Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Ismertető, hosszú változat

Vigyázat! A leírás rengeteg meglepetést ront el! Az egyes részek leírása szándékosan egyre rövidebb, mert csak a legfontosabb eseményeket kívánom elmondani.

1. A CSAPAT

2007 tavasza. Kissy rendszeres látogatója a Kölyökklub nevű chatoldalnak, ahol összeismerkedik Mohameddel, Nialával, Nimbostratusszal, Pivel és Sünivel, valamint később Sheilával. Jókat beszélgetnek, bár semmit sem tudnak egymásról. Kissy, Niala és Sheila lányok, a többiek fiúk. Nimbostratust és Pit idősebbeknek tartja, Mohamedet kiskölyöknek. Kissy tizenhárom éves, Neuillyben él, a szülei üzletemberek. Sokat jár moziba Chantallal, a barátnőjével.
  Egy nap éppen egyedül van a chaten, amikor jelentkezik Sheila. Megszökött hazulról, a Bois sarkán van, segítséget kér. Kissy alig pár sarokra lakik onnan, odarohan, de csak egy pasast talál, aki becsalja egy kamionba és ráveti magát. Kissy némi dulakodással kiszabadul és felzaklatva hazamenekül.
  Elmeséli a dolgot Nialának, miután megeskette, hogy csakugyan tizenhárom éves lány. Niala elmondja a többieknek. Összejönnek a chaten és tervezni kezdik, hogy el kellene fogni Sheilát. Csakhogy ehhez személyesen kellene találkozniuk, és nem bízhatnak egymásban, hiszen Sheila sem az volt, akinek mondta magát. Pi vállalja, hogy felfedi inkognitóját, ő ugyanis felnőtt. Pierre Jourdainnek hívják, huszonkét éves, gyermekpszichológusnak tanul. Küld magáról fényképet, megadja a címét és telefonszámát. Niala, aki nagyon messze lakik Párizstól, felhívja és ellenőrzi.
  Pi egyenként találkozik velük, más-más helyen, hogy mindenkit ellenőrizzen. Ekkor születik a csapat jelszava: A házibulit Sophie Marceau rendezte. Ezzel fogják azonosítani egymást, mert ezt más nem mondhatja, hiszen nem igaz (a filmet Claude Pinoteau rendezte). Kissy a boulevard de Gaulle-on találkozik Pivel, kémtörténetbe illő óvintézkedések mellett. Mindketten meggyőződnek róla, hogy a másik az, akinek mondja magát. Kissy egy könyvtárból chatel Nialával, s az idős könyvtárosnő, madame Beaumont faggatására elmond neki mindent. A hölgy megdöbben. Kérésére Kissy ott a könyvtárban beszéli meg a találkozót, miután Pi a többieket is ellenőrizte. A másik három mind meglepi Kissyt. Süni nem más, mint Martin, Kissy osztálytársa, akiért titokban epekedik. Nimby valójában egy tizenegy éves kissrác. Mohamed pedig lány. Ő is tizenegy éves, rövid, szőke haja van. Harcművészetet tanul és félelmetes verekedő. Sheilát ő kapja el, a férfit egyenesen a börtönkórházba viszik.
  A csapattagok ettől kezdve rendszeresen beszélgetnek, most már élőben is, főleg Kissynél találkoznak. Ekkor már bevonják Chantalt is. Szerveznek egy hétvégi összejövetelt Nimbyéknél, akik kertes házban laknak Franconville-ben. Itt váratlanul megjelenik Niala, aki repülőgépen érkezett Nizza mellől. Egy bizalmas beszélgetésben elárulja Kissynek, hogy szerelmes Pibe. Ezen a hétvégén támad Mohamednek az az ötlete, hogy újabb szemétládákat kell keresni, hogy legyen kit megvernie.
  Néhány nap múlva megjelenik a chaten Cindy12, akit a csapat hazugságon kap. Elveszik a kedvét attól, hogy kislánynak adja magát, s a második csaló leleplezésekor Kissy megkapja végre azt a csókot, amire annyira vágyott.

2. NYARALÁS

Minden szabadidejükben együtt vannak. Sheila és Cindy nevéből vonják össze a shindy szót, aminek jelentése olyan pasi, aki a neten gyereknek adja ki magát, hogy gyerekek közelébe férkőzzön. Niala és a szülei meghívják őket magukhoz a nyárra. Mindenki nagyon örül, csak Mohamed hallgatag. Pinek mondja el titkát: neki nincsen családja, nevelőszülőkkel él, de nem jól, s elég szegények is. A többiek megszervezik, hogy mégis legyen mit fölvennie a Côte d’Azurön. A bevásárlás alatt jut alkalma verekedésre is, Kissy apja pedig tudtán kívül professzori címre tesz szert.
  Pi barátnőjét Angélique-nek hívják és csillagásznak tanul. Megismerkednek Niala apjával, Georges D’Aubissonnal, aki pilóta az Air France-nál, és az anyjával, Blanche-sal, aki fogorvos. Egy elragadó városkában, Beaulieu-sur-Merben élnek, Nizzától keletre, egy hegyi villában, amelynek szomszédságában Blanche rokonai egy panziót vezetnek. Itt szállásolják el a vendégeket.
  A nyaralás forgatagában Kissynek csak apránként tűnik fel, mennyire hallgatag lett Mohi, egészen máshol jár az esze. De csak sokkal később érti meg, amikor meglátja a tűzijátékot, hogy Mohi első látásra, végzetesen beleszeretett az álomszép kisvárosba.
  Shindyt fedeznek föl a tengerparton, egy fiatalembert, aki gyanúsan nézegeti a pucér kisgyerekeket. Megszervezik a megfigyelését, és elnevezik Sylvie-nek, mert így biztosan nem hívják, és akár az orra előtt is beszélhetnek róla. Pit baleset éri, aminek kapcsán Niala is észreveszi, amit Kissy már egy ideje megfigyelt: Mohi mindent tud Beaulieu-ről, ismeri a helybelieket, még a pletykákat is tudja, sőt egy hét alatt megtanult provanszálul, anélkül hogy tudott volna a nyelv létezéséről. Niala mélységesen elkeseredik, és felfedezi, hogy melyik filmből kapta a nevét Mohi.
  Niala és Kissy között csak három nap a korkülönbség, a születésnapjukra Blanche-ék közös meglepetést szereznek, de nekik még nagyobb meglepetést szerez Mohi, aki az egész csapatot ámulatba ejti. Életük egyik legemlékezetesebb, meghatározó estéje lesz a születésnap.
  Nimbynek van elképzelése a programra, amivel figyelni lehetne a gyerekchatoldalak forgalmát és kiszűrni a shindygyanús egyéneket. Georges-ék úgy látják, hogy érdemes lenne megvalósítani, a költségek miatt alapítvány formájában.
  Utolsó teljes beaulieu-i napjukon elkapják Sylvie-t és idejében megmentik a nyolcéves kislányt, akit elrabolt. Mohi azonban súlyosan megsérül. D’Aubissonék lemondják programjaikat, ők is elhalasztják a hazautazást. A megmentett kislányt, Elkét némi nehézségek árán visszajuttatják szüleihez.
  Amikor hazautaznak, Mohi a nyaraláson szerzett holmijait nem viszi haza, Kissynél maradnak. Van köztük egy boríték, amit soha nem nyit fel.

3. HAZATÉRÉS

Kissy Nialától kiscicát kap, aki megismerkedésük helyszíne, a chat után a Chat, vagyis franciául Macska nevet kapja. Jelentős szerepe van abban, hogy egereknek kezdik nevezni magukat, mert akik ellen harcolnak, azok sokkal nagyobbak náluk, és nekik az életük a tét – akárcsak az egerek és a macskák harcában. Leendő szervezetüknek a Jerry Alapítvány nevet adják. Saját morzeábécét és egy X-kódnak nevezett rendszert dolgoznak ki, verekedni tanulnak Mohitól. Találkozót szerveznek a csapattagok szüleivel, ahol bemutatják elképzeléseiket. Ange néni, madame Beaumont elnököl a rendezvényen. Kissy apja elkészül egy munkával, amely után saját házba akarnak költözni. Nimby programtervének kidolgozására felvesznek egy Shrek nevű programozót.
  Mohit a nevelőapja zaklatni próbálja. Kissyhez menekítik, akinek szülei gyámságot vállalnak fölötte. Sorsát Niala oldja meg: D’Aubissonék örökbe fogadják Mohit, aki végre visszatérhet Beaulieu-be. Ebből az alkalomból leteszi a Mohi nevet: mostantól Vanessa lesz.
  Elkészül a program, és hamarosan el is fogják a következő shindyjüket. Találnak megfelelő házat Vaucressonban, és az egerek segítségével oda is költöznek. Eközben kiderül, hogy Vanessa mesterlövész, ezért lőfegyvert terveznek és készíttetnek, állandóan hordani fogják. Kissy veszi észre, hogy Vanessa és Nimby szerelmesek egymásba. Ők maguk még nem tudják.

4. A HÁLÓZAT

Az alapítvány saját reklámfilmmel mutatkozik be a Kölyökklub vezetőségének, és együttműködési megállapodást kötnek. A Jerry vadászatot indít a Százas fedőnevű shindy után. Kibővítik számítógép-hálózatukat. Kissy megmenti egy ügyvéd negyvenöt euróját, később az életét is. Elsősegélynyújtó tanfolyamot végeznek. Vanessa születésnapján nagy ünnepséget tartanak, sok meglepetéssel, s mindenki azt várja, egymásra találnak-e a szerelmesek.

5. UBORKASZEZON

Autóvezetést tanulnak. Shindy egyelőre nem akad, de autótolvaj igen. Kissy születésnapja szorosabbra fűzi kapcsolatát Martinnel. A csapat két hetet tölt Németországban. Tiszteletbeli kisegeret avatnak.

6. AZ EGÉRTANONC

A család kibővül Suzyvel. Egyik vadászatuk után újabb tag lép be a csapathoz, aki hoz egy shindyt is. Újfajta trükköt vetnek be ellene. Kissy Martinnel tölti éjszakáit. A következő shindyt ő kapja el. Vanessa évente két születésnapot tart, a második is nagy ünnep.

7. A VÍZTORONY

A víztoronyügy egy képpel kezdődik, amely Vanessa szerint furcsa, és többszöri rendőri akció után egy hatalmas rúgással ér véget. Zürichben töltik a szilvesztert. Vanessa egyre jobb szakácsnő, és hirtelen kiderül zenei tehetsége is.

8. NEMEZIS

A Jerry saját számítógépes felületet készít. Kissyék osztályából eltűnik egy lány, és csak ők tudják, hol van. Veszélyes bűnbanda kézre kerítésében vesznek részt.

9. A TÚRA

Georges kilép az állásából. A Jerry nyári túrája tele van élményekkel, sok szép helyet látnak, shindyt is fognak, találkoznak Vanessa régi barátaival, s újabb szerelem is szövődik. Niala türelmetlenül várja tizenötödik születésnapját, amikor végre eldől minden.

10. VÁLTOZÁSOK

Vanessa zenét szerez. Újabb shindyügyeik némelyike szokatlan eredménnyel zárul. Lehet, hogy Vanessának vér szerinti rokonai vannak.
  Krisz halála miatt ez a rész nem befejeződik, hanem félbeszakad. Innentől egyedül írom tovább.

11. SZERELEM

A téli szünet alatt betörőket és zsebtolvajt fognak és kibővítik fegyvertárukat. Új jelölt csatlakozik hozzájuk. Az arcképük bankjegyekre kerül. Vanessa betegsége megdöbbentő értesülést hoz.

12. ROKONOK

Kissy mugli segítséggel ejti el következő shindyjét. Újabb rokonok kerülnek elő. Kissy megver egy banthát, majd a történelem legunalmasabb verekedésének hőse lesz. Először beszélgetnek shindyvel.

13. TÚSZDRÁMA

A Jerry saját repülőgépre tesz szert és kiskutyáik születnek. Már négyféle egeret tartanak számon. Az alapítvány emberrablók utáni nyomozása akciófilmbe illő jelenettel ér véget.

14. A FACEBOOK

Felavatják a Jerrypolyt. Kissy romantikus és veszélyes életmentést hajt végre. Ellenőrizni kezdik a Facebookot. Bővítik járműparkjukat és jelentős számítástechnikai fejlesztést hajtanak végre. Vanessa bemutatkozik maffiózóként. Pacsirtát találnak az egerek soraiban.

15. A KLUB

Újabb elfogott shindyjük egész klubhoz vezeti el őket. Előkerül Vanessa apja. Megalakul a Centauri. Nagyszabású shindycsapdát állítanak.

16. VADÁSZAT

Hozzálátnak a ház felújításához. Rövid időn belül rengeteg shindyt ejtenek el.

17. A FOKHAGYMA

Egy hetet töltenek Velencében. Az alapítvány elkészíti új, félelmetes shindycsapdáját, a Fokhagymát.

18. AMERIKA

A Jerry amerikai nyaralása sem folyhat le akciójelenetek nélkül.

19. AZ AUTÓ

Kissy vadabb, mint valaha. Jó oka van rá.

20. A HEGYEK

A Jerry még soha nem vette ekkora hasznát, hogy repülni tud.

21. AZ ISKOLÁK

Az alapítvány megteszi első lépéseit a nyilvánosság felé.

22. ELŐKÉSZÜLETEK

Megszületik az ötlet az utánpótlás toborzására.

23. MONACO

Vége az iskolának.

24. A TÁBOR

A Jerry Alapítvány 2012-es Nyári Egérképző Tábora.

25. A SZIGET

A nyaralás sem telhet eseménytelenül.

26. EGYEDÜL

Kissy megkezdi karrierjét.