Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Naptár - keresztény ünnepek nélkül


  

A minap hallottam, hogy a frissen megjelent s a közoktatás 11. évfolyamában tanulóknak ingyen rendelkezésükre bocsátott hivatalos 2011-2012-es tanévre szóló naptár egyszerûen nem tartalmatzza a keresztény /vagy keresztyén, vérmérséklettõl függõen "szabadon" választható/ ünnepeket.

Ellenben tartalmazza a muszlim és hindu ünnepek idõpontját.Az oldal, ahonnan a kép is való, egy ajánlót tartalmaz, mely alapján megrendelhetõ a kiadvány.
Ott a cikkben szerepel a naptár célja is, melyet így fogalmaz meg:
"Állampolgári ismeretek, osztályfõnöki óra vagy más tantárgyak oktatásánál is használható kiadvány olyan témákat tartalmaz, mint a környezet védelme, fogyasztók jogai, tájékoztatása és védelme, a biztonságos és hatékony internethasználat vagy például az Európai Unió szerepe és jelentõsége. A kiadvány célja, hogy a diákok képesek legyenek önálló és megalapozott döntéseket hozni, valamint tudatosabb polgárokká váljanak."

Nos, igen.
Tudatosabb lesz egy tinédzser attól, hogy a húsvét idejét nem látja a naptárban, így nemhogy a nyuszivárás -mely az õ korában már legfeljebb csak holmi hagyomány-hülyeség szintjén létezhet-, de annak eredete sem merülhet fel, netán irodalmi, történelmi, valláskultúrai ismeretek gyanánt?
Ellenben a muszlim ünnepek, vagy hindu jeles napok vajon miért fontosabbak legyenek az EU diákjai számára, s így a magyar tanulóknak is, mint a keresztény kultúrkör, melynek mi, magyarok is jeles tagjai vagyunk, kiemelt dátumai?
Nem értem. De biztosan bennem van a hiba ismét.

 


  2011-01-20

eu naptár talema vallás

Nehogy elfelejtsemBöjt

You could leave a comment if you were logged in.