Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Bloglottó

Ez az oldal a blog sorsolásos változata. Öt véletlenszerűen kiválasztott cikkünk jelenik meg minden alkalommal. Ha az oldal alján levő lapozót használja az olvasó, mindig újabb öt cikket sorsolunk ki.

Még egy feddhetetlen úriember

Az USA éppen föl van iszonyodva, mert Spitzer New York-i kormányzó pénzért dugott prostikat. Most mindenki arról kiabál, hogy hány törvényt sértett meg, pedig ő volt a feddhetetlen politikus, a becsület bajnoka, az igazság védelmezője, talán csak az árvákat nem gyámolította.
  Egyre inkább az az érzésem, hogy ha egy ilyen politikárius feddhetetlen, a becsület bajnoka és az igazság védelmezője, akkor érdemes fölemelni egy kicsit a glóriáját, esetleg a szárnyak tövénél is vakargatni egy csöppet. Mert ezekről eddig még mindig kiderült, hogy korrumpok és lopók. Legalább száz akciófilmet láttam, ahol a ronda, gonosz fegyvereseket egy ilyen igazságvédelmező politikárius irányította a háttérből. Ezek amerikai akciófilmek voltak, csupa amerikai csinálta őket. Ők csak tudják.


Láng Attila D., 2008.3.11.

politika Spitzer‚ Eliot


  
ViccGomb 2.0

 

*​*​*​*​*​*

Rámpánk származási helye az *​*​*​*​*​* Kft.* raktára Abdán, Győr mellett. Érkezésünkkor a tornateremnyi épület eléggé üres volt, a legutóbb kapott áru nagy részétől már megváltak, de sok mindenük volt így is. Csak címszavakban. Ágy mellé, tolókocsi elé tolható kisasztal. Mechanikus és elektromos tolókocsik. Kerekes és elektromos ágyak. Matracok. Elektromosan állítható fotelek. Faketrec problémás magaviseletű gyerekek számára. Rollátorok. Járókeretek. Vécémagasítók. Kádra tehető tusolóülőkék. Könyökbotok. Tolókocsi-alkatrészek (vezérlők, lábtartók, gumik, aksik, töltők). Szivacs- és zselépárnák tolókocsiba vagy máshová. Betegemelők, hozzájuk külön hámok. Állítószerkezet fekvőbeteg számára. Kerekes asztalok. Rámpák. Meleg, belül bolyhos téli cipők. Meleg takarók. Egyszóval a legkülönbözőbb segédeszközök mozgássérülteknek. Ezek használt holmik, akadt olyasmi is, ami gyakorlatilag roncs, legfeljebb alkatrésznek használható, tehát alaposan meg kell nézni, hogy mit vesz az ember – de az árak nagyrészt igazodnak a tényhez, hogy használt áruról van szó. (Kivéve sajnos a rámpát.)
  Mellékelek egypár fotót is az árukészletről. Nem szokásom profitorientált cégeknek reklámot csinálni, de annyira nincsenek segédeszközök, ami pedig van, az annyira megszerezhetetlen, hogy egy ilyen cégnek igenis reklámot csinálok.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

* Lásd itt.


Láng Attila D., 2006.3.26.

tagpage


  
KolbtolvmacsGyurcsány Hitler, Orbán világít, állat a polgár

 

Messze esett a fájától?

Apuka berontott a nyírbogdányi iskolába, többször leköpte és megütötte az igazgatónőt, hogy végre megértsék az iskolában, hogy az ő lánya nem olyan agresszív!
  A lány biztos inkább az anyukára ütött. Talán apuka is.


Láng Attila D., 2007.3.27.

tagpage


  
A nagy kérdésCsend lesz

 

A kampány etimológiája

Fölfedeztem, honnan származik az a szó, hogy kampány. Eredetileg úgy működött a rendszer, hogy Franciaországban a választókat jól leitatták, aztán amikor már sünyü részegek voltak, akkor eléjük tették a lapot és rárajzoltatták az ikszet. Csak hát egy valamirevaló francia választót csak pezsgővel lehet leitatni. A pezsgő franciául champagne (sampány). A leitatással foglalkozó bizottság neve comité de champagne volt. Ez rövidült le c. champagne-ra, végül összevonva kampányra.
  Nyelvészeti fejtegetésem bizonyításául elég arra rámutatnom, hogy a módszer azóta se változott.


Láng Attila D., 2007.5.9.

tagpage


  
A hét írásjegye: 文 írásNem hozzák létre, csak átalakítják

 

St. Atisztika

A statisztika szent és minden híradótudósítás kötelező része. Miután a békávések megvertek egy embert, a híradó rohant minket értesíteni, hogy naponta tízezer ellenőrzést végeznek, október 31-éig hárommilliót, és százharminchárom panasz érkezett ellenük.
  Én is tudok statisztikázni. Egy átlagos békávéellenőr ütéseinek 75%-a, rúgásainak 60%-a talál, és a találatok 99%-a fáj. Ez érintheti a sértett végtagjainak 80-100%-át, valamint törzse felületének 50-60%-át is. Belső szerveinek 10-20%-a szenvedhet súlyos sérüléseket, amelyek későbbi gyógykezelése békávéellenőr-ütésenként és -rúgásonként akár egymillió forintjába is kerülhet a társadalombiztosításnak. (Csak a találatot elért ütéseket és rúgásokat számítva.) Több ellenőr együttes ütései és rúgásai hatására az áldozat sérülései többletellenőrönként számítva 200-300%-kal is megszaporodhatnak.
  Egy átlagos tévériporter egy évben 700-1000 riportot készít, amelyeknek 70-80%-ához mellékel statisztikai elemzést. Ennek során statisztikánként 5-10 számadatot közöl, ami egy évben átlagosan 5000 számadat közzétételét jelenti. Ezeknek legfeljebb 5%-a olyan adat, ami érdekli a tévénézőt. A maradék mintegy 4750 számadat közzétételéért a riporter úgy veszi fel a fizetését, hogy csak untatta a nézőket. Ez évente több tízmillió forint elpocsékolt pénzt jelent a tévétársaságnak.


Láng Attila D., 2008.12.5.

! televízió


  
Szaknyelven szólva hullámot vetettVadászik az infláció

 

korábbi cikkek >>