy idézet is van ott, aminek majd 2 mondatát ideteszem:

"...a Ferenciek terén kiállított kerekes tehén felháborító. Kikérem ezt a kerekes székesek nevében, és remélem mielõbb eltávolítják onnan."

Nos, Mark' -kérésemre- tett oda linket, ahol az összes "jószág" megnézhetõ, kiemelve az említett, közbotrányt okozó négylábút.

Õ lenne az. (Ha pontosan akarok fogalmazni, akkor nem is állja meg a helyét a "négylábú" kefejezés. Merthogy ez a jószág egy kétlábamputált túlélõ, ha jól látom.)

Nos, ott már írtam, hogy elõször mit is váltott ki belõlem ez. Ha pontosan felidézem magamban azt a pillanatot, akkor azt kell írnom, hogy éktelen nevetés kapott el.

Egy-két... talán három gondolattal arrébb pedig ebbe belemagyaráztam az egész mélyebb értelmét is. Illetve, csak amit nekem jelent ez, éspedig találtam ebben egy üzenetet. Már régóta látom, s errõl már írtam is többször, hogy egy ideje egészen biztosan be akar épülni a nagy közös tudatba a tény, hogy bizony az egészek mellett, illetve közöttük, szép számmal vannak/vagyunk akadályokkal küzdõk, segítséggel élõk is. Ennek tudomásul vételéhez ad segítséget ez a tehén szerintem.

Igen.

Sok egészséges, színes, vidám eszement csomagolású mesetehén közt akad egy, akinek hiányzik két lába... ám nincs kirekesztve s eldugva a vizsla szemek elõl, mert kapott két kereket, melyekkel ha nem is tud minden akadályt leküzdeni, de nem kell teljesen kiszorulnia a Tajgetoszra... hisz a lába hiányzik, de ettõl még ugyanolyan tehén, mint a többi.

Belemagyarázom?

Én megtehetem.:) Mert ugyan kerekem nincs, de roki vagyok, s tehén sem vagyok (hmmm... mondom, nem vagyok, na:), de túlélõ egészen biztosan.

Engem nem sért ez, sokkal inkább sértõ, bántó, ha a rokinak azt mondja az egész: "Majd én segítek, hisz te úgysem vagy képes erre."

Nekem tetszik ez. Roki-tehénnel lelki rokonságot vállalok. Ha el akarják tüntetni az egészek, akkor az úgy is érthetõ, hogy engem akarnak a Tajgetoszra számûzni, hisz akkor nem leszek a szemük elõtt...

A másik Mark'y-nál linkelt roki-tehén:


  2006-07-12
  ~~DISCUSSION~~
cowparade rokiság talema

a_tehen_es_en

ÁrvízMemento