Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Ismertető, rövid változat

A Kissy egy csapat francia tizenéves története, akik a neten ismerkednek össze, s miután egyiküket megtámadják, megkeresik az illetőt és rendőrkézre adják. Így személyesen is találkoznak, összejöveteleket kezdenek tartani, baráti társasággá alakulnak, szerelmek szövődnek soraikban. Szüleikkel társulva létrehozzák a Jerry Alapítványt, amelynek célja a netes pedofil bűnözők (az ő szakkifejezésükkel shindyk) leleplezése, de a későbbiekben másféle bűnözőket is elkapnak, például zsebtolvajt, betörőt, autótolvajt.
  A csapat alapító tagjai a neten használt nickjükkel: Kissy, Mohamed, Niala, Nimbostratus, Pi, Süni. A történetet Kissy szemszögéből látjuk, aki a történet kezdetén tizenhárom éves, álmodozó természetű, nem mindennapi fantáziával. De az igazi főszereplő Vanessa, akinek hányatott életútja a csapat életének középpontjába kerül, ugyanakkor sajátos világnézetével meghatározza a csapat felfogását. Ennek része, hogy felveszik a kisegér identitást: egérkének szólítják egymást, feszült viszonyban állnak a macskákkal és sok sajtot esznek. Mert olyanok ellen harcolnak, akik sokkal nagyobbak náluk, és a tét az életük – akárcsak az egerek és a macskák harcában.
  A fontosabb helyszínek: Franconville, Neuilly, Nizza, Párizs, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Vaucresson, és mindenekelőtt Beaulieu-sur-Mer, a Côte d’Azur kis ékszerdoboza, amelynek szépsége drámai fordulatot eredményez a történetben. De eljutnak az ország más részeire és külföldre is. Megnézik az Eiffel-tornyot, Versailles-t, a grenoble-i Bastille-t és más nevezetességeket. Sok életet megmentenek, miközben maguk is élik az életüket, iskolába járnak, barátságokat kötnek, szerelmesek lesznek, sok zenét hallgatnak, jókat esznek és jó a humoruk.
  Csúcstechnológiával látják el magukat, saját számítógép-hálózatot építenek ki, amin a saját szoftverrendszerük fut, különlegesen átalakított kocsin közlekednek. Félelmetes verekedőkké képezik ki magukat, sőt fegyvert (csúzlit) is hordanak. Saját morzeábécét készítenek, fedőneveket használnak, igazi krimibe illő rejtélyeket oldanak meg. Megtanulnak autót és motorbiciklit vezetni, sőt repülőgépet is, kitanulják a szakácsművészetet, sportolnak, nyelveket beszélnek, számítógépet programoznak, regényt írnak, zenét szereznek, filmeket néznek, de forgatnak is. Kiskutyát és kiscicát nevelnek, egér létükre, de összebarátkoznak tengerimalaccal, békával is. Igazi modern fiatalok lesznek belőlük, okosak, találékonyak, műveltek, magabiztosak.

*

A regényt 2006–2007-ben kezdtük írni, 2010 óta egyedül folytatom. Várhatóan 2019-ben lesz kész. Minden rész elkészültekor felkerül a netre, és teljes terjedelmében olvasható; jelenlegi mérete meghaladja a Gyűrűk uráét. Terveim között szerepel megjelentetése nyomtatásban, több kötetben, illusztrálva, amihez már felkértem egy tehetséges rajzolót, aki maga is egyidős hőseinkkel.

Tíz éven felülieknek ajánlom.