Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Kissy

kissy.jpg

2006–2021


– Hogy kicsodák?! – csattant a zseb hangja a telefonban.
  – Ali Baba és a negyvenöt rabló – mondta a sofőr türelmesen. – A lelkemre kötötték, hogy ezt mondjam.
  – Toborzotta biztosan új rabolókat Ali Baba, ötöt. Követtél autót nemrég az utcákon, mondjad?
  – Igen, követtem.
  – Milyen volt neki színűje?
  – Mustárszínű. Egy mustárszínű Citroën.
  – Jól felelted. De Sicherheit mindig első, ezért hátuli ülésre ülöm magamat. Nehogy bámuljad kislányka combokat vezetés helyett, és figyelési szünetban összedurranjad autót másik autóba bele, reccs! Aztán égjen egész utca mint Feuerwerk, és benne jómagam sütve, semennyi krumplival! Mehetünk!
  Kissynek már fájt az oldala, de tudta, hogy amint Elke látótávolságba kerül Françoise-zal, megvadul mind a kettő, és D’Artagnan meg a barátai nem tettek akkora kárt La Rochelle-ben, mint ezek fognak.
  A taxi mintha még mozgott volna, amikor a zseb kiugrott belőle és rohanni kezdett feléjük. Vanessa nyakába ugrott, aztán sorban a többieket ölelgette a szokásos szenvedélyével.
  – Szóval eljötte idő. Megfogjuk Vladekt. És hátha másik pofát is, mint régi szép idők Strasbourg benne, egyet vadász, kettőt kap.
  – Régi? – nevetett Kissy. – Ez két hónapja volt, egérke.
  – Már olyan sok régen? No, indulunk?
  – Hová?
  – Shindyekhez!
  – Szó sincs róla, pontosan tudod, hogy kell bizonyíték is. Illetve először kell a bűntett, csak aztán jöhet a bizonyíték.
  – Mondjuk a bűntett végül is már megvolt – mondta Niala. – Elég sokat dumált a gyerekkel a szexről, egy csomó mindent elmondott neki a tapasztalt nagyfiú szerepében, ez már megrontás.
  – Hogyan csináljuk randit? Pofa ismeri Laure-ot fényképről, nem mehet zsebike. Laure meg aligha fog.
  – Lehet, hogy rá tudjuk őket beszélni – szólalt meg Angélique. – Már túl vannak az első megrázkódtatáson.
  – Ha mégse, akkor majd megy zsebike – mondta Niala. – Laure barátnője lesz, akit mondjuk előreküldött maga helyett, fölmérni a srácot, efféle. Robur is egy felnőtt férfit küld maga helyett.
  – Azért megpróbálunk elrabolít vele zsebet, jó?
  – Nem annyira.
  – De tér közepén, emberek mászkál és beszélget, egyszer csak odasétál zsebike magas szőke pasihoz felemás cipőben és kiüti fejét két füléje közül, hát milyen dolog az már, mit fogják La Rohscheibniek gondolni zsebikéről? Külföldön mindenki kicsit képviselője Vaterlandjának, én is itt képét viselem Németországénak, és hisznek minket udvariastalan, erőszakos, bárha csinos és szexi. Nem jó! Vladeknek el kelletik rabolni zsebikét, mint Sylvie csinálta, csak most majd zsebike fog rábeszélje őtet, mert barátnője Laure-nak, és ha neki megtetszik srác, akkor majd hármasban. De hát ugye nem srác fog jönni, mert ő meg felnőtt haverjét küldte, ezért először el kell menni srácért, autóvel, tényleg olyan mustárszínűs, mint képen? Beülünk autóbele, Vladek elviszi zsebet, biztos van neki valami klassz gyerekrongáló rejtőhelye, és amikor leveszi ruhájait, lees vele szőke fejéje is, mert megkapja akkora irdalatlan nagy pofontot!…
  Itt a kislánynak szerencsére, órák óta először, levegőt kellett vennie.
  – Hagyd már abba – könyörgött Niala –, jaj, az oldalam. Jól van, körülbelül így fogjuk csinálni.
  – Az nem lehet – hökkent meg a zseb.
  – Mi nem lehet?
  – Mindig úgy lenni szokott, zsebikék mondják hiperszuper remek ötletekt, aztán nagy egerek letorkozzák kicsi zsebikéket, hogy az csacsiságos. Most mi lelte tégedet, hogy egyetérted kis lökött Elkével mámeg?!
  A nagy egerek egymásra néztek és csak nevettek.


A Kissy egy csapat francia tizenéves története, akik a neten ismerkednek össze, s miután egyiküket megtámadják, megkeresik az illetőt és rendőrkézre adják. Így személyesen is találkoznak, összejöveteleket kezdenek tartani, baráti társasággá alakulnak, szerelmek szövődnek soraikban. Szüleikkel társulva létrehozzák a Jerry Alapítványt, amelynek célja a netes pedofil bűnözők (az ő szakkifejezésükkel shindyk) leleplezése, de a későbbiekben másféle bűnözőket is elkapnak, például zsebtolvajt, betörőt, autótolvajt.
  A csapat alapító tagjai a neten használt nickjükkel: Kissy, Mohamed, Niala, Nimbostratus, Pi, Süni. A történetet Kissy szemszögéből látjuk, aki a történet kezdetén tizenhárom éves, álmodozó természetű, nem mindennapi fantáziával. De az igazi főszereplő Vanessa, akinek hányatott életútja a csapat életének középpontjába kerül, ugyanakkor sajátos világnézetével meghatározza a csapat felfogását. Ennek része, hogy felveszik a kisegér identitást: egérkének szólítják egymást, feszült viszonyban állnak a macskákkal és sok sajtot esznek. Mert olyanok ellen harcolnak, akik sokkal nagyobbak náluk, és a tét az életük – akárcsak az egerek és a macskák harcában.
  A fontosabb helyszínek: Franconville, Neuilly, Nizza, Párizs, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Vaucresson, és mindenekelőtt Beaulieu-sur-Mer, a Côte d’Azur kis ékszerdoboza, amelynek szépsége drámai fordulatot eredményez a történetben. De eljutnak az ország más részeire és külföldre is. Megnézik az Eiffel-tornyot, Versailles-t, a grenoble-i Bastille-t és más nevezetességeket. Sok életet megmentenek, miközben maguk is élik az életüket, iskolába járnak, barátságokat kötnek, szerelmesek lesznek, sok zenét hallgatnak, jókat esznek és jó a humoruk.
  Csúcstechnológiával látják el magukat, saját számítógép-hálózatot építenek ki, amin a saját szoftverrendszerük fut, különlegesen átalakított kocsin közlekednek, helikoptereket használnak. Félelmetes verekedőkké képezik ki magukat, sőt fegyvert (csúzlit) is hordanak. Saját morzeábécét készítenek, fedőneveket használnak, igazi krimibe illő rejtélyeket oldanak meg. Megtanulnak autót és motorbiciklit vezetni, sőt repülőgépet is, kitanulják a szakácsművészetet, sportolnak, nyelveket beszélnek, számítógépet programoznak, regényt írnak, zenét szereznek, filmeket néznek, de forgatnak is. Kiskutyát és kiscicát nevelnek, egér létükre, de összebarátkoznak tengerimalaccal, békával is. Igazi modern fiatalok lesznek belőlük, okosak, találékonyak, műveltek, magabiztosak.

*

2006 óta készül eddigi legnagyobb regényem, egyúttal a leghosszabb magyar nyelvű regény; 2021 karácsonyán, a huszonnyolcadik résszel már közeledik az egymillió szóhoz. Ez a példány – a borítón is jeleztem – az első huszonnyolc részt tartalmazza.


Letöltés