Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Láng Attila D.

  

Lottónapló


  

Március 16.

A Pacsek máma mutatta a lottószelvényeit, van egy kettese, nyert kétszáz forintot. Nagy ügy. Mit kap kétszáz forintért? Olyan nagyra van vele, mintha legalábbis egy családi házat nyert volna. Hülyeség az egész, csak megkopasztják az embert, az is marha, aki lottózik.

Április 8.

A Pacseknak hármasa volt a lottón. Mázlista az ipse, nem mondom, két nyeremény egy hónapon belül. No persze a többiek meg millióan nem nyernek semmit. Az ő forintjaikat nyerte el a Pacsek, na nem mintha sok lett volna, pár ezer forint. De meg is érdemlik, ha olyan hülyék, hogy játszanak. Kölcsönkértem elsejéig a nyeremény felét a Pacsektól.

Május 2.

Hülye Pacsek rádumált, hogy vegyek vele felesben egy lottószelvényt. Persze én vagyok a marha, hogy nem gondolkoztam, most oda a pénz. Aztán nyerünk? Marhaság. Nem nyerünk.

Május 3.

Vagy jó, mondjuk maximum egy kettest, ha oltári nagy mázlink van. Mire megyek egy kéttalálatos felével?

Május 4.

Bár a fene tudja, azt mondják, a kezdőknek szerencséjük van. Hátha bejön egy hármas.

Május 5.

Nyavalya jött be, nem hármas. Pedig én mondtam a Pacseknak csak úgy viccből, hogy a tizenhetest ikszelje be, tizenhetedikén születtem, de hát nem ikszelte, a huszonkilencest ikszelte. Aztán mi jött be? A tizenhetes. Egy találatunk már ebből lehetett volna, ha rám hallgat. Megmondtam a Pacseknak, énrám többet ne számítson.

Május 12.

Most mondja a Pacsek, ezen a héten kijött a huszonhatos. Marha. Egy szem találatért nem is fizetnek. Még jó, hogy ezen a héten nem szálltam be, most futhatnék a pénzem után. Azért jópofák ezek a számok, én a múltkor beikszeltem a huszonhatost azon a szelvényen. Huszonhatodikán nősültem. Két találatunk már volna, ha a huszonhatost a múlt héten húzzák, nem ezen, és ha a Pacsek nem löki félre a tizenhetest.

Június 9.

Most mondja a Pacsek, múlt héten kijött a nyolcas meg a hatvankettes. A hatvankettest ő jelölte be azon a szelvényen, a nyolcast meg én, a nejem születésnapja. Lehetett volna négy találatunk, ha akkor húzzák ki és nem most, a huszonhatost is, és ha a Pacsek nem löki félre a tizenhetest. Négy találat már egy kisebb vagyon.

Június 16.

Vettem egy lottószelvényt, de nem mondtam meg a Pacseknak. Bejelöltem azokat a számokat, amiket múlt hónapban akartam, a nyolcast, a tizenhetest, a huszonhatost, a negyvennégyest és a nyolcvankilencest. A negyvennégyes valamikor kijött tavasszal, arra véletlenül emlékszem, amikor a Pacsek mondta.

Június 19.

Kijött a nyolcvankilences! Ez oltári, tudtam, hogy az ki fog jönni! A marha Pacsek tíz éve lottózik és két év után volt először egyetlen találata. Ért is ez hozzá. Jövő héten is megjátszom ugyanezeket a számokat, a nyolcvankilences persze nem fog kijönni, mondta a Pacsek, hogy kétszer egymás után nem húzzák ugyanazt a számot, ahelyett legyen mondjuk a tizenegyes. Tizenegyedikén váltam.

Július 30.

Nem értem. Egy hónapja minden áldott héten megteszem ugyanazt az öt számot, és egy se jön ki. Jó, az világos, hogy mind az öt egyszerre sose jön ki, vagy hát legalábbis nagyon ritkán, de hogy egy se? Gondolkozzunk logikusan. Egy számnak arra, hogy kihúzzák, egy a kilencvenhez az esélye. Volt eddig hét lottóhúzás, amióta játszom, tehát kihúztak… hétszer öt az harmincöt… ja, akkor oké, még tényleg nem volt elég esélyük. Harmincöt a kilencvenhez, ez több mint egyharmad, de még kevés. Nem szabad türelmetlennek lenni.

Szeptember 24.

Ebből elég. Több mint három hónapja szórom a pénzemet és lesem a sorsolást, mint egy szélütött. Többet nem játszom. Ha ezen a héten se nyerek, abbahagyom.

Szeptember 30.

Várjunk csak. Augusztusban egyszer kijött a tizenkilences, egyszer meg a huszonötös. Tizenkilencedikén született a lányom, huszonötödikén meg a fiam. Ez a baj a dologgal, hogy én a válásom napját tettem meg, hát ki az a hülye, aki megteszi a válása napját a lottón? A gyerekeim születésnapját kellett volna megtenni.

Október 17.

Mondtam?! Kijött a húszas, pont a lányom születésnapja mellett!

Október 21.

Összefutottam Pacsekkal, hónapok óta nem láttam. Dicsekszik, hogy kihúzták neki az egyest. Ritka nagy marha, ilyen számmal játszani. Jó, most az egyszer szerencséje volt vele, de hát ki az a sült bolond, aki megteszi az egyest?

November 16.

Nyertem! Nyertem! Nyertem! Tizenkilences és huszonhatos! A nyereményemen veszek valamit a kislányomnak.

November 28.

Sok kéttalálatos volt, csak száznyolcvan forintot fizetett. De azért így is vehetek valamit a kislányomnak, csak hozzá kell tenni egy ezrest.

Január 7.

Azért jó lenne egyszer már egy hármas is. Múlt héten meg az azelőtti és az azelőtti héten együtt majdnem megvolt a hármas, csak a tizennyolcas helyett kellett volna huszonnyolcasnak kijönnie.

Július 9.

Kész, ebből elég. Egy év alatt nyertem összvissz száznyolcvan forintot. Fél éve a közelébe se húznak a számaimnak, pedig már az egyest is megtettem, hátha a marha Pacsek után én is nyerek vele. Abbahagyom.

Szeptember 26.

Hát ez nem igaz! Kihúzták a tizenötöst és a kilencvenest, pont most, amikor több mint két hónapja nem játszom! Ha a jövő héten ötösöm lesz és nem veszek szelvényt, megőrülök!

Október 3.

Vettem szelvényt, de nem lett ötösöm. Becsapás ez az egész.

Február 4.

Tudom már, honnan fúj a szél. Jó időbe telt, de csak rájöttem. Ez az újmódi vákuumos masina a nyitja a dolognak. Először kifújja a labdákat, ugye, aztán beszívja. Igen ám, de mikor szívja? Csak nézni kell, merre örvénylenek, és jókor bekapcsolni a szivattyút. Világos, mint a pofon, csalás van a dologban!

Május 13.

Összefutottam a Jozsóval, elmondtam neki a gyanúmat a trükkös szivattyúval. Röhögött. Azt mondja, ha csalni akarnának, ez lenne a legrosszabb módja. Képzeljem el, hogy ott állok egy nagy szobában, kilencven számozott golyó szaladgál előttem, mint a veszett fene, és el kell kapni egy bizonyosat.

Május 14.

Éjjel álmomban számozott golyókat kergettem egy nagy szobában. A Jozsó is elmehet a fenébe.

Június 1.

A Pacseknak van egy gyanúja. Ez az egész felvételről megy. Mi az ezeknek, addig járatni a masinát éjjel-nappal, amíg minden szám ki nem jön egyszer, aztán csak bevágni a jó felvételeket?

Július 9.

Elmondtam a Jozsónak, mire gyanakszunk a Pacsekkal. Röhögött. Én nem értem ezt az embert, itt országos csalás van, milliárdokat kaszálnak a pénzünkből, ez meg röhög csak, mint a hülye. Írni fogok a tévéhíradónak.

Július 22.

Fölhívtam a tévéhíradót. Röhögtek. Azt mondták, amikor a számokat kisorsolják, még fogalmuk sincs, milyen számokat tettek meg az emberek, azt napokig kell értékelni, mire kiderül, van-e öttalálatos. Volt képük azt tanácsolni, hogy játsszam inkább ultit. Hát mikor nyert valaki ultin nyolcszázmilliót?!

Augusztus 8.

A Jozsó kiszámította nekem, mekkora az esély rá, hogy kihúzzák az ember öt számát. Borzasztó kicsi, meg se tudtam jegyezni. Érdemes ilyen kicsi esélyért pénzt áldozni?

Szeptember 2.

A tévéhíradó is benne van a buliban, én már tudom. Tiszta sor: az államnak részesedése van a szerencsejátékból, a tévé meg az államé. Elmondtam a Jozsónak, de az röhögött, azt mondta, a tévét régesrég privatizálták és ló vagyok. Igen? Akkor miért ordibál egész nap a tévé, már kilencszázmilliót lehet nyerni, már kilencszázmilliót lehet nyerni?! Mert pénzt akar magának!

Szeptember 6.

Már kilencszázötvenmillió a nyeremény. Elhatároztam, hogy mindent fölteszek egy lapra: amíg el nem éri a nyeremény az egymilliárdot, addig nem nyerem meg. Majd utána!

Szeptember 21.

Egymilliárd!!! Egymilliárd!!! Éljen, megvan az egymilliárdos öttalálatos! A Jozsó menjen a fenébe a számításaival. Kár, hogy nem mondják meg, ki nyert, kérhetnék tőle pár ezrest elsejéig.

Szeptember 28.

Most megint kevesebbet fizet az ötös, már csak negyven szelvénnyel játszom.

Október 27.

A kisfiam a lottóról tanult az iskolában, azt mondták neki, ha a nem tudom én, hány millió éves majomember minden héten kitölt egy szelvényt, mostanra lenne egy ötös találata. Be fogok menni az iskolába és balhét csapok, ne tanítsanak hülyeségeket a gyereknek. Meg lehet nézni a listákat, minden pár évben van egy ötös.

November 11.

Voltam az iskolában, de a marha dirinő azt mondta, szenvedélybeteg vagyok, és beszélni fog a gyerek anyjával, hogy rossz hatással vagyok rá. Teljesen hülye. Nem álltam le vele vitatkozni, sietnem kellett, hogy zárásig beérjek a hűtőszekrénnyel a zaciba.