Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Bloglottó

Ez az oldal a blog sorsolásos változata. Öt véletlenszerűen kiválasztott cikkünk jelenik meg minden alkalommal. Ha az oldal alján levő lapozót használja az olvasó, mindig újabb öt cikket sorsolunk ki.

Vizuális blikkfang állást keres

Azt olvastam, hogy a tévében azért szüntették meg a bemondókat, mert az emberek elkapcsoltak, ha meglátták őket.
  Azon gondolkodom, hogy mi lesz x év múlva. Mert kétségtelenül megvan az előnye a filmek képi bemutatásának, sokkal többet tudunk meg róluk, mint az egyszerű szöveges ismertetésből. De a képi bemutatás voltaképpen csak a film vizuális blikkfangjait tartalmazza. A hóember és a tűzcsóva, csingiz–morfin–kelevéz akciófilm, 180 perc, tizenkét éven al’ na’ fe’ né’ nem aj’. Két autó nagy csattanással összeütközik, végtagok repülnek ki ablakokon (öt másodperc). Dízelmozdony érkezik híd alá, síneken rémült kisnyuszi áll, mozdonyvezető félrerántja kormányt, mozdony belecsapódik hídpillérbe, híd összeroskad, autók zuhognak mélybe, kamion kigyullad, kisnyuszi sátáni kacajra fakad és géppisztollyal tüzelni kezd fejvesztve menekülő autósokra (kilenc másodperc). Pasas szenvedélyesen megcsókolja nőt, letépi róla ruhát, magával viszi és eladja zaciban (hat másodperc). Copfos kislány biciklizik úton, közben fagyit nyalogat, két titkosügynök ül padon, kislány odadobja nekik fagyit, fagyi felrobban, vértócsa, vérpatak, vércse (nyolc másodperc). Pasas bemegy házba, ház felrobban, ház előtt parkoló autót szilánkokra tépik téglák (két másodperc). Asztalon dugnak (négy másodperc). Pasas csomagot ad másik pasasnak, csomag szétpukkan és lila festékkel borítja be másik pasast, első pasas röhög (öt másodperc). Copfos kislány biciklizik úton, padon ül két titkosügynök, géppisztolyt rántanak és leölik kislányt (három másodperc). Hűtőszekrényben dugnak (három másodperc). Másik pasas csomagot ad első pasasnak, csomag szétpukkan és zöld festékkel borítja be első pasast, másik pasas röhög (két másodperc). Padon ül két titkosügynök, kamion elsöpri padot, vérpatak, vértócsa, vércse (négy másodperc). Akváriumban dugnak (három másodperc). Első pasas csomagot ad másik pasasnak, csomag felrobban és mindkettőt megöli (három másodperc).
  No, tudja már az olvasó, mi történt a film további röpke százhetvenkilenc percében és három másodpercében, ami nem került be az előzetesbe? Egy biztos: vizuális blikkfangok nem. Akkor itt lennének. Valószínű, hogy két ember ül egy asztalnál és beszélget, esetleg két ember áll egy asztal mellett és beszélget.
  Hanem én bizony nem nézem a műsorelőzetesekben a vizuális blikkfangokat. Nem érdekelnek. És ha sokan lesznek így vele – mert egyszer mindent meg lehet unni –, akkor mi lesz? Kirúgják a vizuális blikkfangot is; és aztán?


Láng Attila D., 2011.2.16.

! film televízió

Akadálymentesítés 2011A spammer fenyegetőzik


Szimbólum vagy, fölgyújtalak

Ez a módja minálunk, iszlám szélsőségeseknél, biszmillah. Ha valaminek a szimbóluma vagy, akkor föl kell téged gyújtani, nem vacakolunk. Mint Markos–Nádaséknál, miért gyújtotta föl az anyósát, hát a Józsi mondta, hogy te, ez egy égetnivaló, hát én már gyújtottam is!
  Iszonyú világban élünk mi iszlám szélsőségesek. A híradások többfelől beszámolnak róla, hogy nőket láttak a Földön. Állítólag több országban is megtalálhatók, soknak közülük látható az arca, sőt a bokájuk is, Allah irgalmazzon. Azonnal föl kell gyújtani az egész Földet, mert az a nyugati kultúra igazi szimbóluma.
  Egyébként az iszlám szélsőségesek nálam a fasizmus szimbólumai, csak tudnám, hova tettem a gyufát.


Láng Attila D., 2010.6.29.

! politika szélsőség terrorizmus

BizzzzJóhanna és Jónína


Lidl

Még 16-án jártunk a Lidlben, csak azóta nem volt érkezésem megírni. Már minden más, mint legutóbb. Gombot nem találtunk, de nem is hiányoltuk, mert a kar magától kinyílt előttünk. A pénztáros nyitotta ki távirányítással, mert a tükörből látott minket. A tükröt lefényképeztem.
  
  Engem kicsit zavar, hogy nincs mód arra, hogy az ember jelezzen, amikor megérkezik, hanem a pénztáros vizuális appercepciójára van bízva minden, de ha működik, akkor működik. Majd meglátjuk menet közben.
  Tegnap kaptunk egy levélkét, amiben értesítenek, hogy az áruház akadálymentesítése „a helyszínen egyeztetettek szerint” elkészült. Ez akár azt is jelentheti, hogy azóta gomb is van meg minden, de nem fogunk most ezért odamenni. Viszont annak idején elhangzott, hogy náluk minden áruháznak egyformának kell lennie, legfeljebb a bal-jobb irány van fölcserélve – és a levél konkrétan megnevezi a Makkosházi körúti üzletet, ami azt is jelentheti, hogy a többinél nem csinálták meg. Ha az olvasó alkalomadtán megfordul egy másik Lidl-üzletben, akárhol az országban, megtenné, hogy a bejáratnál fölnéz és megkeresi a tükröt?


Láng Attila D., 2007.10.28.

tagpage

BondrentésA pósfai tevenyergek


Quick Bölcsi 1.0

Hosszú évekig várakozni kell, hogy az ember gyereke bejusson a bölcsibe, de nem jut be, me’ addigra óvodás lesz. A megoldást a jövő héten már pénzért árulom, addig íme a prebéta verzió.
  – Halló, Bölcsi?
  – Egen?
  – Szeretném beíratni a gyerekemet.
  – Jó. Hogy hívják a gyereket?
  – Én Pétert vagy Andrást szeretnék, de még nem tudom, hogy ki lesz a párom és milyen lesz az ízlése…


Láng Attila D., 2007.8.13.

tagpage

A hét írásjegye: 耐 türelemRendőrische Sprache


Emberáldozat

Éppen megtudtuk, hogy az otthonszülni kívánó nők hemzsegő tömkelege évente mintegy kétszázötven főből áll. Viszont mindössze hetvenezer főnyi szórványos minoritás küzd az ápolási díj anomáliáival.
  Az otthonszüléssel naponta foglalkozik az összes tévéhíradó, törvényt akarnak csinálni róla, az ápolási díjat meg le se.
  Ennek az az oka, hogy meghalt egy baba. Amíg nem halt meg, a kutyát nem érdekelte, hogy szül-e valaki otthon és ki az a Geréb Ágnes. Ma már részletes félrevezetéseink vannak az ügy összes részletéről.
  A megoldás tehát egyszerű: elég egyetlen otthonápoltnak meghalnia, és az ország föl fogja fedezni, hogy hirtelen támadt egy másfél évtizede létező probléma.
  Az áldozatjelöltek listáját az Otthonápolt Áldozatokat Állító Alap címére lehet küldeni.


Láng Attila D., 2007.11.5.

ápolási díj egészségügy Geréb Ágnes jog otthonszülés politika

Me’ a biblija tilcsa ám北京市 Běijīng shì 2.


korábbi cikkek >>