Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Bloglottó

Ez az oldal a blog sorsolásos változata. Öt véletlenszerűen kiválasztott cikkünk jelenik meg minden alkalommal. Ha az oldal alján levő lapozót használja az olvasó, mindig újabb öt cikket sorsolunk ki.Itt a legújabb influenza


  Édesanyám tegnap kiválogatta és ládákba rakta az egész téli krumplinkat. Hat zsák volt, zsákja harminc kiló. Ma reggel úgy ébredt, hogy karját, lábát, hátát fájlalja.
  A tünetek nem egyeznek egyik korábbival se. Nem sima influenza, nem madárinfluenza, nem sertésinfluenza. Tehát kizárásos alapon marad a krumpliinfluenza.


Láng Attila D., 2009.10.28. (7 éve, 7 hónapja, 24 napja)

Kütyük a srácoknakA VIC–20 és a ZX–81
Impossible Mission 2

A Novotrade 1988-as játéka volt az első PC-s játék, amivel találkoztam. Rengeteget játszottam vele 1989 táján. A játék meséjére már nemigen emlékszem; a feladat egy őrült tudós megfékezése oly módon, hogy a nyolc torony szobáiban levő tárgyakat, bútorokat végigkutatjuk, és összerakjuk belőlük azt a hangfelvételt, ami a tudós rejtekéhez vezető kaput nyitja. A tárgyakat azonban rafinált robotok légiója őrzi, sokféle segédeszköz mellett rengeteg ügyességre van szükség a kicselezésükhöz.
  Idős kora ellenére a program a mai gépeken is nagyon jól játszható, ámbár a csúnya CGA színvilág miatt érdemes fekete-fehérbe kapcsolni a grafikus kártyát, ha lehet.

0,2 mega.


Láng Attila D., 2007.2.3. (10 éve, 4 hónapja, 18 napja)

WormsCivilization
Kész van a fele

Igazából nem is. Hazudok, mint a vízfolyás. Tény, hogy a harminchat anyagrészből tizennyolc kész van, tizennyolc pedig nem van kész. De ez nem a fele, csak jól hangzik. A harminc százaléka van készen.
  Az izgága több szláv nyelvben gyomorégést jelent, és a gyomorbántalmakban szenvedő ember túlérzékenysége révén kapta a szó mai magyar jelentését.
  Az iszákosnak pedig semmi köze az iszik igéhez, ez csak népetimológia. Eredetileg boriszák volt, ami borostömlőt, borzsákot jelent, ezek a szavak is léteznek, sőt a boroshordó is jelent részeges embert.
  Az iszák átalvetőt jelent, két zsákot, amiket szíj köt össze, az ember a vállára veti és egy elöl lóg, egy hátul. Ered pedig ez a szókezdő mássalhangzójától megfosztott latin bisacciumból, ami kettős zsákot jelent, és ugyanaz a saccus szó van benne, ami zsák formában átment a magyarba is.


Láng Attila D., 2011.4.10. (6 éve, 2 hónapja, 12 napja)

Matematikai személyiségtesztKifizettük az autót
Használati útmutató a szívószálhoz

Tisztelt Vásárlónk!

Köszönjük, hogy megtisztelte bizalmával termékünket, a szívószálat. Az alábbiakban szeretnénk rövid ismertetést adni termékünkről.
  A szívószál működési elve a légritka tér keltésével történő (ún. félvákuumcsöves) italtovábbítás. A szívószál nem automatikus! Használata az alábbi lépések szerint történhet:
  1. Helyezze a szívószál egyik végét a felszívandó ital belsejébe. Ennek során ügyeljen arra, hogy az ital felszíne a szívószál két vége között helyezkedjen el. A helyes működésnek nem feltétele, de az Ön kényelme érdekében hasznos, ha a szívószál úgynevezett alsó végét helyezi az italba. Ez a vég az, amelyik a szívószálon kialakított ún. hajlító recézettől távolabb helyezkedik el.
  2. A szívószál felső végét vegye a szájába.
  3. Gyakoroljon szívó hatást a szívószál felső végére.
  4. A szívószálban keletkező légritka tér hatására az edényben levő ital szintje a szívószál falain belüli területen emelkedni fog.
  5. Tartsa fenn a szívó hatást mindaddig, amíg az ital egy része az Ön szájába nem érkezik. Ekkor az italt le tudja nyelni.
  6. Amikor a lenyelt ital mennyiségét elegendőnek tartja, szüntesse meg a szívó hatás gyakorlását és engedje ki szájából a szívószálat.
  7. A szívószál használaton kívül is az italban tartható. A nagyobb kényelem érdekében a szívószál oldalát ilyenkor az edény falához támaszthatja.

FONTOS TUDNIVALÓK

A szívószál nem képes különbséget tenni fogyasztható és az egészségre káros folyadékok között. Saját egészsége, testi épsége érdekében ügyeljen arra, hogy a szívószállal csak iható folyadékokat továbbítson!
  A szívószál működésének fontos tényezője a légköri nyomás, amely az ital szívószálon kívüli részének felszínére pressziót gyakorol, ezáltal lehetővé teszi az italtovábbítást. Légüres térben ezért a szívószál nem működik!
  A szívószál a teljes súlytalanság állapotában is használható, ilyenkor ügyelni kell azonban arra, hogy a szívószál végét az italból képződött gömb alakú objektum belsejébe juttassuk.
  A szívószál nem vagy csak csökkentett hatásfokkal használható üres vagy lyukas poharak, palackok tartalmának továbbítására. További részletes információért, kérjük, olvassa el a pohár vagy palack használati útmutatóját.

HIBAELHÁRÍTÁS

A szívószál nem továbbítja az italt.
  1. Ellenőrizze, hogy a szívószál alsó vége az ital belsejében, felső vége pedig az Ön szájában van-e. Ha bármelyik vég nem a megfelelő helyen van, tegye oda és próbálja újra.
  2. Ellenőrizze, hogy a szívószál nem záródott-e el. Emelje ki a szívószál alsó végét az italból és fújjon bele. Amennyiben a szívószál alsó végéből nem távoznak nagy sebességgel italcseppek, és kezét odatartva nem észlel légáramlást, a szívószál eldugult. A szükséges teendőket a KARBANTARTÁS fejezetben találja.
  3. Ellenőrizze, hogy a szívószál oldala nem lyukas-e. Tekintsen végig a szívószál teljes hosszúságán, minden oldalról. Ha lyukat vagy repedést észlel, lapozzon a KARBANTARTÁS fejezethez.

Az italnak nem a kívánt íze van.
  1. Ellenőrizze, hogy az ital ízét a szívószál változtatja-e meg. Vegye ki szájából a szívószálat és kóstolja meg az italt szívószál nélkül (részletes információkért forduljon a felhasznált pohár vagy palack használati utasításához vagy az adott vendéglátó-ipari egység vevőszolgálatához). Ha az ital ízében különbséget észlel, a szívószál szennyezett. Kérjük, lapozzon a KARBANTARTÁS fejezethez.
  2. Ha az ital ízét nem a szívószál változtatja meg, cserélje vagy cseréltesse ki az italt. A felhasznált szívószálat ez esetben szennyeződöttnek kell tekinteni; a teendőkért lapozzon a KARBANTARTÁS fejezethez.

KARBANTARTÁS

Elzáródott, lyukas, repedt vagy szennyeződött szívószál esetén a teendők a következők:
  1. Helyezze a szívószálat a MŰANYAG feliratú hulladékgyűjtőbe. Amennyiben ilyen nem hozzáférhető, helyezze bármilyen általános célú hulladékgyűjtőbe.
  2. Vegyen ki a zacskóból egy másik szívószálat.
  Amennyiben a 2. lépés nem végrehajtható, mert a zacskóban nincs több szívószál, a teendők a következők:
  1. Helyezze a zacskót a MŰANYAG feliratú hulladékgyűjtőbe. Amennyiben ilyen nem hozzáférhető, helyezze bármilyen általános célú hulladékgyűjtőbe.
  2. Vegyen az üzletben egy másik csomag szívószálat.


Láng Attila D., 2007.12.16. (9 éve, 6 hónapja, 6 napja)

A Dagály strand a híradóban北京市 Běijīng shì 3.
Beirt

Féadfaidh beirt, gan beann ar a ngnéas, conradh pósta a dhéanamh de réir dlí.

Ezen a kis mondaton kapnak éppen idegrohamot a fóbok Európa-szerte. Beirt. Akármilyen beirt, csak nagykorúak legyenek, mostantól kezdve féadfaidh conradh pósta a dhéanamh de réir dlí, és most jön a neheze: gan beann ar a ngnéas.
  Márpedig a fóboknál a gnéas a legfontosabb, mindent meghatározó szempont, illetve általában hogy ki minek születik, fear vagy bean az őnekik ég és föld. Nem annyi, hogy másképpen pisilnek, szó sincsen róla, a bean az egy alárendelt lény, a fear, vagyis hát a tiarna tulajdona, szüljön gyerekeket és fogja be a száját. Fear az férfi, de tiarna már uraság, és minden fear tiarna, ha van neki odahaza egy bean. Vagy több, mert lehet felesége, akárhány lánya, húga, sőt lehet anyja is, azok egyike se fear. Nincsen nekik faszuk. Az teszi a feart fearrá, akarom mondani: a férfit emberré.
  Csakhogy a piteog egyik se.
  Fób nyelven természetesen mindenki piteog, az is, aki saját neméhez vonzódik, az is, aki másféle neműnek érzi magát, mint aminek csupasz kisbabaként látták, meg még vannak sokféle emberek, de fób nyelven ez mind piteog, általában aki nem illik bele az ő egységsugarú, négyszögletes világába, az piteog. (Igen, mert nála a négyszögnek is lehet sugara, geometriából se volt jobb, mint biológiából.)
  A Morgan Freemannek tulajdonított mondás szerint „Nem vagy homofób. Nem félsz. Seggfej vagy.” Igazából nem ő mondta, de ettől még igaz. Soha nem láttam homofóbot, legyen az akár hivatásos homofób, mint püspök vagy jobbikos, akár natív, rémült sikollyal fölmászni egy fára, ha szembejött két pasi egymást átkarolva, rózsaszín sztreccsnaciban. Fityfenét. Utálkozva végigmérik őket és előkelően magasra tartott heftivel továbbmennek, mérhetetlenül büszkén arra, hogy ők másfélének születtek, most nem lehetne belőlük… ja, de, lehetni lehetne attól még püspök is belőlük vagy jobbikos. Akkor meg mi a baj?! Vannak, akik rémülten hazarohannak és bezárkóznak, ha a rádió vihart jelent, mert rettegnek a vihartól. Mások különféle állatoktól rettegnek, és ha az megjelenik a közelükben, nem lehet bírni velük, pánikba esnek és a menekülés vagy az állat eltávolításának módján kívül semmi sem érdekli őket. Ezek betegségek, orvosok kutatják és gyógyítják őket, orvosi könyveket írnak róluk, szakemberek foglalkoznak velük. A homofób nem retteg a piteogoktól, hanem gyűlöli őket, iszonyodik a gondolattól, hogy ezek egymással dugnak, beirt. Mármint dhá fhir, két férfi. Dhá mhná, az nem zavarja, a leszbipornót még lelkesen nézi is, amikor a fóbtársak nincsenek ott, csak akkor fújol bőszen, amikor együtt lógnak, fóbok egymás között, és meglátnak egy beant, akinek farmere vagy szemüvege van, biztos hátha leszbi, fuuuuuj.
  És akkor jönnek az írek és megszavazzák.
  A kardiológiák nagyszámú lila képpel hápogó, szögletes fejű embert vettek föl Európa-szerte, akiket vad indulat fogott el, ha megláttak egy hárfát, és arról motyogtak, hogy most majd biztos kötelező lesz. Mármint férfiaknak egymással dugni, beirt. Ámbár amikor engedélyezték, hogy egy fear és egy bean az anyakönyvvezető előtt kössön házasságot a pap helyett, nem tették kötelezővé. Amikor engedélyezték, hogy a férfiak is hosszú hajjal járjanak, a nők nadrágban, nem tették kötelezővé. Amikor engedélyezték, hogy a jobbágyok elhagyják a falujukat, nem tették kötelezővé. Amikor engedélyezték, hogy az uralkodó vagy a trónörökös közrendű emberrel házasodjon, nem tették kötelezővé. Amikor engedélyezték, hogy az emberek letegyék a jogosítványt és autót vezessenek, nem tették kötelezővé. Eszméletlen mennyiségű dolgot engedélyeztek az áldott emlékezetű középkor óta, de ezek közül aránylag keveset tettek kötelezővé. Amit kötelezővé tettek, azt nem engedélyezték, hanem elrendelték, például a rabszolgák felszabadítását, azt tényleg muszáj volt megcselekedni. De nem is volt róla népszavazás.
  Beirt az kettőt jelent, emberből. Akármilyen emberből. Lehetnek egyforma vagy különböző neműek, szőkék, barnák, kövérek, soványak. Ha ketten vannak, az beirt. És ha ez nem lenne elég egyértelmű, akkor a szöveg még hozzá is teszi: gan beann ar a ngnéas, nemi hovatartozásuktól függetlenül. Az nincs benne, hogy egyik se legyen rabszolga, pedig volt idő, amikor a rabszolgák nem köthettek házasságot a gazdájuk engedélye nélkül. Az sincs benne, hogy a férfi köteles adott számú kecskét átadni a lány apjának, pedig volt idő, amikor enélkül elképzelni se lehetett házasságot. Az sincs benne, hogy a jósnak meg kell vizsgálnia, hogy a házasulandók horoszkópja összeillik-e, pedig enélkül sokáig elképzelni se lehetett házasságot. Az sincs benne, hogy a lánynak szűznek kell lennie, pedig – no, olyan férfi ma is van, aki csak azért várja a nászéjszakát, hogy megvizsgálhassa a zárjegyet, és ordít, ha szerinte nincs minden rendben, akkor is, ha neki már volt hat felesége és nyolc szeretője. Az sincs benne, hogy a lányt át kell engedni a földesúrnak az első éjszakára, pedig – de ez minden bizonnyal csak legenda. Az viszont benne van, hogy gan beann ar a ngnéas. Most még. Száz év múlva senki sem fogja érteni, hogy ezt minek kellett beleírni, persze hogy gan beann ar a ngnéas, hol itt a probléma?
  Az amerikai kórházakban még akad néha egy-egy magáról megfeledkezett bunkó, aki azt kéri, hogy fehér legyen az orvosa, de még ezek se kelnek ki magukból, amikor a fekete orvos megvizsgálja a másik beteget, hogy ide már niggereket is beengednek, fuuuuuuj, miért nincsenek ezek visszaminősítve rabszolgának. Szóval az agyi lemaradásuk nekik sem végtelen, legalább 1865-ig már eljutottak.
  A homofóbok mikor jutnak el 2015-be? Egy évszázad múlva, vagy több kell?
  Mostantól kezdve megvan a homofóbia ellenszere. Ha két meleg megy az utcán és egy homofób elbődül, nincs más dolguk, mint előkapni egy hárfát, egy palack uisge beathát és egy fazék cál ceannannt: a homofób a szívéhez kap, elterül és mehetnek tovább nyugodtan.
  Féadfaidh beirt.


Láng Attila D., 2015.5.26., 21:00:01 (2 éve, 22 napja)

Nem taszer, csak ópuszSegítség! Gazdit keresünk!


korábbi cikkek >>