Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Lauma

lauma.jpg

2020


Aznap már nem először állapította meg, hogy a fiúk mind hülyék. De most nagyobbakról, akiknek már, ahogy nagypapa szokta mondani, igazán benőhetett volna már a fejük lágya. Hát ezeknek nem nőtt be.
  Már akkor tudta, hogy ezt nem kéne, amikor Estere magával hozta a hülye bátyját, az meg a két hülye haverját. De már nem tudott mit csinálni, a két hülye haver Guberņciemsben szállt föl a buszra, aztán azok hárman egymás vállát csapkodva gratuláltak egymásnak, bár hogy mihez, azt nem lehetett tudni, és Didzis meghívta őket ki a partra, azok meg persze jöttek. Mit tehetett volna? Szálljon le és buszozzon vissza a városba?
  A buszon még valahogy fékezték magukat, de aztán amikor kigyalogoltak a partra, az a hosszú út a buszmegállótól a strandig legalább egy kilométer, és éppen senki nem járt arra, hát elkezdték, amit ők valószínűleg poénkodásnak tartanak. Egyszer megkérdezte anyát, vajon miért őrülnek meg a fiúk, ha lányt látnak, de anya csak sóhajtott és azt mondta, ezt senki se tudja, a legkevésbé ők maguk. Most a fejükbe vették, hogy Sabīnének tetszik Aldis, aki majd dobja a csaját Sabīne miatt. Aldis legalább tizenhat, de inkább tizenhét, és nagyon nem lenne Sabīnéhez való, főleg nem arra, amiről ők röhögcséltek végig az úton, aztán Estere rászólt a bátyjára, hogy állítsa le a haverjait, különben otthon számolnak ezért. Akkor egy darabig ezen röhögtek, hogy hűha, van ám szigor, meg papucs alatt vagy, öregem, meg ilyeneket, de átmenetileg takarékra tették magukat.
  A tengerpart ugyanolyan volt, mint mindig. Neki nem jelentett valami sokat. Fehér homok, kék víz. Nagy dolog. Ő inkább a lányok kedvéért jött ki, meg hát mi mást csinálna egész nap a városban, ott kószáljon az utcán? Sok mindent itt se csinálhat, legfeljebb dumálhat a lányokkal. Úszni semmiképp se mehet. Nem tud.


Kicsiny, tizenötezer szavas kisregényem egy kislány és egy férfi barátságáról szól egy nyáron Rīga óvárosában. Egy dalverseny, néhány dal. Egy elveszett szerelem – és egy másik. És egy segítőkész kiskutya.


Letöltés